Niti Weller nije kao sto je nekada bio,,,

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

BD-electronic
gx
gx
Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
Contact person: Dejan
Phone number: 0038730793402
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao BD-electronic » 28 Feb 2008, 09:47

Ja se koristim sa lemilicom solomon SL30 kupio sam je 1998 g. za 125€ i radi i dan danas ko sat. vrhove mjenjam svakih 2-3 mjeseca ali ti vrhovi su kupljeni ovde od nekih dobavljača i loše su kvalitete neki znaju da stradaju za 15 dana , ali one koje sam kupovao u italvideo u Splitu gdje sam i lemilicu kupio su znali da traju po godinu dana .
Sve u svemu ja sam sa njom prezadovoljan :!:
Pade mi na pamet da je nehvalim previše da nebi crkla :mrgreen:

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 28 Feb 2008, 10:02

Ovo što je Rubin napisao...,stvarno mi nije jasno,možda je radio crash testove. lolzi
Moja WECP-20 je stara više od 10 god. i nemam zamerki.Jedino vrhovi,zavisno od toga gde se kupuju.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Palme
___
___
Contact person: Damir
Phone number: 0046 31 811238

Post napisao Palme » 28 Feb 2008, 10:31

Eto,danas sam razgovarao sa jos nekim kolegama i jedan mi kaze kako je istih sranja sa Wellerom imao.Primjetio je razlike izmedu europskog i americkog Wellera i ovaj europski je izgleda otisao kvragu.
Ja sam u ducanu gdje sam lemilice kupio demonstrirao kako rade i ljudi koji tamo rade su se zacudili i odmah mi vratili novac!!
Uglavnom ja nikada na Weller necu ni pomisliti,,.
Hvala svim kolegama na alternativnim prijedlozima a ja sam ovim textovima htio naglasiti kako kvaliteta nekih renomiranih proizvodaca nije vise kao nekada a niti se treba vise u nju uzdati.Kupujem relativno skupe lemilice ne zbog nekog prestiza nego moram novac firme trositi ako ne zelim da ga drzava oporezuje.
Kakvo je vrijeme doslo to doslo?Nema vise kvalitete,,sve se proizviodi za jednokratnu upotrebu,,,nema vise ni okusa niti mirisa voca,povrca,mesa,,,di su stara dobra vremena??

Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko

Post napisao Vojvoda » 28 Feb 2008, 19:08

Kod mene u firmi sam se nalemio sa raznim tipovima lemilica i lemilica i iz bogatog iskustva tvrdim da je pravi weller ipak neprikosnoven bilo nov bilo star 20 godina, ali napominjem PRAVI. Za ove stare ne znam gde su kupljene ali što se tiče novijih unazad 10 godina sam ih lično ja kupovao i nisam dozvoljavao nikome da se meša u tu nabavku a kupljene su naravno kod gospodina Blažića.
Ima istine u priči da "nemačke" wellerice ne valjaju jer nisu nemačke već bog-te-pita ko ih radi za Nemce.
E, a zašto onda kod Blažića valjaju? Pa zato što čovek ima ugovore sa američkim ogrankom wellera tj. zastupa za Srbiju i ceo Balkan američku firmu COOPERTOOLS odnosno excelite alate, weller i još poneke koji rade pod tom grupacijom.
U kućnoj upotrebi ljuštim ERSA 30 lemilicu već godinama i hranim je SOLOMON vrhovima i to trajeeee.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

Misley
_
_

Post napisao Misley » 28 Feb 2008, 20:35

ne postoje loše lemilice, već loši majstori.
ili što bi narod rekao skraćeno "k.k.s.d.s."

Palme
___
___
Contact person: Damir
Phone number: 0046 31 811238

Post napisao Palme » 28 Feb 2008, 20:44

Misley je napisao:ne postoje loše lemilice, već loši majstori.
ili što bi narod rekao skraćeno "k.k.s.d.s."
Pokusaj nesto odlemiti hladnom lemilicom?

Misley
_
_

Post napisao Misley » 28 Feb 2008, 21:04

to nisam radio ni pre 30 godina.
niti sam ikada vraćao lemilicu, naravno velerku a ni druge.
ako ne redi, sredim je očas i nema problema.
a pajz, nisam ni majstor.

