SAMSUNG CW29M064N resetuje se sat
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
SAMSUNG CW29M064N resetuje se sat
CRT TV
FIRMA: SAMSUNG
MODEL: CW29M064N
CHASSIS(oznaka šasije): KS7A
PCB(oznake na štampanoj ploči): AA4100826H KS7A
MCU(procesor): VCT49XYF
EEPROM: A51DC
VERTIKALA: LA7845
AUDIO: TDA7297
VIDEO: VCT49XYF
SMPS (mreža): STRX6750
FBT (vn trafo): E100521
SIMPTOMI:
Reč je o Samsung televizoru proizvedenom u Mađarskoj 2004. godine, sa ekranom od 72cm.
U meniju ovog televizora Samsung postoji opcija za podešavanje sata. Kad je sat podešen, informacija koliko je sati pojavi se kada pritisneš dugme info na daljinskom upravljaču.
Ali kad god podesim sat, posle 2-3 dana najviše on se resetuje sam od sebe i ponovo piše 00:00. Odmah da napomenem, uzrok nije nestanak struje, jer u istu utičnicu mi je uključen i VHS videorikorder i kada nestane struje, on se resetuje i to mi je siguran znak da u nekom momentu struje nije bilo. A u ovom slučaju to se ne događa.
Znači to je neki kvar, jeste da neke funkcije televizora ne mogu da se koriste zbog toga, npr. automatsko uključivanje ili isključivanje, ali nije vredan da se troše pare na njegovu popravku. Samo razmišljam, šta bi moglo biti u pitanju? Jer kod drugih digitalnih uređaja to se događa samo ako ostanu bez struje, što ovde nije slučaj. Da nisu kondenzatori u pitanju? Opet, i da jesu, dok ima mrežnog napona, ne bi trebalo da to utiče.
FIRMA: SAMSUNG
MODEL: CW29M064N
CHASSIS(oznaka šasije): KS7A
PCB(oznake na štampanoj ploči): AA4100826H KS7A
MCU(procesor): VCT49XYF
EEPROM: A51DC
VERTIKALA: LA7845
AUDIO: TDA7297
VIDEO: VCT49XYF
SMPS (mreža): STRX6750
FBT (vn trafo): E100521
SIMPTOMI:
Reč je o Samsung televizoru proizvedenom u Mađarskoj 2004. godine, sa ekranom od 72cm.
U meniju ovog televizora Samsung postoji opcija za podešavanje sata. Kad je sat podešen, informacija koliko je sati pojavi se kada pritisneš dugme info na daljinskom upravljaču.
Ali kad god podesim sat, posle 2-3 dana najviše on se resetuje sam od sebe i ponovo piše 00:00. Odmah da napomenem, uzrok nije nestanak struje, jer u istu utičnicu mi je uključen i VHS videorikorder i kada nestane struje, on se resetuje i to mi je siguran znak da u nekom momentu struje nije bilo. A u ovom slučaju to se ne događa.
Znači to je neki kvar, jeste da neke funkcije televizora ne mogu da se koriste zbog toga, npr. automatsko uključivanje ili isključivanje, ali nije vredan da se troše pare na njegovu popravku. Samo razmišljam, šta bi moglo biti u pitanju? Jer kod drugih digitalnih uređaja to se događa samo ako ostanu bez struje, što ovde nije slučaj. Da nisu kondenzatori u pitanju? Opet, i da jesu, dok ima mrežnog napona, ne bi trebalo da to utiče.
-
- _
- Specialty: tv
Re: SAMSUNG CW29M064N resetuje se sat
Cisto sumnjam da se iko bavio sa tim problemom.
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Jedino što mi pada na pamet je da testiraš sa drugim Eeprom-om. Uzmeš novi čip, ubaciš drugi Eeprom pa testiraš.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
Vrlo moguće da si u pravu, da je baš to u pitanju. Ja sam prvo posumnjao na dotrajale kondenzatore, ali je ova tvoja pretpostavka verovatnija.
- miodrag popovic
- gx
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
Sat bi trebao da uzima informaciju sa teleteksta za tačno vreme.E sad...to je važilo dok je bio prijem sa antene a ne preko skarta,ipak probaj u meniju da potražiš opciju sinhronizacije sa teletekstom i naravno proveri radi li ti teletekst(ima li na njemu tačno vreme) i to sa daljinskim od televizora!
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak
Televizor je povezan sa STB uređajem putem SCART kabla. Probao sam teletekst i preko STB i preko samog televizora, u oba slučaja teletekst radi i daje tačno vreme, ali u meniju ne postoji opcija za sinhronizaciju sata i teleteksta, što ne isključuje mogućnost da je televizor programiran da se automatski usklađuje sa teletekstom. Međutim, nemaju sve televizije teletekst, ima samo RTS, Prva i Pink, a sve su u nacionalnom multipleksu. U lokalnim multipleksima Avala i Crveni čot ni jedna televizija nema teletekst, čak ni RTV kao pokrajinska televizija.
Tako da je moguća i ta varijanta, ako je STB uređaj u multipleksu gde nema teleteksta, a televizor pokuša da se uskladi i ne nađe podatke, on se vrati na 00:00. Tu se onda ne može uraditi ništa.
