Gorenje WA510TL(Rešeno)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
- cikajoca
- _
- Contact person: Jovica
- Specialty: broadcast
Gorenje WA510TL(Rešeno)
Pozdrav svima, evo me posle dužeg vremena.
Problem je sledeći: veš mašina "Gorenje" tip WA510TL ne centrifugira, pumpa za izbacivanje vode radi. Kondenzator i motor su ispravni ( spajano direktno napajanje). U pitanju je programator koji je mehanički, ne vidim nigdje oznaku. Mašina odradi cijeli proces pranja jedino centrifuga ne radi. U početku je htjela kad potjeram programator ručno da ponekad krene centrifuga ali sada neće nikako. Pošto je kućni mir narušen pitanje za iskusnije servisere, ima li negdje da se nabavi programator za ovo čudo i da li je možda moguća popravka istog ( da li je neko to radio)
Pozdrav.
Problem je sledeći: veš mašina "Gorenje" tip WA510TL ne centrifugira, pumpa za izbacivanje vode radi. Kondenzator i motor su ispravni ( spajano direktno napajanje). U pitanju je programator koji je mehanički, ne vidim nigdje oznaku. Mašina odradi cijeli proces pranja jedino centrifuga ne radi. U početku je htjela kad potjeram programator ručno da ponekad krene centrifuga ali sada neće nikako. Pošto je kućni mir narušen pitanje za iskusnije servisere, ima li negdje da se nabavi programator za ovo čudo i da li je možda moguća popravka istog ( da li je neko to radio)
Pozdrav.
Zadnja izmena: cikajoca, dana 18 Jun 2009, 17:39, ukupno menjano 1 put.
CIKAJOCA
- kisko
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: Gorenje WA510 TL
Nemora znaciti da je programator,moze biti i hidrostat ili prekidac centrifuge ...no pogledaj dal ti pase ovo po slici od PG2000D 
uvek ima nesto interesantno
- cikajoca
- _
Hvala na brzom odgovoru. Hidrostat sam probao samo duvanjem ali nisam spajao instrument da vidim da li svi kontakti rade, normaln o se čuo, probaću i to ali ne sad . Prekidač proban, nije do njega. Javljam se sutra dok sve ponovo rasturim pošto žena koristi mašinu ali, naravno zvoca. 

Zadnja izmena: cikajoca, dana 07 Jun 2009, 22:56, ukupno menjano 1 put.
CIKAJOCA
- kisko
- Preminuo
Uh,slabo se tu vidi,klikni na link pored slike ....inace sema je od programatora PG2000D a masina WA583 , shema je ovde http://www.fanzo.org/forum/viewtopic.php?p=84346#p84346
- cikajoca
- _
Reko ja da sam ćorav, sad sam primijetio link pored. Hvala 
Inače, možda je bitno, mašina je uska (40CM) sa poklopcem koji se otvara na gore , i rublje se ubacuje od gore (otvara se bubanj) kao nekad Simens što je radio (Constructa)

Inače, možda je bitno, mašina je uska (40CM) sa poklopcem koji se otvara na gore , i rublje se ubacuje od gore (otvara se bubanj) kao nekad Simens što je radio (Constructa)
Zadnja izmena: cikajoca, dana 07 Jun 2009, 23:05, ukupno menjano 1 put.
CIKAJOCA
-
- _
- Warranty service: LG Galanz Vivax
- Contact person: Robert
imao sam slican problem, da se zacepila plastika na koji treba da se natakne preso crevo. bio je pun sa ostacima praska i sl. ocistio i radi ok.
- kisko
- Preminuo
Da to ume cesto da se desi od ovih "kvalitetnih"
praskova,medjutim obicno se onda manifestuje i na prepunjavanje sa vodom,mada moze i kod centrifuge....no ja sam imao i slucaj sa hidrostatom da me zezao,ima kontakt u donjem polozaju gde je primanje vode i centrifuga i vodu primi jer el.ventil vuce manju amperazu ali kad treba centrifuga samo kratak cimaj motora i izgubi se taj kontakt u hidrostatu 

-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
ako je tada proradila na blago zakretanje programatora (za pola zuba) onda je sigurno do njega. Mislim da ima u ELPOK-u programator, pa mogu da ti pošalju poštom ako već kod tebe nema (a mislim da ima, ipak je to gorenje;))
Popravka mnogih mehaničkih programatora je vrlo moguća, ali samo ako imaš pei sebi delove od drugog (istog tipa). Za nekoga sa manje iskustva, ipak je to vrlo težak zadatak.. i veliki test živaca!
Popravka mnogih mehaničkih programatora je vrlo moguća, ali samo ako imaš pei sebi delove od drugog (istog tipa). Za nekoga sa manje iskustva, ipak je to vrlo težak zadatak.. i veliki test živaca!

