Prema njegovom vidu ima jos desno linija za odsjec,sjeci jednu po jednu ili sve od jednom?
VOX 32ADS553B nema slike - [ODUSTAO]
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Re: VOX 32ADS553B -nema slike
Ti mislks lijeve da ne diram,ja sumjam,one susjedne sto su kratko spojene na istu tacku,da ipak neka nije u prekidu,problem je sto tu ne mogu prici pipalicom,pod povecalima i lampom izgleda dobro zalemljeno?Tu sam primjetio dok sve nisam zalemio ,kako treba da je slka bila suzena po horizontaki.Problem je ako to bjdem ponovo prespajo mogu vezice,mozda izgoriti do najlona fleta skroz.Hvala na videu,pogledacu.
Prema njegovom vidu ima jos desno linija za odsjec,sjeci jednu po jednu ili sve od jednom?
Bolje biti Pijan nego star
- Liskun Elektronik
- gx

- Warranty service: ERG-VOX
- Specialty: tv-multimedia
Au bre ja sam se umorio samo citajuci. Pa jel ima smisla toliko se patiti oko necega sto 99% nece imati pozitivan ishod a i da ga nategnes koliko da naplatis? I vrati ti se i sta onda, vracaj novac a za vreme te niko i nepita i jos te ocrne kao majstora. Trazi bre drugi ekran ili otkupi tv vise ce ti se isplatiti.
Mora da se zna ko namesta antenu, a ko vice ne valja :)
Dobro i kazes i ja sam razmisljo ko ti,razmislicu.Pozz
Poceo sam cistit veze kod lijeve CKV linije,zato sto je tu manje vezica ,bes oproblema,bicu 100% siguran poslje jel sve dobro zalemljeno,da li je neka veza izgorila do ispod flet najlonskog konektora,kad sam odspojio skroz lijevo lijevu CKV liniju suzio mi je sliku po horizontali
sto znaci da tu kad zalemim je dobar spoj,one dvostruke dvije kratko spojene,provjeravam,kad to sredim probacu sjeci desne CKV linije dodatne,mozda proradi,inace cu ga poslati nekome,ko mozda ima ekran.
Evo TV proradio recite dragicka
Imo sam zivaca pa sam odspojio lijeve CKV linije i TV ne gasi displej,istina slika ima defekte i ponovo memoriso kanale,nakon instalacije softvera,vidjecu od tih lijevih linija moze li bez nekih,ako slika ne bude ok,odustajem.Sta bi moglo biti problem jace svjetlosti u cosku ekrana,jel to neka led jace svijetli ili se folija istopila,pa vise svijetli,al nije strasno?
Poceo sam cistit veze kod lijeve CKV linije,zato sto je tu manje vezica ,bes oproblema,bicu 100% siguran poslje jel sve dobro zalemljeno,da li je neka veza izgorila do ispod flet najlonskog konektora,kad sam odspojio skroz lijevo lijevu CKV liniju suzio mi je sliku po horizontali
Evo TV proradio recite dragicka
Imo sam zivaca pa sam odspojio lijeve CKV linije i TV ne gasi displej,istina slika ima defekte i ponovo memoriso kanale,nakon instalacije softvera,vidjecu od tih lijevih linija moze li bez nekih,ako slika ne bude ok,odustajem.Sta bi moglo biti problem jace svjetlosti u cosku ekrana,jel to neka led jace svijetli ili se folija istopila,pa vise svijetli,al nije strasno?
- alexa_pg
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Najvjerovatnije si odsjekao neku liniju što ne bi trebalo.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Ima nesto novo,nisam imo vremena oko TVa,kad sam ponovo sppjio skroz desnu CKV liniju-vezicu momentalno zatamni ekran.Najvjerovatnije cu ga vratit pa nek trazi drugi ekran.Takodje srecom svi lemovi na lijevim CKV linijams su dobri,nije ni jedna vezica izgorila i mogu se lemiti,ponovo sam spojio tevezice.
Odustajem
treba ekran zamjenit
Odustajem
Re: VOX 32ADS553B nema slike - [ODUSTAO]
Ne treba se prevjse mucit,kad ima toliko posla u struci koji je lako odradit,jednom je uspjelo al nije potrajalo,ako ispane odgovarajuci ekran nesto cu kompletirat,moram nabavit lampu sa lupom bar 8x inace je mucenje s ovim,mada sam se utreniro za ovako sitne stvari sad,da bi i mobitele sad mogo popravljat.Hvala svima na pomoci,tv radi sad kao na gornjoj slici u prilogu,cak se vijesti mogu gledati dok covjek ne nabavi drugi.