AUDIO
FIRMA: Philips
MODEL: RR 242
Dobio sam radiokasetofon Philips RR 242. Ono što znam o njemu je da je negde sa početka 70-ih godina. Iako je holandska firma tranzistor je sklopljen u fašističkoj Španiji, jer je tamo za vreme Franka vladala beda, pa su tamo montirali zbog jeftine radne snage. Tranzistor radi savršeno na oba opsega AM/FM, čak ni potenciometar ne krči, iako ima 50 godina. Jedino kasetni dek ne radi jer se gumica istopila u crnu lepljivu masu. Elektromotor radi, a i zvučnik pucka kad prinesem vrh šrafcigera audio glavi, pa sam mislio da očistim mehanizam od propale gumice benzinom, operem glavu alkoholom i da kupim audiogumicu i zamenim.
Kako nemam dokumentaciju za njega, a Philips ne proizvodi rezervne delove za stare aparate, da li neko zna gde se mogu naći dimenzije gumice za ovaj kasetni dek da probam da kupim negde?
Hvala i pozdrav.
Philips RR 242 radiokasetofon - dimenzije audio gumice?
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Re: Philips RR 242 radiokasetofon - dimenzije audio gumice?
Gumice svih dimenzija imaš u Beogradu u Balkanskoj 35 kod Gaje
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
Misliš Silken electronic? Znam za to, kupovao sam kod njih remenove za gramofone. Ali ova gumica se potpuno istopila u bezobličnu masu pa ne znam kojih je dimenzija.
Da li negde ima pregled dimenzija po modelima da znam koju da kupim? Ili da odnesem tranzistor u radnju, pa da tamo isprobamo koja pasuje?
Da li negde ima pregled dimenzija po modelima da znam koju da kupim? Ili da odnesem tranzistor u radnju, pa da tamo isprobamo koja pasuje?
- alexa_pg
- Site Admin
Ako ne mogu da se nađu podaci u teh. dokumentaciji, snalaziš se pomoću štapa i kanapa.
Izmi kanapče, postavi umjesto gumice a zatim izmjeri dužinu kanapa. Dobio si obim. Ako prodavac traži prečnik, lako je izračunati. Gumicu traži da je par milimetara manja.
Izmi kanapče, postavi umjesto gumice a zatim izmjeri dužinu kanapa. Dobio si obim. Ako prodavac traži prečnik, lako je izračunati. Gumicu traži da je par milimetara manja.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- KASA1
- Site Admin
Provjeri i pinch roller,... na tako starom uređaju teško da mu guma nije otvrdnula i (ili) ispucala.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
- Ribery
- gx
- Contact person: Darko
- Kontakt:
Da, to je čuveni Gaja silken. On ima sve živo i najbolje je da odneseš tamo uređaj pa će ti on dati gumivu koja ti treba.Čovek je inženjer i dugo je držao TV servis u Svilajncu a ne znam da li i sada drži servis ili je i tamo prešao samo prodaju. Odnesi kod Gaje u Balkansku i rešiće ti problem.Kole je napisao: ↑30 svi 2024, 11:59Misliš Silken electronic? Znam za to, kupovao sam kod njih remenove za gramofone. Ali ova gumica se potpuno istopila u bezobličnu masu pa ne znam kojih je dimenzija.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 2 Odgovori
- 1554 Pregledano
-
Zadnji post napisao marinbnm
21 Apr 2010, 17:57
-
-
Roland PA250 Audio mikseta Potrebna sema
napisao stojkePN » 17 Apr 2011, 17:23 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 6 Odgovori
- 1469 Pregledano
-
Zadnji post napisao emem
20 Jan 2013, 19:08
-
-
- 2 Odgovori
- 1262 Pregledano
-
Zadnji post napisao gpista
13 Okt 2007, 14:03
-
- 5 Odgovori
- 1599 Pregledano
-
Zadnji post napisao magicni
15 Jan 2008, 22:21
-
-
PHILIPS 70FA930/00S potrebna sema
napisao slavko.e » 07 Avg 2008, 18:38 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 2 Odgovori
- 1190 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
08 Avg 2008, 17:15
-
-
-
PHILIPS FW-C280/22 potrebna šema (RESENO)
napisao kirka » 19 Jan 2009, 15:43 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 13 Odgovori
- 2060 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
25 Jan 2009, 18:24
-
-
-
Philips FA141 pojacalo-trafo (RESENO)
napisao vlatkocopa » 22 Sep 2009, 21:02 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 13 Odgovori
- 1649 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlatkocopa
05 Nov 2009, 21:49
-
-
-
sistem Philips FW26/34 ne pojacuje ton(RESENO)
napisao vlatkocopa » 29 Okt 2009, 22:23 » u Servisiranje AUDIO Tehnike - 3 Odgovori
- 819 Pregledano
-
Zadnji post napisao vlatkocopa
30 Okt 2009, 15:09
-