Info: sto mogu elektroliti izazvati na lcd
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Info: sto mogu elektroliti izazvati na lcd
Juce mi je dosao ogroman lcd displej 46''
u principu to je monitor al to nije obican monitor vec ima sve moguce ulaze i ima svoj racunar sa XPe sistemom
To je monitor predvidjen za javne prostorije poput restorana, oglasnih tabli, aerodromi i sl.
Predvidjen je da radi i u losim atmosferskim uslovima. Vec sam ih radio nekoliko komada, robustan dizajn, vrlo sofisticirana elektronika unutra.
No, da kazem sto je bio problem, dao sam mu externi vga signal sa drugog racunara.
Upalio sam testni softver tfttest.exe iz kojeg mozete ono da mu mijenjate boje od bijele do crne, jer opis kvara je bio losa slika i da se gubi.
Kad sam mu postavio bijelu malo je treperilo, potom sam izmijenjao sve ostale boje i sve su bile u redu, medjutim kad sam vratio na bijelu slika je pocela da se 'gubi' tj. kao da su se postepeno pixeli poceli masovno gasiti ali polagano i to nekako slucajno, ponegdje neki je i ostajao upaljen ali se polagano i on gasio
slican problem sam imao davno sa daleko manjim monitorom isto lcd, i tada sam utvrdio bio da je to do elektronike na panelu. Kao da se elektronika na panelu nekako zbuni i ne zna gdje koji pixel da upali, krajnji ishod je da slika postane potpuno tamna.
Ih rekoh odmah greota za ovakav uredjaj da mu je panel otisao.
A takodje i osvetljenje je pomalo blicalo.
Otvorim ga ja i pogled odmah na napajanje (ploca je ogromna) i vidim par natecenih elektrolita, takodje i jedan na napajanju za sopstveni racunar.
Sredim to, i sa nevjericom upalim da vidim hoce li mozda biti nekog boljitka, ponovim onaj test sa bojama, kad gle cuda sada sve radi OK.
Dakle, na prvi pogled kad vidite kvar rekli bi da je otisao panel i da mu nema spasa jer ne mozete ni pretpostaviti da se problem desava zbog loseg napajanja, medjutim i ovakve se stvari desavaju.
Kada bi mi neko objasnio zasto je ispoljavanje kvara bilo onakvo na slici, i sam nacin funkcionisanja te elektronike na panelu...stvari bi bile jasnije.
u principu to je monitor al to nije obican monitor vec ima sve moguce ulaze i ima svoj racunar sa XPe sistemom
To je monitor predvidjen za javne prostorije poput restorana, oglasnih tabli, aerodromi i sl.
Predvidjen je da radi i u losim atmosferskim uslovima. Vec sam ih radio nekoliko komada, robustan dizajn, vrlo sofisticirana elektronika unutra.
No, da kazem sto je bio problem, dao sam mu externi vga signal sa drugog racunara.
Upalio sam testni softver tfttest.exe iz kojeg mozete ono da mu mijenjate boje od bijele do crne, jer opis kvara je bio losa slika i da se gubi.
Kad sam mu postavio bijelu malo je treperilo, potom sam izmijenjao sve ostale boje i sve su bile u redu, medjutim kad sam vratio na bijelu slika je pocela da se 'gubi' tj. kao da su se postepeno pixeli poceli masovno gasiti ali polagano i to nekako slucajno, ponegdje neki je i ostajao upaljen ali se polagano i on gasio
slican problem sam imao davno sa daleko manjim monitorom isto lcd, i tada sam utvrdio bio da je to do elektronike na panelu. Kao da se elektronika na panelu nekako zbuni i ne zna gdje koji pixel da upali, krajnji ishod je da slika postane potpuno tamna.
Ih rekoh odmah greota za ovakav uredjaj da mu je panel otisao.
A takodje i osvetljenje je pomalo blicalo.
Otvorim ga ja i pogled odmah na napajanje (ploca je ogromna) i vidim par natecenih elektrolita, takodje i jedan na napajanju za sopstveni racunar.
Sredim to, i sa nevjericom upalim da vidim hoce li mozda biti nekog boljitka, ponovim onaj test sa bojama, kad gle cuda sada sve radi OK.
Dakle, na prvi pogled kad vidite kvar rekli bi da je otisao panel i da mu nema spasa jer ne mozete ni pretpostaviti da se problem desava zbog loseg napajanja, medjutim i ovakve se stvari desavaju.
Kada bi mi neko objasnio zasto je ispoljavanje kvara bilo onakvo na slici, i sam nacin funkcionisanja te elektronike na panelu...stvari bi bile jasnije.
Zadnja izmena: mladen82, dana 10 Mar 2009, 20:55, ukupno menjano 1 put.
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
Re: Info: sto mogu elektroliti izazvati na lcd
pa zato i postoje elektroliti da izfiltriraju smetnje , zar ne ...
podji samo od audio pojacala i bruma ,
nije to puno cudno ....
neka si ti njega resio, a teoriju kako i zasto i gde ...... pusti malo niz vodu ....
i popi jedno za drustvo
podji samo od audio pojacala i bruma ,
nije to puno cudno ....
neka si ti njega resio, a teoriju kako i zasto i gde ...... pusti malo niz vodu ....

