VORTEX VNA600T pukao kazan-kada ZAKRPLJENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- miodrag popovic
- gx
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
VORTEX VNA600T pukao kazan-kada ZAKRPLJENO
sinoc u toku pranja BUM
sta reci otkacio se [polomio] drzac opruge sa kade ves-masine,elem plastika,odradila svoje
sta reci moja masina pa cu da krpim,e sad navalite svi predlozi mogu
evo i moja ideja
PS ovo gore sto je zakacena opruga NIJE kako treba,to je vec bilo probuseno pa sam ubacio oprugu da ne lezi na gumi vrata
sta reci otkacio se [polomio] drzac opruge sa kade ves-masine,elem plastika,odradila svoje
sta reci moja masina pa cu da krpim,e sad navalite svi predlozi mogu
evo i moja ideja
PS ovo gore sto je zakacena opruga NIJE kako treba,to je vec bilo probuseno pa sam ubacio oprugu da ne lezi na gumi vrata
Zadnja izmena: miodrag popovic, dana 08 Jul 2009, 23:12, ukupno menjano 1 put.
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: VORTEX VNA600T pukao bubanj
A da staviš dva deblja lima, par milimetara, sa obe strane i njih ušrafiš na par mesta kroz plastku, a rupa ostane na istom mestu?
Limove osim šrafljenja možeš da zaliješ uz plastiku i nekim lepkom, silikonom, ili onom dvokomponentnom smolom za proteze?
A umesto dva, može se saviti i jedan, mada zbog debljine može biti malo teže.
Lepkovi: viewtopic.php?p=85423#p85423
Limove osim šrafljenja možeš da zaliješ uz plastiku i nekim lepkom, silikonom, ili onom dvokomponentnom smolom za proteze?
A umesto dva, može se saviti i jedan, mada zbog debljine može biti malo teže.
Lepkovi: viewtopic.php?p=85423#p85423
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- miodrag popovic
- gx
ideja se razmatra ajmo ajmo
ako se naljutim odsjeci cu sa starog gorenjskog kazana[kade] jelionobese 623 tip pa nekako...
ako se naljutim odsjeci cu sa starog gorenjskog kazana[kade] jelionobese 623 tip pa nekako...
- kisko
- Preminuo
Ideja ti je dobra(obelezena rupa) posto je napuknut deo kazana gde je sad prikopcan,...obrati paznju da na isto mesto moras izbusiti i drugu stranu kazana jer ako ostavis na staroj rupi,masina ce skakati pri centrifugi.Takodje obrati paznju za koliko ce biti podignuta u odnosu na staru rupu,ako je razlika 2-3 cm to je OK.
uvek ima nesto interesantno
- miodrag popovic
- gx
evo sta sam smislio,tako da ostane kacenje opruge na istom mestu
znaci rupa tamo gdje sam obelezio
podloske ce da uhvate oko rupe i malo da se ukopaju
a opruga kroz sve ono
jel vam se svidja?
ajmo brzo kritike montaza za dva sata
znaci rupa tamo gdje sam obelezio
podloske ce da uhvate oko rupe i malo da se ukopaju
a opruga kroz sve ono
jel vam se svidja?
ajmo brzo kritike montaza za dva sata
- miodrag popovic
- gx
evo i rezultat,na slikama se vidi kako je utopljeno u plastiku sa obe strane.
provericu nakon nekoliko pranja kako izgleda,sve u svemu zadovoljan sam minimum ulozeno max rezultat,jos kada bih imao sa cim zaliti...
[mislim lepak a ne pivo,a trenutno lubenica placa proliveni znoj]
jel moze ovo za budz meseca-kandidatura?
komentari?hm
hvala na sugestijama
provericu nakon nekoliko pranja kako izgleda,sve u svemu zadovoljan sam minimum ulozeno max rezultat,jos kada bih imao sa cim zaliti...
[mislim lepak a ne pivo,a trenutno lubenica placa proliveni znoj]
jel moze ovo za budz meseca-kandidatura?
komentari?hm
hvala na sugestijama
- Stolle
- Preminuo
Ma sve si ti to već imao spremno...samo nas testiraš.
Ako se ne razvrti ovo gde je plastika, onda je dobro.

