Eliwell 974 digitalni termoregulator potrebno uputstvo
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
programirao sam ovako
diF 2,HSE 20,LSE-5,Ont 0,OFt 1,don 1,Dof 0,dbi 0,Odo 0,dty nema grejace =2,dit 2 DCt 1 ,doH 0 dEt 40, dSt 8 , dP0 0,dt 0 , imam sanse do sutra ujutru da podesim jer posle toga je opet zauzeta hladnjaca . da liu sam negde pogresio /????????
- JaroslavBires
- ___
- Specialty: whitegoods
Re: Eliwell 974 digitalni termoregulator potrebno uputstvo
Kako si ti to planirao otapati?
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

kazu da je prosle godine dobro radila na eliwelu nije povezano nista tamo di bi trebao biti grejac pise defrost a u programu kolko sam shvatio ima mogucnost 3 vrste otapanja dty 0=elektricno otapanje ,, dty=1.toplim gasom(pojasnite mi to jer nema el ventil kao na klimi vec obican na potisnom vodu ) ,,,dty=2 otapanje kad kompresor ne radi .molim za savet kako da resim problemda to radi kako trreba.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Moraces da nadjes nekog ko zna da ti pregleda celu semu komore,prepravi sta treba i zatim poveze taj Elivel.
To ti je drugarski savet , jer koliko vidim ti to nisi nikada radio i samo ces da se grdno namucis i puno vremena potrosis.
To ti je drugarski savet , jer koliko vidim ti to nisi nikada radio i samo ces da se grdno namucis i puno vremena potrosis.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ako ima ventil na potisu,to mu je otapanje toplim gasom..Moj ti je savet posto nisi frigomehanicar da nadjes nekog frigomehanicara da ti to rastumaci(mislim na frigo instalaciju)i podesi taj eliwell..ili uslikaj nam malo instalaciju pa da pokusamo da resimo...:)balika je napisao:kazu da je prosle godine dobro radila na eliwelu nije povezano nista tamo di bi trebao biti grejac pise defrost a u programu kolko sam shvatio ima mogucnost 3 vrste otapanja dty 0=elektricno otapanje ,, dty=1.toplim gasom(pojasnite mi to jer nema el ventil kao na klimi vec obican na potisnom vodu ) ,,,dty=2 otapanje kad kompresor ne radi .molim za savet kako da resim problemda to radi kako trreba.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
m,islim da nije sramota nesto ne znati, mozda je sramota misliti da znati a u stvari ne znati, da uslikam nemam cime svorc sam ki crkveni mis kako sam opisao ostao sam bez posla a sitnom frigotehnikom se bavim 10ak godina pa mi je princip rada rashlade poznat(frisider zamrzivaz )pa cu pokusati jos jedanput da objasnim uredjaj .hermeticki kompresor sa dva ventilatora na kondenzatoru na red sa potisa el.ventil koji dobija napon samo kad kompresor radi na isparivacu nema el grejac samo sondu i dva ventilatora u komori postoji jos jedna sonda( prostorna) problem je sto se isparivac zaledi i bude djomba leda a unutra je 8-9 stepeni kazu da treba biti od -2 do 3 stepeni na eliwelu nije vezano nista u kleme di treba biti vezan grejac ..vec samo kompresor ventilatori isparivaca i dve sonde ,,,grejaca nema kako moze el. ventil sa dve cevi da otopi isparivac odakle treba i kad da dobije napon kad je vezan na jednu fazu od kompresora eliwel sam programirao po tabeli koju sam vec napisao.
- goranfri
- bela tehnika
Taj elektro magnetni ventil je vezan sa kompresorom i tako treba.
Ventilatorima unutra treba da komanduje 974,ako nema grejace onda nije ni trebao 974 vec neki drugi sa jednom sondom.
Ta komora ne iskljucuje ili je mali isparivac a unos tople robe veliki , ili nije dobro povezana struja.
Sve to mora da se vidi na licu mesta. Tesko je ovako da ti pomognemo.
Ventilatorima unutra treba da komanduje 974,ako nema grejace onda nije ni trebao 974 vec neki drugi sa jednom sondom.
Ta komora ne iskljucuje ili je mali isparivac a unos tople robe veliki , ili nije dobro povezana struja.
Sve to mora da se vidi na licu mesta. Tesko je ovako da ti pomognemo.
- JaroslavBires
- ___
Imaš klasičnu instalaciju za plusni režim, stim što imaš povećanu vlagu u komori, bilo otvaranjem vrata bilo unosom robe!
Sve i da je sistem pravilno dimenzionisan i podešen, već preko 2mm inja na isparivaču je izolator i nema hlađenja!
Osnovni problem kod tebe je led tj otapanje isparivača!
Može se, pošto je plusna komora, otapanje vršiti i vodom (dve ili tri cevi unutar a iznad isparivača, bušene sa 3-4mm na razmaku od oko 2cm), stim da će neko biti zadužen da po potrebi pusti i zatvori vodu, ili postaviš magnetni ventil i komanduješ mu Elivelom!
Druga mogućnost ti je da ubaciš grejače u isparivač i komanduješ Elivelom!
Treća i najsloženija varijanta ti je da najbliže potisu kompresora postaviš magnetni ventil i bajpas iliti obilaznu liniju i povežeš između termoekspanzionog ventila i isparivača. Ispoštuješ potisnu debljinu cevi! I komanduješ Elivelom, otapanje hot-gasom! Ajde da već

