VOX 32ADS553B nema slike - [ODUSTAO]
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
- alexa_pg
- Site Admin

- Specialty: tv-multimedia
Re: VOX 32ADS553B -nema slike
Ne diraj ništa! Zajebaćeš nešto
Ako ti video snimak nije od koristi, kako da ti riječima onda objasnim.
Ja odustajem od dalje diskusije.
Ako ti video snimak nije od koristi, kako da ti riječima onda objasnim.
Ja odustajem od dalje diskusije.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
Alexa vazi,evo sliko sam u videu odlijepio je flet,znaci to mi kasnije nece imat dobar kontakt kad vratim?
Bolje biti Pijan nego star
- KASA1
- Site Admin

Ne diraj flat, upropastit ćeš panel. Drži se trećeg videa. Možeš vidjeti da je korišten skalpel za odsjecanje CKV linija i to na mjestu (štampa) na kojem je iste linije lako ponovo spojiti. Odsjecaju se samo na jednoj strani flata, no ako si fulao stranu i nema rezultata, moraš ih ponovo spojiti i istu stvar ponoviti na drugoj strani.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Hvala Kasa vazi,ako nadjem liniuu koja pravi problem i iskljucim je trebam naci SMD komponentu koja pravi problem?Jel ja trebam iskljucivat iste pinove,kao na videu 3 ili je u mom TV drugacije?
- KASA1
- Site Admin

Ako je pločica panela identična, uradi kao na videu.
Mislim da smo već i previše o tome elaborirali... ako ti je prekomplicirano, odnesi tv kod nekog od kolega i završimo priču.
Vazi,ima li shema inace za ovaj aparat?Ako presjecem cetri izvoda CKV linije i TV proradi,trebam ponovo premostiti te vezice,jel to sve sto treba uraditi,da bi TV radio normalno i imao dobru sliku? 
- KASA1
- Site Admin

Ako tv proradi odspajanjem navedenih linija, to je sve što trebaš odraditi. Ne petljaj previše i nakon odrađenog, javi rezultat... sve nepotrebne upite nadalje brišem.
Hiruski sam odsjeko lijevu CKV liniju
i nema rezultata,pazio sam da ne odsjecem susjedne koje ne treba i omski ih provjerio ,pokusacu desnu dok ovu prespojim imam skalper mali i onaj ostri tanki sarafciger za sahadjije sto na vrhu ima grafitni spic.
Re: VOX 32ADS553B -nema slike * REŠENO *
Gubi li se na kvalitetu slike,presjecanjem ovih linija?Ja sam imao na ovom TVu,izrazene horizontalne linije,kao prije kod CRTa al to se vidi samo,kad si pokraj ekrana,nez nam jel ranije to bilo.Inace ostra slika i slova,sve normalno.To se cak vidi na slici koju sm prilozio,kad se zumira. 
Zadnja izmena: alexa_pg, dana 27 Avg 2023, 19:50, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Obrisani citati
Razlog: Obrisani citati
- KASA1
- Site Admin

Gubi se na kvaliteti slike, neki puta manje, neki više... sve zavisi od stupnja oštećenja same matrice. Jamstva tu nema i stranku je na to poželjno i upozoriti.
Što se ove teme nadalje tiče, ponavljam, ne razvlači je više, riješili smo problem, školicu završili.
Što se ove teme nadalje tiče, ponavljam, ne razvlači je više, riješili smo problem, školicu završili.
Opet crko nakon 18 dana,kad se usteka u struju i upali na daljinski pojavi se logo i onaj menu sa sarafom,pa nakon minute mozda potamni ekran,svjetlo pozadinsko radi i dalje,inace je onda radii kod mene cijelu noc,popravljam presjecene CKV linije koje sam prespajo lijevo,nema kratkog spoja,sta bi,jos mogao ucinit,jel treba displej promjenit?
Zadnja izmena: Korisnik_, dana 03 Sep 2023, 23:36, ukupno menjano 1 put.
- Shizo
- _