Ajd ako ti nije tesko skini stranice i poklopac pa napravi nekoliko fotki sa svih strana, i obavezno slikaj programator, sa vise strana. Ovu masinu nisu pravili Slovenci pa da vidimo koje, lici na Spance, Portugalce i Turke.cikajoca je napisao:Pozdrav svima, evo me posle dužeg vremena.
Pozdrav.
- cikajoca
- _
Pošto na programatoru piše "Spain" vjerovatno su oni ali nemora biti. Još jednom provjerio presostat instrumentom, i mirni i radni kontakt su ok, prekidač centrifuge ok, pročistio rupicu gdje se priključuje crijevo presostata, nije bila začepljena, biće da je programator. Programator je type K2/P12, termostat 35-75 stepeni. Evo slika.
- cikajoca
- _
i jos malo
Dođe mi da dodam još jedan prekidač pa da pokreće centrifugu ručno, al ima da mi žena pregrize kosti
Dođe mi da dodam još jedan prekidač pa da pokreće centrifugu ručno, al ima da mi žena pregrize kosti

CIKAJOCA
Posto je mehanicki programator,probaj da ga stavis u polozaj kad radi centrifuga,proprati na koje kontakte idu zice od kondezatora a koje na namotaje motora,premeri unimerom dal provode oba kontakta od kondezatora.Meni se desavalo da strada kontakt od kondezatora za centifugu,pa nece da radi.Doduse tad se motor cuje na centifugi al nece da krene.Ako je to u pitanju,to mozes da resis ubacivanjem jos jednog kondezatora.Jedan kondezator vezes direkno na namotaje spore brzine,a drugi na namotaje centrifuge.Tako radim kod programatora koji nije predvidjen da se otvara. 

-
- bela tehnika
Može ta provera i ovako: ako motor ima glavnu fazu a fali mu pomoćna (preko kond) kada se pokrene malo rukom u neku stranu on krene dalje skoro full brzinom (sa praznim bubnjem). Prevezao sam i ja par komada tako s uspehom, ali jednom sam se žešće izblamirao jer se zaleteh u vezivanje bez detaljne provere, da bi na kraju ispalo da programator ne pali ni gl. fazu kako treba pa je sve bilo uzaludno...
Mislim da će biti tog programatora u ELPOK, čini mi se da sam kod njih video neki takav, samo beli. Nema veze gde se pravi, imaju oni za sva gorenja, vredi proveriti...

Mislim da će biti tog programatora u ELPOK, čini mi se da sam kod njih video neki takav, samo beli. Nema veze gde se pravi, imaju oni za sva gorenja, vredi proveriti...
Programator je ,,Copreci,, i nema ga u ,,Elpok,,-u. Izgoreo ti je kontakt od centrifuge, moze da se servisira. Nov ima kod Racic-a na Banovom Brdu, ulica Pozeska. Masina je ,,Fagor,,
-
- bela tehnika
Re: Gorenje WA510TL
Jel' to u Požeškoj 77, ili se radi o nekom drugom? Ima li tamo i drugih delova za Fagor?
- cikajoca
- _
Biće da je ovo tačno, već sam napisao da sam provjeravao motor i kondenzator dovodeći direktno napon i da je tada radio kako valja, znači otpadaju gore navedene mogućnosti . Motor potpumo miruje, ne zuji, nema magnetnog polja, znaci nije do pomoćne faze.braka je napisao:Programator je ,,Copreci,, i nema ga u ,,Elpok,,-u. Izgoreo ti je kontakt od centrifuge, moze da se servisira. Nov ima kod Racic-a na Banovom Brdu, ulica Pozeska. Masina je ,,Fagor,,
E sad, ovo "može da se servisira", jel se odnosi na zamjenu programatora ili na njegovu popravku??? Ima li neki broj telefona da se informišem o cijeni novog programatora?
Hvala

Svakako cu mu jbt kevu, ili kad stavim novi ili odmah, biće rastavljen pa makar ga ne sastavio, bar će biti fotki izgorelih kontakata ovdje

CIKAJOCA
Koliko motor ima izvoda 5 ili 6?Jel zajednicko napajanje i za malu i za veliku brzinu na motoru?Proveri ipak dal nije stradao kontakt kondezatora za glavni namotaj.Mala je verovatnoca da su stradala oba kontakta.Ako je ostao jedan kontakt ispravan, a imas pet izvoda na motoru,mozes njega iskoristiti. 