i popi jedno za drustvo

Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Lepo ja kazem u onom mom potpisu ali mi niko neveruje
. 90% kvarova su elektroliti
. Bitno je da si ti uzeo lovu a za ostalo se netreba sekirati 

Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
- Stolle
- Preminuo
@Ribery
Lakše malo sa tim postovima,ako imaš nešto konkretno onda ok,ali ovako bi svi mogli da napišemo njih milion,samo to treba neko i da pročita.
Lakše malo sa tim postovima,ako imaš nešto konkretno onda ok,ali ovako bi svi mogli da napišemo njih milion,samo to treba neko i da pročita.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Stolle ja se podpišem pod ovaj tvoj post.Stolle je napisao:@Ribery
Ne treba u svakom postu, da se to piše- mislim u svakom postu skoro isto.
"menjaj elkote i slično".

Lp Srečko
Samouk
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
Da ne treba ali ako forumas pise da je menjao elkosi i sl. A oni ne piset sta su menjale pa normalno dek ke pise za elkosi bas oni stvarat 50% pa i vise od kvarova na TV.Srečko je napisao:Ne treba u svakom postu, da se to piše- mislim u svakom postu skoro isto.
"menjaj elkote i slično".![]()
![]()
Lp Srečko
A posebno novih clenova.
www.facebook.com/slavceelectronics
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
fujitsu siemens x17-2 lcd dump
napisao BKO9GS » 27 Dec 2007, 03:57 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 4 Odgovori
- 1630 Pregledano
-
Zadnji post napisao rubin_miki
27 Dec 2007, 22:30
-
-
-
tft(lcd)MONITOR HANSOL H-530 Ponekad ode slika
napisao vuletj » 27 Jan 2008, 18:40 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 6 Odgovori
- 1717 Pregledano
-
Zadnji post napisao vuletj
28 Jan 2008, 10:45
-
-
-
shema za lcd SONY SDMM51(reseno)
napisao makedonec » 11 Feb 2008, 15:40 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 3 Odgovori
- 1180 Pregledano
-
Zadnji post napisao makedonec
12 Feb 2008, 15:19
-
-
-
TECRA 8100 problem sa LCD-om (RESENO)
napisao cicos » 03 Apr 2008, 09:51 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 3 Odgovori
- 1240 Pregledano
-
Zadnji post napisao cicos
03 Apr 2008, 12:21
-
-
-
Recenzija LCD monitora Asus vw193 16/9
napisao chellawy » 26 Apr 2008, 21:31 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 0 Odgovori
- 1026 Pregledano
-
Zadnji post napisao chellawy
26 Apr 2008, 21:31
-
-
-
LCD monitor BENQ Q7T3 shema(RJESENO)
napisao Mcu » 06 svi 2008, 20:05 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 3 Odgovori
- 1818 Pregledano
-
Zadnji post napisao dzafer
09 svi 2008, 19:38
-
-
-
LCD TFT ACER1916As Problem-[Odustao]
napisao zlix » 12 svi 2008, 23:14 » u Servisiranje TFT - LCD Monitora - 5 Odgovori
- 1695 Pregledano
-
Zadnji post napisao zlix
30 svi 2008, 16:11
-
-
- 2 Odgovori
- 1058 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
18 svi 2008, 16:19