frigo_pocetnik

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Electro-Lux
_
_
Warranty service: ....
Contact person: electro-lux
Specialty: broadcast

frigo_pocetnik

Post napisao Electro-Lux » 02 Sep 2008, 17:43

E ovako prije svega pozdrav svim forumasima....
Kao sto vidite u postu frigo pocetnik sam....
Imam 18 god.,tata mi ima servis kucanskih aparata,tako da se i ja vrtim u njemu...
Svasta sam probao raditi od kucanskih aparata,ali nekako najveci trag na mene je ostavila rashladna tehnika i klime...
Nisam bas nesto puno iskusan,tako da bi mi dobro dosao savjet od svih vas iskusnih kolega servisera...
Tata ima nekoliko ugovora o ovlastenom servisu,beko,electrolux,quadro,bosch,siemens,candy....
Ja sve vise i vise preuzimam rashladnu tehniku na sebe,dosta se kvare bekovi frizideri u garantnom roku,tako da sam imao prilike da se i naucim....
Vec samostalno punim frizidere,mjenjam kompresore,radim sa 12 134 r600....
Imam svoju vakumirku Wigam dva brenera manometara,alata,vagu,plinova....
Eto to bi bilo onako kratko o meni da se predstavim kao "novi kolac" na forumu..
imam pristup mnogim servisnim dokumentima za mnoge marke,pa ako kome sta zapre eto tu sam ako mogu sta da pomognem...

Ono sto bi mene interesovalo je,da mi neko od vas iskusnijih malo pojasni radne tlakove kod frizidera i klima za svaki freon ponaosob...

Toliko od mene za sada.... Pozz. :uca: :mrgreen:

stojkePN
___
___

Re: frigo_pocetnik

Post napisao stojkePN » 02 Sep 2008, 23:35

Dobro nam dosao na forum :pivopije:
Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:

kisko
Preminuo
Specialty: tv-multimedia

Post napisao kisko » 03 Sep 2008, 02:43

:pivopije: Dobro nam došao :lala: ,mlad si ali si imao sreću da imaš uz koga učiti :mrgreen: ali pohvalno je i što pored toga želiš učiti,razmenjivat znanja... :pivopije:
Na tvoja pitanja će već odgovoriti kolege iz tvoje "branše" ili struke što bi rekli. :mrgreen:
uvek ima nesto interesantno

frigo
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Carrier...
Contact person: Dragan Antic
Phone number: 0038670501511
Specialty: whitegoods
Kontakt:

Post napisao frigo » 03 Sep 2008, 06:35

Dobro nam dosao na forum...
Electro-Lux je napisao:Ono sto bi mene interesovalo je,da mi neko od vas iskusnijih malo pojasni radne tlakove kod frizidera i klima za svaki freon ponaosob...
To moze i tata da ti potvrdi, gleda se isparenje u step.Celzijusa a ne pritisci u barima da bi se razumeli, mada u svim service manuelima daju prutiske u Pa il kPa al za rashladu je isto za sve freone al se gleda
u step.Celzijusa za svaki freon posebno, klimatizacija u opsegu -5 do +5 step.Celzijusa rashladne vitrine komore... za + rezim -8 do -15 step.Celzijusa za - rezim od -20 do -28 step.Celzijusa i tako dalje al to je sve od do inace pravilno je ako pise na fabrickom uredjaju kolicina u gramima naravno da bi postigo isparenje u opsegu obavezno je dobro pripremiti to ti je ko u svakom poslu od pripreme zavisi ishod i kvalitet uradjenog posla al u rashladi osnovno pravilo ispiranje sistema ako ima potrebe produvavanje susenje sa azotom obavezna zamena filtera ili pak sušača gasa i obavezno vakumiranje min 10-15min. i na kraju punjenje...
Za prvo javlanje tolko od mene pa kad nadjem vremena tu sam...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.

vladimirbp
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Vladimir

Post napisao vladimirbp » 13 Sep 2008, 18:31

Pozdravljam i ja novog kolegu :tooo:
Sto se tice radnih pritisaka tu su ti vece sve objasnili tako da nema sta da se puno dodaje. Prilikom punjenja moras da obratis paznju na jos neke stvari. Isparivac mora imati hladjenje celom svojmo duzinom..nekad zna da pritisak isparavanja bude zadovoljavajuci ali nemas dobro hladjenje(to narocito zna da bude kod uredjaja koji imaju ekspanzione ventile) Obrati i paznju na kondenzator...nebi smelo da bude velike razlike u grejanju na ulasku i izlasku iz kondenzatora(primer prva dva rebra su vrela a ostatak kondenzatora hladan) pravilno punjenje je kad je susac mlak..to znaci da je i pritisak kondenzacije dobar....Obrati paznju na freon R410 jer radi na vecem pritisku od ostalih. LG klime se punjene sa tim freonom pa ako nemas manometar za taj freon onda obavezno stavi na manometar visokog pritiska.Posto kad miruje klima onda imas oko 15 bara pritiska a pritisak ipsravanja je na nekih 7-8bara.. Ako budes imao nekih problema javi se pa cermo zajedno resiti ima nas dosta ovde

pregalac
_
_
Contact person: -frigo-

Post napisao pregalac » 17 svi 2010, 23:37

pozdrav za novog kolegu-
ako imas nekih nejasnih stvari nemoj da se libis ili stidis pitaj slobodno neko ce uvijek reci i pomoci ti ,ja sam novi na ovim stranicama a vidim da ljudi ipak posteno kazu,pozdrav za sve

Nebojsa_Pazova
_
_

Post napisao Nebojsa_Pazova » 18 svi 2010, 09:00

Covek uci dok je ziv i opet umre glup.

pozdrav mladom kolegi !!!
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc

Post napisao goranfri » 18 svi 2010, 10:34

pregalac je napisao:pozdrav za novog kolegu-
ako imas nekih nejasnih stvari nemoj da se libis ili stidis pitaj slobodno neko ce uvijek reci i pomoci ti ,ja sam novi na ovim stranicama a vidim da ljudi ipak posteno kazu,pozdrav za sve
Malo je star post , iz 2008 , obracajte malo paznju na datume.

Nebojsa_Pazova
_
_

Post napisao Nebojsa_Pazova » 24 svi 2010, 11:32

Hihihihihi .... pa kolega je do sad postao profesionalac !!!!! Uopste , ja makar, nisam obratio paznju na datum !
Najveci talenti, gube se u neradu !!!!

Odgovori

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”