"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- kisko
- Preminuo
Budi samo malo oprezan kod centrifuge kad je budes probavao posto vidim da nisi tako isto odradio i drugi kraj tako da je teziste tegova pomereno sto moze uzrokovati poskakivanje pri krecanju centrifuge.Znaci ako ti odradi kako treba ostavi tako a u slucaju skakanja moraces i drugu stranu isto tako odraditi.
I da dodam cesce cisti filter,kod nekih masina nece krenuti centrifuga dok masina neizbacuje kako treba dok kod nekih centrifuga krece cim nivosta da kontakt bez obzira na "opterecenost" vesa sa vodom koju nestigne da izbaci za vreme centrifuge, usled cega i dolazi do ovakvog epiloga tj pucanja plastike
I da dodam cesce cisti filter,kod nekih masina nece krenuti centrifuga dok masina neizbacuje kako treba dok kod nekih centrifuga krece cim nivosta da kontakt bez obzira na "opterecenost" vesa sa vodom koju nestigne da izbaci za vreme centrifuge, usled cega i dolazi do ovakvog epiloga tj pucanja plastike
- miodrag popovic
- gx
da u filteru sam nasao 7 dinara mozebiti pridonijelo pucanjukisko je napisao:Budi samo malo oprezan kod centrifuge kad je budes probavao posto vidim da nisi tako isto odradio i drugi kraj tako da je teziste tegova pomereno sto moze uzrokovati poskakivanje pri krecanju centrifuge.Znaci ako ti odradi kako treba ostavi tako a u slucaju skakanja moraces i drugu stranu isto tako odraditi.
testiranje ce da obavi moja draga
a ves masina ima mehanicki programator pa verovatno ne ceka uslov od presostata
a plastika je-sta reci reciklirana jedno petnajes puta,uostalom kolko para...
hvala jopet

- miodrag popovic
- gx
ma gdje imao spremno-kada sam ugledao ove podloske od ekrana obasjalo me sunce,odma mi je sinulaStolle je napisao:Ma sve si ti to već imao spremno...samo nas testiraš.![]()

-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
Mislim da bi ovaj Stoletov predlog bio mnogo bolje rešenje, jer sam slične stvari i sam radio (sa uspehom) samo što su u pitanju bili nosači motora. Sila se rasporedi na više šrafova i onda moše da nosi i slaba plastika. A u primenjenom rešenju opet je sva sila u jednoj tački, i ako ne pomognu ovi flahovi da se ne rascveta plastika posle par meseci opet bi moglo popustiti na sličan način kao prvi put. Mada, s obzirom na kvalitet mašine, i da izdrži godinu dosta je, posle toga - kanta mi se čini kao najbolji izbor.Stolle je napisao:A da staviš dva deblja lima, par milimetara, sa obe strane i njih ušrafiš na par mesta kroz plastku, a rupa ostane na istom mestu?

A bez šrafova, samo sa lepkovima, ma kako oni dobri bili, neće to da može. Kod veš mašina ovi delovi su izlošeni periodičnim (vrlo jakim) silama koje provereno kidaju, pre ili kaslije, svaki zalepljen spoj.

Zadnja izmena: IvanBG, dana 09 Jul 2009, 03:56, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
Čeka ta mašina uslov od hidrostata, i ona je 'telegentna, samo su joj nervne ćelije malo podeblje...miodrag popovic je napisao: da u filteru sam nasao 7 dinara mozebiti pridonijelo pucanju
testiranje ce da obavi moja draga
a ves masina ima mehanicki programator pa verovatno ne ceka uslov od presostata

Problem je što kod tih delimičnih začepljenja malo krene centrifuga, malo stane, malo krene opet, ali ovog puta bez pripreme, i tako podobro iscima sve (naročito ako je još i poluprazna)

- miodrag popovic
- gx
Re: VORTEX VNA600T pukao kazan-kada ZAKRPLJENO
oprane dve ture ,mirna na centrifugi 

- kisko
- Preminuo
Bravo majstore
,nece nova jos dok je majstor u kuci
...gledao sam posle malo bolje tu sliku i vidi se da si ti sa limom ustvari podigao na nivo stare rupe pa zato i nema skakanja
.Sad samo kazi zeni da malo vise obrati paznju na filter(uf,nazalost moraju da nam ture ruku u dzep
)

-
- bela tehnika
i da je ne pušta polupraznu, to bi moglo lako da je dokrajči sad kad je na štakama... 

- miodrag popovic
- gx
Juce sam radoznalo zavirio-stoji kao sto sam napravio,druga strana ispravna za sad ne pokazuje znakove pucanja.Uradio sam i vizuelni pregled ostatka-dobro izgleda.Srecno joj bilo 

- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Ma idi begaj, ima da traje...! To sto kaze Stole je kvalitetnija i neunistivo resenje (radio sam to par puta), ali je isto tako i pomalo jeb...ina... 

Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 10 Odgovori
- 3918 Pregledano
-
Zadnji post napisao sim
03 Apr 2018, 23:01