Ali samo neka on meni traje, pa makar i bez sata. Imam 5 ispravnih televizora u šteku što sam dobio od prijatelja, 3 Samsunga, Schneider i Sony Trinitron, jedan sam namestio u spavaću sobu, ali svi imaju ekran od 54cm. Kad mi crkne ovaj Samsung od 72cm više neće biti takvo uživanje gledati utakmice i filmove na velikom ekranu kao sada. Sreća pa mu je za sada ekran zdrav, kad počne da trepće i da nestaje i dolazi slika, onda je to kraj...
Tako da je moguća i ta varijanta, ako je STB uređaj u multipleksu gde nema teleteksta, a televizor pokuša da se uskladi i ne nađe podatke, on se vrati na 00:00. Tu se onda ne može uraditi ništa.
Ali samo neka on meni traje, pa makar i bez sata. Imam 5 ispravnih televizora u šteku što sam dobio od prijatelja, 3 Samsunga, Schneider i Sony Trinitron, jedan sam namestio u spavaću sobu, ali svi imaju ekran od 54cm. Kad mi crkne ovaj Samsung od 72cm više neće biti takvo uživanje gledati utakmice i filmove na velikom ekranu kao sada. Sreća pa mu je za sada ekran zdrav, kad počne da trepće i da nestaje i dolazi slika, onda je to kraj...
- KASA1
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Ako ga uspoređujemo sa današnjim trendom i modelima, jedino što je kod njega veliko je njegova masa.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Pa u pravu si, ti se sigurno kao profesionalni serviser u to razumeš.
Ja koliko znam kod CRT televizora su postojali: mali ekran (37cm), srednji ekran (54cm) - to je imalo najviše ljudi, povećani ekran (66cm) to smo mi imali Grundig Supercolor kad smo bili dobrostojeća porodica 80-ih godina, i veliki ekran (72cm) kao ovaj moj Samsung, to su imali bogati ljudi. I mislim da se na samom kraju postojanja CRT-a pojavio i super ekran (81cm), ali to su bili neki specijalni ultra slim CRT televizori, inače bi bili tako teški da niko ne bi mogao da ih podigne. Ali to je više bilo na zapadnom tržištu, ja mislim da ovde kod nas niko to nije imao osim možda gastarbajteri, jer je bilo mnogo skupo.
Ja koliko znam kod CRT televizora su postojali: mali ekran (37cm), srednji ekran (54cm) - to je imalo najviše ljudi, povećani ekran (66cm) to smo mi imali Grundig Supercolor kad smo bili dobrostojeća porodica 80-ih godina, i veliki ekran (72cm) kao ovaj moj Samsung, to su imali bogati ljudi. I mislim da se na samom kraju postojanja CRT-a pojavio i super ekran (81cm), ali to su bili neki specijalni ultra slim CRT televizori, inače bi bili tako teški da niko ne bi mogao da ih podigne. Ali to je više bilo na zapadnom tržištu, ja mislim da ovde kod nas niko to nije imao osim možda gastarbajteri, jer je bilo mnogo skupo.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
TV SAMSUNG CW29M064N Chassis KS7A - Nerade komande (RESENO)
napisao yamamoto » 17 Feb 2009, 08:51 » u Servisiranje CRT Televizora - 3 Odgovori
- 1321 Pregledano
-
Zadnji post napisao SaleSk
17 Feb 2009, 10:29
-
-
- 7 Odgovori
- 1606 Pregledano
-
Zadnji post napisao nessha
17 Sep 2009, 22:56
-
-
SAMSUNG CW29M064N SHASSIS AA41 prekida Rjeseno
napisao spagagz » 15 Okt 2009, 00:18 » u Servisiranje CRT Televizora - 25 Odgovori
- 3153 Pregledano
-
Zadnji post napisao krllebg
27 Okt 2009, 07:49
-
-
-
TV SAMSUNG CW29M064N sasija S16A (REŠENO)
napisao DSsasa » 10 Dec 2009, 20:09 » u Servisiranje CRT Televizora - 9 Odgovori
- 2173 Pregledano
-
Zadnji post napisao DSsasa
10 Dec 2009, 23:54
-
-
-
SAMSUNG CW29M064N KS7A - RIJESENO
napisao predragr » 14 Sep 2010, 11:51 » u Servisiranje CRT Televizora - 0 Odgovori
- 1548 Pregledano
-
Zadnji post napisao predragr
14 Sep 2010, 11:51
-
-
-
Re: TV Samsung CW29M064N Zakrenuta slika REŠENO
napisao momirko » 01 Feb 2011, 16:19 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 2368 Pregledano
-
Zadnji post napisao momirko
02 Feb 2011, 11:35
-
-
-
Samsung CW29M064N sasija KS7A problem OW (reseno)
napisao Japanac » 19 svi 2011, 00:55 » u Servisiranje CRT Televizora - 5 Odgovori
- 2658 Pregledano
-
Zadnji post napisao Japanac
19 svi 2011, 17:42
-
-
-
Samsung CW29M064N nema standby (RESENO)
napisao Ribery » 27 Jun 2014, 00:35 » u Servisiranje CRT Televizora - 13 Odgovori
- 3628 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ribery
10 Jul 2014, 22:22
-