Punjenje klima uredjaja preko manometra

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
ludak_pocetnik
_
_

Punjenje klima uredjaja preko manometra

Post napisao ludak_pocetnik » 04 Jun 2012, 17:38

Postovani majstori!
Danas sam probao da,dok majstor nije bio u blizini,skinem crevo manometra sa klime i vazdan freona je izaslo dok ga nisam skroz odvio sa ventila.Srecom,pa sam imao krpu kod sebe.E sad,kako mogu skinuti creva sa servisnog ventila,a da freon ne izlazi.Trebam li cekati neko vreme da slegne ili sta vec???
Hvala Vam unapred!

djodja
_
_
Warranty service: Gorenje, LG

Re: Punjenje klima uredjaja preko manometra

Post napisao djodja » 04 Jun 2012, 18:53

Treba ipak sacekati da se malo slegne! ;)
Nemoj da diras crijeva i manometre bez majstora, nego kada se vrati objasnice ti covjek kako se radi.. ;)
Naravno da ima sistem.. Na servisni ventil prvo stavis "brzu spojku" pa onda na nju crijevo..

ludak_pocetnik
_
_

Post napisao ludak_pocetnik » 04 Jun 2012, 19:07

Ok...Nego,kako se pravilno zove ta 'brza spojka'?Da li je to ovo http://gngtrade.en.made-in-china.com/pr ... 0BV-R.html

hagula
___
___

Post napisao hagula » 04 Jun 2012, 21:10

nije to :D

djodja
_
_
Warranty service: Gorenje, LG

Post napisao djodja » 04 Jun 2012, 22:54

Polaris
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Gree, LG
Contact person: Srdjan Djokic

Post napisao Polaris » 04 Jun 2012, 23:34

Zgodna stvarcica, ali...
Uvek postoji to Ali.
Nije toliki problem sto freon moze da iscuri. Problem je sto u svemu tome mozes ozbiljno da se povredis. Ja sam imao jedno vrlo ruzno iskustvo da mi freon sprzi deo roznjace na oku. Ne pitaj me kako, jer ne znam ni ja sam. Brzina, zurba ili sta vec.
Vecina kolega ce se sloziti da postoji nacin da se bezbedno ukloni crevo sa servisnog ventila. Neko ce startovati kompresor i pri najnizem pritisku ukloniti crevo, neko ima "nesto brze prste", ali po meni je najbezbedniji nacin koricenje alata za zamenu iglicastih ventila pod pritiskom.
Prilicno zgodna alatka, koja ne kosta mnogo s obzirom na to koji ti komfor u radu daje. Da ne pricam o tome koliko je lakse, brze i efikasnije vakuumirati/punuti sistem pomocu nje.
Nije skupa, i uz naviku koriscenja tog alata, siguran si da si posao obavio efikasno i bezbedno.
Uz sve to mozes fizicki da pregledas ventil i zamenis ga po potrebi..ili preventivno.

Pozdrav!

slika

Uploaded with ImageShack.us

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Post napisao nike » 05 Jun 2012, 03:31

Nije žvaka za seljaka!
Način postoji da se ne izgubi ni gram plina i to bez ijednog alata ili "Quick couplera".
Treba samo mućnuti glavom. Naravno, oni koji žele da ih naučim, moraju uplatiti 20€ za tečaj.

P.S. Nije stvar u tih 20€ već u tome da se utvrdi znanje da ne bi bilo ozlijeda. Kad platiš nešto onda je najvjerojatnije i pažnja fokusirana, za razliku od neobaveznog muktašenja.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

Polaris
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Gree, LG
Contact person: Srdjan Djokic

Post napisao Polaris » 05 Jun 2012, 11:09

Moze i tako. pod uslovom da je klima ispravna, tj da radi kompresor.

Milos1986
_
_

Post napisao Milos1986 » 05 Jun 2012, 12:03

Pa pojasnite coveku...OBRISANO BY NIKE ...Ne znam ni ja bas nesto posebno oko klima,ali pomoci cu ti oko svega sto znam ;)

Brisanje je napravljeno zbog mogučih poslijedica po zdravlje klime i laika! Neke stvari treba naučiti od stručne osobe a ne sa foruma. Ovo je jedna od tih.

hagula
___
___

Post napisao hagula » 05 Jun 2012, 13:46

ludak_pocetnik je napisao:Postovani majstori!
Danas sam probao da,dok majstor nije bio u blizini,skinem crevo manometra sa klime i vazdan freona je izaslo dok ga nisam skroz odvio sa ventila.Srecom,pa sam imao krpu kod sebe.E sad,kako mogu skinuti creva sa servisnog ventila,a da freon ne izlazi.Trebam li cekati neko vreme da slegne ili sta vec???
Hvala Vam unapred!
po samom tvom username-u se vidi da si jako neozbiljan.
krenuo si da ucis "ABECEDU" od slova K.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Post napisao nike » 05 Jun 2012, 21:50

Milos1986 je napisao:Pa pojasnite coveku..
Šta da mu pojasnimo? Sve je jasno majstorima. Ovo je forum majstora. Čovjek je krajnji korsnik koji se igra svojim prstima i očima. Svako daljnje pojašnjenje je nepotrebno i suvišno za postavljača teme.
Zbog toga se tema zaključava!
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

Zaključano
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”