Sve i da je sistem pravilno dimenzionisan i podešen, već preko 2mm inja na isparivaču je izolator i nema hlađenja!
Osnovni problem kod tebe je led tj otapanje isparivača!
Može se, pošto je plusna komora, otapanje vršiti i vodom (dve ili tri cevi unutar a iznad isparivača, bušene sa 3-4mm na razmaku od oko 2cm), stim da će neko biti zadužen da po potrebi pusti i zatvori vodu, ili postaviš magnetni ventil i komanduješ mu Elivelom!
Druga mogućnost ti je da ubaciš grejače u isparivač i komanduješ Elivelom!
Treća i najsloženija varijanta ti je da najbliže potisu kompresora postaviš magnetni ventil i bajpas iliti obilaznu liniju i povežeš između termoekspanzionog ventila i isparivača. Ispoštuješ potisnu debljinu cevi! I komanduješ Elivelom, otapanje hot-gasom! Ajde da već

Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

sta bih dobio ako bi sondu u prostoriji zalepio za crevo kondenzata ?
-
- _
- Warranty service: LG Galanz Vivax
- Contact person: Robert
stim neces dobiti nista. najbilje ti je da stavis grejace i da zavrsis taj posao. ovako se samo mucis...
{drugari )? hvala na pomoci .taman sam skupio informacije a vlasnici te klanice pozvali servis . sta ako ni oni ne ugrade grejac za otapanje i sve to proradi znaci cuvali ste znanje za sebe ,,,kao da je moje prezivljavanje u ovoj (demokratskoj )drzavi neka konkurencija vama serviserima nisam pametan izvinjavavam se..............
- goranfri
- bela tehnika
Naravno da nece ugraditi grejac i proradice sve ako znaju da pravilno povezu el. instalaciju i podese termostat.
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Kontakt:
aj i ja da dodam koju rec na ovu temu...
sto se tice + komora, moze da se poveca diferencija na eliwelu od 4-6 stepeni tj. iskljucuje +2-+4 a ukljucuje +6-+8 a isparivacke ventilatore podesiti da rade i kad stane kompresor, moze tako da radi bez problema uz obavezno 1 mesecno iskljucivanje i otapanje skroz. Jedino validno otapanje je grejacima, a tu treba ograniciti temperaturom i vremenski ukljucenje grejaca, vrucim gasom samo kod manjih komora jedino ako se izbaci exspanzioni ventil i risiver i stavi kapilara i da aktivira otapanje svaki put kad pali kompresor i to vremenski 2-4min vremenskim relejim, ko sto rade stare dobre Soko rashl.vitrine...
Inace namestiti hladnjacu i podesavanje eliwela nije neka mudrost samo trazi vreme i znanje naravno treba znati staje sta u opcijama za podesavanje i nije uopste problem podesiti...
Balika bez sekiracije ako ti treba prevedeno uputstvo ako ti treba vici Skypeom cu ti poslati...
sto se tice + komora, moze da se poveca diferencija na eliwelu od 4-6 stepeni tj. iskljucuje +2-+4 a ukljucuje +6-+8 a isparivacke ventilatore podesiti da rade i kad stane kompresor, moze tako da radi bez problema uz obavezno 1 mesecno iskljucivanje i otapanje skroz. Jedino validno otapanje je grejacima, a tu treba ograniciti temperaturom i vremenski ukljucenje grejaca, vrucim gasom samo kod manjih komora jedino ako se izbaci exspanzioni ventil i risiver i stavi kapilara i da aktivira otapanje svaki put kad pali kompresor i to vremenski 2-4min vremenskim relejim, ko sto rade stare dobre Soko rashl.vitrine...