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 28 Feb 2008, 21:42

Misley je napisao:a pajz, nisam ni majstor.
more znamo mi tebe bas dobro.. :pivopije:
to sto si ti skroman to je druga stvar :pivopije:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

zozontv1
___
___

Post napisao zozontv1 » 28 Feb 2008, 22:08

Vojvoda je napisao:Kod mene u firmi sam se nalemio sa raznim tipovima lemilica i lemilica i iz bogatog iskustva tvrdim da je pravi weller ipak neprikosnoven bilo nov bilo star 20 godina, ali napominjem PRAVI. Za ove stare ne znam gde su kupljene ali što se tiče novijih unazad 10 godina sam ih lično ja kupovao i nisam dozvoljavao nikome da se meša u tu nabavku a kupljene su naravno kod gospodina Blažića.
Ima istine u priči da "nemačke" wellerice ne valjaju jer nisu nemačke već bog-te-pita ko ih radi za Nemce.
E, a zašto onda kod Blažića valjaju? Pa zato što čovek ima ugovore sa američkim ogrankom wellera tj. zastupa za Srbiju i ceo Balkan američku firmu COOPERTOOLS odnosno excelite alate, weller i još poneke koji rade pod tom grupacijom.
U kućnoj upotrebi ljuštim ERSA 30 lemilicu već godinama i hranim je SOLOMON vrhovima i to trajeeee.

Tu se, bas ne bih slozio. Poslednji vrhovi koje sam kupio kod Blazica,
trajali su kao "leptir". To sto su kratko trajali ni po jada, nego
nisu valjali ni dok su trajali, toliko su se pregrevali i zbog tog
su i "dotrajali"
E, kad mi je jedan svaba dao nekoliko vrhova, to je vec nesto drugo.
jedan sam koristio 2 godine, a ima ih jos.... Rec je o magnastat wellerici.
Kod Temtronika je situacija bila jos bolja, jedan vrh (original, stigao
sa lemilicom), mi je trajao PETNAEST GODINA. Istini za volju,
nije bila non-stop ukljucena. I jos nesto, trudim se da koristim
sto siri vrh, kad-god je to moguce.......

Misley
_
_

Post napisao Misley » 28 Feb 2008, 22:25

brko, dobro rečeno.
r-m, ne sedim ja u servisu ili lepoj sobici već moram i na teren gde nema mogućnosti da te lemilica zaebe. tačnije ne sme da te zezne jer si onda išao džabe. u tom smislu lemilica (=lebac) mora da je u savršenom stanju.
veler je prost ko pasulj, bilo da je magnastat ili elektronka, svejedno.

Misley
_
_

Post napisao Misley » 28 Feb 2008, 22:32

sami vrhovi su potrošna roba i suđeno im je kad tad da "procvetaju".
kada kupiš vrh kupio si. e, sad treba znati i koji vrhovi (plato ili veler)valjaju i po oznaci.
oni neuništivi imaju oznaku ukovanu a ispred weller reči ima i zvezdica
* (baš šestokraka). oznaka tipa vrha je dublja od imena veler.
vrhovi koji imaju graviranu oznaku jedva vidljivu su lošiji a i kod magnastata su im oni ukovani fe-dodaci tanjušni.

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 28 Feb 2008, 22:49

Stari vrhovi su imali *,a evo kakve sam sad dobio iz Conrad-a:
Još ih nisam probao.Možda se razočaram? :m:
Prilog
IMG_0242.jpg
IMG_0242.jpg (47.21 KiB) Pregledano 2893 puta.
Zadnja izmena: Stolle, dana 29 Feb 2008, 10:27, ukupno menjano 1 put.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

buzdumra
gx
gx

Post napisao buzdumra » 28 Feb 2008, 23:12

Rubine kupi orginalan hako vrh za tu lemilicu moze da se stavi i neces ga menjat mozda vise od godinu dana i vise samo orginal vrh kosta ko cela rucka (stap) ali mnogo je udobnije radit sa njom nego sa velerom iza nje veler dodje ko cigla jos i skljoca ....
dali je bolje dati za vel.. 400j dali on toliko vredi.. he,he...
ja sam bio zagrijan da kupim smd pincetu sve sa vrhovima (onaj stalak) al sipak nema od toga nista...mnogoo je to para ,a neverujem da je toliko kvaliteta............. sklopijo sam duvaljku i furim s'njom :mrgreen:
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

