slucaj 1 :
Covek je kupio PC u xxxxxxx. Doneo kuci raspakovao ga i video da je kuciste izgrebano, cak i osteceno i isti otisao i vratio. U zamenu su mu dali drugi PC koji su "pakovali" dok je on potpisivao ugovor tj ispunjavao kreditine papire..... (opet) ....
Dodjem ja kod njega , povezem sve , pospajam, spremio CD-ove i palim PC kad eto ti djavla ....

kazem coveku ( a vidi i sam) da je PC koristen najmanje mesec i po dana.
On odma planuo (vec 2 puta je isao za NS=200km = barem 2000 dinsa za gorivo)
ajd da ne duzim vratio ga je u prodavnicu i ponistili su mu ogovor za kreditno placanje.
ali da ne bude samo to problem, vec je na nalepnici koja je bila zalepljena na kucistu (a uz to je papir vec pozuteo) pisalo da je u sklopu konfiguracije i HDisk od 250GB , ali sam ipak utvrdio da je zaista samo od 140GB. naravno nisam ga otvarao vec se to lepo vidi i bez otvaranja.
naravno bila je zaljepljena i nalepnica koja bi trebala da bude garancija da se ne otvara kuciste.
cak kao 3ca stvar bio aktiviran i screen saver na kome je pisalo "guza" i tako je lepo letelo po ekranu da smo se lepo nasmejali. :lol: :lol: :lol:
rezime :
ko je sta pakovao, ne znam, ali je definitivno rec o totalnom ludaku ili ti naivcu , (ili kako vec da ga nazovem) kada nije obrisam ili formatirao HDD i pored toga sto je hteo da proda koristen PC kao nov. i to u Rodicu u NS !!! inace garanti list je ispunila neka firma iz Kule koja se bavi proizvodnjom ??? i prodajom racunara. Tako da je mozda i njihova neodgovornost u pitanju a ne trgovaca jer je nalepnica na kucistu bila cela.
slucaj 2:
Covek je pazario PC u xxxxxxxx.
raspakujem ga i povezem sve , ovaj put zaista nema operativnog sistema, cak ni HDD nije ni formatiran, znaci nov.
instaliram XP i ajde da mu stavim drajvere za Sound card (integrisana) , ubacim nov CD sa drajverima koje je dobio sa njim , ali nece da ga ucita, zakljucak CD neispravan. ubacim mu drugi CD za MSI plocu ali sa drajverima za Windows Vistu i dobijem zvuk tj proradi sa tim drajverima.
ajde rekoh da zavirim unutra , posto nije zapecacenj poklopac , kad ono katastrofa. maticna jadna da nemoze biti jadnija (a evo i koja MSI PM9M-V - MS7364 ver1.1)
samo jedan PCI slot integrisana VGA i Sound
pregledam svu ambalazu i vidim kutijica od RAM memorije 512MB kingstone ... pogledam kontrol panel a tamo pise 384MB RAMa

bili su toliko glupi ili bezobrazni da nisu bacili tu kutijicu za pakovanje memorije ??? strasno ....
------------------------------------------------------
mogu da vam pricam o takvim slucajevima i kod redovnih prodavaca racunarske opreme u mom gradu , jer sam imao jako mnogo isustva sa svima redom. Znaci ne samo trgovci koji prodaju sve : od igle do aviona, vec i oni koji se bave samo racunarima (doduse oni malo vestije sakrivaju svoje manipulacije) , ...ali eto necu vise da duzim....
---------------------------------------------------------
i onda me neko pita zasto ih ne volim i ne verujem trgovcima