Punjenje klima uredjaja preko manometra
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
Punjenje klima uredjaja preko manometra
Postovani majstori!
Danas sam probao da,dok majstor nije bio u blizini,skinem crevo manometra sa klime i vazdan freona je izaslo dok ga nisam skroz odvio sa ventila.Srecom,pa sam imao krpu kod sebe.E sad,kako mogu skinuti creva sa servisnog ventila,a da freon ne izlazi.Trebam li cekati neko vreme da slegne ili sta vec???
Hvala Vam unapred!
Danas sam probao da,dok majstor nije bio u blizini,skinem crevo manometra sa klime i vazdan freona je izaslo dok ga nisam skroz odvio sa ventila.Srecom,pa sam imao krpu kod sebe.E sad,kako mogu skinuti creva sa servisnog ventila,a da freon ne izlazi.Trebam li cekati neko vreme da slegne ili sta vec???
Hvala Vam unapred!
Re: Punjenje klima uredjaja preko manometra
Treba ipak sacekati da se malo slegne! 
Nemoj da diras crijeva i manometre bez majstora, nego kada se vrati objasnice ti covjek kako se radi..
Naravno da ima sistem.. Na servisni ventil prvo stavis "brzu spojku" pa onda na nju crijevo..

Nemoj da diras crijeva i manometre bez majstora, nego kada se vrati objasnice ti covjek kako se radi..

Naravno da ima sistem.. Na servisni ventil prvo stavis "brzu spojku" pa onda na nju crijevo..
-
- _
Ok...Nego,kako se pravilno zove ta 'brza spojka'?Da li je to ovo http://gngtrade.en.made-in-china.com/pr ... 0BV-R.html
- Polaris
- bela tehnika
- Warranty service: Gree, LG
- Contact person: Srdjan Djokic
Zgodna stvarcica, ali...
Uvek postoji to Ali.
Nije toliki problem sto freon moze da iscuri. Problem je sto u svemu tome mozes ozbiljno da se povredis. Ja sam imao jedno vrlo ruzno iskustvo da mi freon sprzi deo roznjace na oku. Ne pitaj me kako, jer ne znam ni ja sam. Brzina, zurba ili sta vec.
Vecina kolega ce se sloziti da postoji nacin da se bezbedno ukloni crevo sa servisnog ventila. Neko ce startovati kompresor i pri najnizem pritisku ukloniti crevo, neko ima "nesto brze prste", ali po meni je najbezbedniji nacin koricenje alata za zamenu iglicastih ventila pod pritiskom.
Prilicno zgodna alatka, koja ne kosta mnogo s obzirom na to koji ti komfor u radu daje. Da ne pricam o tome koliko je lakse, brze i efikasnije vakuumirati/punuti sistem pomocu nje.
Nije skupa, i uz naviku koriscenja tog alata, siguran si da si posao obavio efikasno i bezbedno.
Uz sve to mozes fizicki da pregledas ventil i zamenis ga po potrebi..ili preventivno.
Pozdrav!

Uploaded with ImageShack.us
Uvek postoji to Ali.
Nije toliki problem sto freon moze da iscuri. Problem je sto u svemu tome mozes ozbiljno da se povredis. Ja sam imao jedno vrlo ruzno iskustvo da mi freon sprzi deo roznjace na oku. Ne pitaj me kako, jer ne znam ni ja sam. Brzina, zurba ili sta vec.
Vecina kolega ce se sloziti da postoji nacin da se bezbedno ukloni crevo sa servisnog ventila. Neko ce startovati kompresor i pri najnizem pritisku ukloniti crevo, neko ima "nesto brze prste", ali po meni je najbezbedniji nacin koricenje alata za zamenu iglicastih ventila pod pritiskom.
Prilicno zgodna alatka, koja ne kosta mnogo s obzirom na to koji ti komfor u radu daje. Da ne pricam o tome koliko je lakse, brze i efikasnije vakuumirati/punuti sistem pomocu nje.
Nije skupa, i uz naviku koriscenja tog alata, siguran si da si posao obavio efikasno i bezbedno.
Uz sve to mozes fizicki da pregledas ventil i zamenis ga po potrebi..ili preventivno.
Pozdrav!

Uploaded with ImageShack.us
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Nije žvaka za seljaka!
Način postoji da se ne izgubi ni gram plina i to bez ijednog alata ili "Quick couplera".
Treba samo mućnuti glavom. Naravno, oni koji žele da ih naučim, moraju uplatiti 20€ za tečaj.
P.S. Nije stvar u tih 20€ već u tome da se utvrdi znanje da ne bi bilo ozlijeda. Kad platiš nešto onda je najvjerojatnije i pažnja fokusirana, za razliku od neobaveznog muktašenja.
Način postoji da se ne izgubi ni gram plina i to bez ijednog alata ili "Quick couplera".
Treba samo mućnuti glavom. Naravno, oni koji žele da ih naučim, moraju uplatiti 20€ za tečaj.
P.S. Nije stvar u tih 20€ već u tome da se utvrdi znanje da ne bi bilo ozlijeda. Kad platiš nešto onda je najvjerojatnije i pažnja fokusirana, za razliku od neobaveznog muktašenja.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- Polaris
- bela tehnika
- Warranty service: Gree, LG
- Contact person: Srdjan Djokic
Moze i tako. pod uslovom da je klima ispravna, tj da radi kompresor.
Pa pojasnite coveku...OBRISANO BY NIKE ...Ne znam ni ja bas nesto posebno oko klima,ali pomoci cu ti oko svega sto znam 
Brisanje je napravljeno zbog mogučih poslijedica po zdravlje klime i laika! Neke stvari treba naučiti od stručne osobe a ne sa foruma. Ovo je jedna od tih.

Brisanje je napravljeno zbog mogučih poslijedica po zdravlje klime i laika! Neke stvari treba naučiti od stručne osobe a ne sa foruma. Ovo je jedna od tih.
po samom tvom username-u se vidi da si jako neozbiljan.ludak_pocetnik je napisao:Postovani majstori!
Hvala Vam unapred!
krenuo si da ucis "ABECEDU" od slova K.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
- Specialty: whitegoods
Šta da mu pojasnimo? Sve je jasno majstorima. Ovo je forum majstora. Čovjek je krajnji korsnik koji se igra svojim prstima i očima. Svako daljnje pojašnjenje je nepotrebno i suvišno za postavljača teme.Milos1986 je napisao:Pa pojasnite coveku..
Zbog toga se tema zaključava!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 9 Odgovori
- 3600 Pregledano
-
Zadnji post napisao cubica
17 Jul 2008, 18:53
-
-
Pomoc oko različitih modela klima uredjaja LG
napisao djolejr » 04 Apr 2009, 18:37 » u KLIMA UREĐAJI - 3 Odgovori
- 1692 Pregledano
-
Zadnji post napisao Nebojsa_Pazova
08 Apr 2009, 08:49
-
-
- 4 Odgovori
- 2543 Pregledano
-
Zadnji post napisao Nebojsa_Pazova
06 Apr 2009, 11:41
-
- 4 Odgovori
- 1590 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
04 Jul 2009, 18:03
-
-
Motor ventilatora vanjske jedinice klima uredjaja( RESENO) !
napisao gordecka » 09 svi 2012, 21:46 » u KLIMA UREĐAJI - 7 Odgovori
- 1669 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
12 svi 2012, 00:33
-
-
- 60 Odgovori
- 16324 Pregledano
-
Zadnji post napisao zoranpetrovic
17 Okt 2017, 07:56