- kisko
- Preminuo
Motor je proverio posebno i radi,vidim i ostale elemente uvezi centrifuge,znaci ostaje ono na sta je i tipovao PROGRAMATOR,djenka je napisao:Koliko motor ima izvoda 5 ili 6?Jel zajednicko napajanje i za malu i za veliku brzinu na motoru?Proveri ipak dal nije stradao kontakt kondezatora za glavni namotaj.Mala je verovatnoca da su stradala oba kontakta.Ako je ostao jedan kontakt ispravan, a imas pet izvoda na motoru,mozes njega iskoristiti.
E sad reparaciju mozes napraviti ali samo ako imas takav slican

Evo ovako,ako motor ima pet izvoda on dobija znaci zajednicko napajanje i za sporu brzinu i za centrifugu.Kad ukljucuje centrifugu motor dobija preko dva kontakta kondezator,znaci dobija napajanje za glavni i pomocni namotaj.Mala je verovatnoca da su oba stradala.Njaverovatnije kontakt od glavnog namotaja.Ako je ostao bar jedan kontakt isparavn on moze da se iskoristi,ja sam povezivao na njega napajanje za glavni namotaj,stim sto se u masinu ubacuje jos jedan kondezator iste vrednosti kao i kondezator koji je vec u masini. Postojeci kondezator na masini se razveze i njegovi krajevi se povezu direkno na zice od spore brzine motora.Drugi kondezator se veze direkno na zice od centifuge.Jedan kraj kondezatora se veze direkno na zicu od glavnog namotaja a drugi kraj kondezatora direkno na zicu od pomocnog namotaja centifuge.Samo je veoma vazno da se dobro proprate zice od namotaja centrifuge na programatoru.Na kontakt koji je ostao ispravan preveze se napajanje glavnog namotaja i kondezatora centrifuge i to je to.Imam na par masina ovakvu vezu i rade normalno,to su obicno ETINI programatori kod kojih se tesko menjaju kontakati i nisu predvidjeni za otvaranje 

Zadnja izmena: djenka, dana 10 Jun 2009, 09:00, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
vidi, vidi.... ovo što kaže djenka, to je baš interesantno.. meni uopšte nije palo na pamet da mogu da koristim koristim kontakt od pomoćne faze za potrebe glavne (a pale se praktično u isto vreme)
Ipak, mislim da se u ovoj situaciji nije baš lako snaći bez kompletne šeme mašine koja omogućava da se sve pažljivo (i 100% jasno) isprati...
sve u svemu, djenki medalja od mene za ovaj budž! bravo

Ipak, mislim da se u ovoj situaciji nije baš lako snaći bez kompletne šeme mašine koja omogućava da se sve pažljivo (i 100% jasno) isprati...
sve u svemu, djenki medalja od mene za ovaj budž! bravo

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Gorenje WA1541 modul AKO546695 Gorenje 634445 - RIJEŠENO
napisao Citizen » 06 Mar 2014, 19:43 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 1941 Pregledano
-
Zadnji post napisao Citizen
06 Mar 2014, 21:54
-
-
- 10 Odgovori
- 3834 Pregledano
-
Zadnji post napisao sim
03 Apr 2018, 23:01
-
-
GORENJE WA162 Prological potreban MODUL [REŠENO]
napisao moravac22 » 27 Sep 2008, 20:49 » u VEŠ MAŠINE - 9 Odgovori
- 2635 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
26 Okt 2008, 19:52
-
-
- 15 Odgovori
- 6915 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
07 Apr 2009, 14:54
-
- 9 Odgovori
- 8348 Pregledano
-
Zadnji post napisao IvanBG
12 Apr 2009, 14:42
-
- 11 Odgovori
- 2377 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlatkocopa
18 svi 2009, 14:33
-
- 20 Odgovori
- 4136 Pregledano
-
Zadnji post napisao Mayita
03 Avg 2012, 10:48
-
-
Gorenje WA162 prological,greske F32 i F64 (Rešeno)
napisao Neshco » 11 Jun 2009, 19:07 » u VEŠ MAŠINE - 59 Odgovori
- 16004 Pregledano
-
Zadnji post napisao Neshco
22 svi 2011, 19:56
-