tom
gxu
gxu
Contact person: TOME
Specialty: tv

Post napisao tom » 29 Feb 2008, 00:07

Virtuelni poklon kolegibuzdumri za njegova 2000 postova .....bravo :fanzo: :pivopije: :kolege:
TOME

kisko
Preminuo

Post napisao kisko » 29 Feb 2008, 00:14

Vojvoda:
:tooo: Znaci pasu SOLOMON vrhovi ....imam ERSA i sa njom sam bio prezadovoljan ali nisam vrh mogao da nadjem pa sam je odavno stavio nastranu ...e za nju nije postojao los kalaj,salivala je svaki :lala: A sto se tice wellera nemam ga ali ostale da,chak i pravljenu i sa svima sam zadovoljan no tu verovatno ima toga sto sam sve to kupio davno i traje :tooo: a od novih samo kineske i vrede koliko kostaju...dok traju ok,kad rikne nije mi ni zao...Vojvoda hvala na informaciji,bio sam i zaboravio na nju :idea:
uvek ima nesto interesantno

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Kontakt:

Post napisao krllebg » 29 Feb 2008, 10:34

Weller je TATA !!! Ersa,odlicna takodje.Za teren sam imao neku lemilicu,kazu da je engleska neznam koja je firma u pitanju bila,zuta drska.Ljudi ... sto je to lemilica !!! Zakon.Vrhove sam malo teze nalazio i nakraju posle 4-5 god rada na terenu i krljanja po torbi i ostalog,riknula je definitivno.Ali takvu lemilicu vise nikad necu naci.Trenutno za teren imam neku sa buvljaka,navodno keramicki vrh (150 din,lemilica kosta 600 din) i nemogu da se pozalim,stvarno radi posao ... Za Weller da dodam jos i ovo : kolega rece 15 god jedan vrh -> kod mene traje od 1997.nisam menjao i uvek radim sa jednom veliconom vrha,magnastat je u pitanju.Lemilica VRH !!!
... Here lies a man whom is little known !!!

Misley
_
_

Post napisao Misley » 29 Feb 2008, 16:45

krle, žujka je ANTEX i imaš je u radioklubu kao i vrhove. kvalitet je isti ko pre 20 godina samo su oznake malo drugačije.

krllebg
___
___
Warranty service: DeGermany
Kontakt:

Post napisao krllebg » 01 Mar 2008, 10:53

Jeste Antex !!! Nema vecze,imam sada ovu i odlicno radi,zadovoljan sam
necu kupovati drugu.Hvala za info,neidem u klub tako cesto.
... Here lies a man whom is little known !!!

Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko

Post napisao Vojvoda » 01 Mar 2008, 14:50

@kisko

I ja sam mučio muku sa vrhovima za ERSA lemilicu. Bila je jedna radnja u BG u Makenzijevoj ulici (bivša Maršala Tolbuhina) koja je držala ERSA program ali kad izađeš iz te radnje nakon kupovine znale su uši da ti se crvene od klempica pa sam se jedno vreme snalazio i trpao svakakve vrhove u nju, čak sam ih i pravio od debele bakarne žice pa kad krenem na teren a ja naoštrim olovku :mrgreen: .
E onda naleteh kod pokojnog Miće JEP-a u radnji na neki vrh koji mi se učini da bi pasovao. Donesem lemilicu, probam, paše a Mića reče da su za solomon. Kupim jedan i probam - radi super pa kupim još dva - tri tada i još imam jedan koji nisam počeo da koristim. Od tada prođe par godina.
Nemaju oznake na sebi tako da moram verovati na reč sada pokojnom Mići da je solomon u pitanju.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

sseennoo
_
_

Post napisao sseennoo » 01 Mar 2008, 20:16

svi govore o svojim lemilicama pa evo da i ja nesto kazem.imam pistolj lemilicu staru bar 20g i radi odlicno vecinu posla odradi bez problema a za vrhove nema krize komad bakrene zice 1,5 mm i eto.za preciznije radove imam welera koji sluzi solidno.puhaljku jos nisam nabavio bilo je nekih neuspjelih pokusaja ali nista koliko para toliko muzike.nego mene interesuje kako doci do dobrog kalaja,sa njim bas muke mucim,jednom sam dobio iz austrije bio je odlican,ali ovaj drug sto mi ga dao nezna ni otkud mu u autu,na pijaci sam kupio i nsta mi ne valja,imam osjecaj da to nije uopste kalaj samo ga mogu baciti.POZDRAV

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Alati”