Inace namestiti hladnjacu i podesavanje eliwela nije neka mudrost samo trazi vreme i znanje naravno treba znati staje sta u opcijama za podesavanje i nije uopste problem podesiti...
Balika bez sekiracije ako ti treba prevedeno uputstvo ako ti treba vici Skypeom cu ti poslati...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
Ja da se izvinim sto nisam propratio temu do kraja i odgovorio na par pitanja pa evo.Da,postavljam uticnice,prekidace,kompresore,pratecu opremu ali nisam nikada imao priliku da stelujem ono sto kvazi majstori nasteluju a posle toga vise nemaju vremena da se pojave na istom mestu a proracun mi je trebao da bih mogao da uporedim opremu.
Pozdrav za sve majstore dobre volje raspolozene da podele iskustva
Pozdrav za sve majstore dobre volje raspolozene da podele iskustva
reseno resiliu kolege
ventilatori isparivaca rade kao zmigavac na kolima u intervalima od po 10 sekundi i ne ledi vise isparivac.
Evo u prevedeno upustvo za Elivell 974.
- Moj ti je savjet da ugradis grijace jer je to najbolje za sam rad komore i uz dobro nastiman elivell isparivac se nemoze zalediti. Ako budes imao nekih nedoumica slobodno mi se obrati preko skype/a.
- Moj ti je savjet da ugradis grijace jer je to najbolje za sam rad komore i uz dobro nastiman elivell isparivac se nemoze zalediti. Ako budes imao nekih nedoumica slobodno mi se obrati preko skype/a.
- Prilog
-
Eliwell ID974.doc
- (101.5 KiB) Preuzeto 601 put.
- goranfri
- bela tehnika
Za plusni režim rada grejaci nisu potrebni.
goranfri je napisao:Za plusni režim rada grejaci nisu potrebni.

Ali ako sam dobro razumeo komora se cesto otvara i ubacuje se topla roba sto znaci veliku kolicinu kondezacije.
Rezultat cega je veca kolicina leda na isprivacu. I posto vec ugradjen Elivell 974 , ubaciti grijace je najjednostavnije i najlakse. i nece vise biti problema sa ZALEDJAVANJEM ISPARIVACA.

veliko hvala svim ljudima dobre volje i serviserima sa visegodisnjim iskustvom ja samo pokusavam da opstanem u ovom drustvu . mogu li da racunam na vasu logisticku podrsku ?
- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Pa mislim da si kroz sve ove odgovore u ovoj jednoj temi ujedno i dobio odgovor na to pitanjebalika je napisao:veliko hvala svim ljudima dobre volje i serviserima sa visegodisnjim iskustvom ja samo pokusavam da opstanem u ovom drustvu . mogu li da racunam na vasu logisticku podrsku ?

uvek ima nesto interesantno
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
digitalni termostat LAE AT2-5 ( AT25 ) uputstvo na srpskom
napisao zoki19 » 22 Sep 2011, 22:22 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 13 Odgovori
- 6585 Pregledano
-