Ako ti se pojavi Logo, onda nije više problem u panelu, nego sad je u software-u.
Moguce je svasta,i ja sam sumnjo na dump,fles ili nesto tako,sta je dostupno na internetu,da pokusam osvjezit?Ako nakon sto ga ustekam u struju upalim pokaze logo i menu pa potamni ekran,ako ga tad ugasim na daljinski pa upalim pokaze neki kanal,broj kanala i slova pa zatamni ekran.Pri tome radi pozadinsko.Smijel se ovaj displej probat sa plocom od Tesle 32t319,model ploce TP.MS3463S.PB785;3MS463A0?Slika u prilogu,konektor ima isti broj pinova,samo se kod Tesle kabal utakinje odozdo.Cisto da vidimo jel do displeja.
- alexa_pg
- Site Admin

- smio bih da garantujem da greška nije do softvera već do panela
- imaš li originalni softver za taj TV
Ja tebe zaista ne razumijem šta pričaš - pišeš
Ne znam kako ćeš da riješiš pozadinsko svjetlo.
- imaš li originalni softver za taj TV
Ja tebe zaista ne razumijem šta pričaš - pišeš
Ako je isti konektor, isti raspored napajanja, +12V i masa, probaj tu drugu ploču bez obzira na drugačije "utakinjanje"
Ne znam kako ćeš da riješiš pozadinsko svjetlo.
Imam poslali su iz servisa,eto dole link al ce istec snimio sam u kompjuter a sto se tice pozadinskog mogu baterijom vidjet imal ista na displeju za pocetak.
Evo fajl ovde;
Kakva je procedura da odzipujem pa odvucem na stik u FAT32 formatu,kako da ga navedem da sa USB stika ucita firmware,s obzirom da zatamni ekran nako loga jako brzo ili ipak automatski prepoznaje firmware sa flash drajva? Hvala
Evo fajl ovde;
Kod: Označi sve
https://wetransfer.com/downloads/7190973206416e6cfc19a90a86d73c8420230905131036/73de479a71a17e2724be4c34627ea07f20230905131036/0c2dd5?trk=TRN_TDL_01&utm_campaign=TRN_TDL_01&utm_medium=email&utm_source=sendgrid
- alexa_pg
- Site Admin

Ažuriranje softvera može da se uradi i bez panela. Ubode se fleška u aparat, aparat se uključi u struju i sve samo radi. Ja koristim flešku koja u sebi ima LED diodu i ista svijetli prilikom prenosa podataka sa ili na flešku. Tako znam da ažuriranje je krenulo.
PS.Na koji mejl si pisao da ti pošalju softver?
PS.Na koji mejl si pisao da ti pošalju softver?
Na onaj moj,poslacu ti na PP ako treba,ubrzo nakon sto sam trazio neko je to poslo na moj email,ali nista nksu odgovorili,kao da je automatski,pise da servis seli.Jel mozes da skines ovo?Javim ti dok probam sa flesovanjem,jel se ista desava.Hvala
- KASA1
- Site Admin

Kolko vidim radiš napamet, bez ikakvih suvislih mjerenja koja bi mogla dovesti do nekog zaključka.KASA1 je napisao: ↑04 Avg 2023, 19:50Mjeriš na display board-u (pločici ekrana) na kojem je i timing control sekcija - TCON.
Od ulaznog napona 12V kreiraju se osnovni naponi napajanja DC/DC konvertera (SM4186) 3.3V i 1.8V (obično su sve mjerne točke na pločici i označene pa ti ne bi trebao biti problem provjeriti ih).
SM4186 generira napone napajanja matrice Von (VGH) od +32V, Voff (VGL) od - (minus) 9V, AVDD +15V. I za ove bi napone mjerne točke trebale biti označene.
Dakle, problem najčešće ovdje zna biti u kratkom spoju na samoj pločici panela, na nekoj od linija napajanja (smd blokovi) ili u panelu-matrici gdje dolazi do spoja - proboja među linijama, pa navedeni IC ulazi u protect.
Uglavnom, sve se svodi na detekciju i uklanjanje tog kratkog spoja...
Ovo gore ti je moja uputa za prvobitni kvar. Ako i sada nemaš navedene napone (VGH, VGL, AVDD) onda i dalje imaš problem s panelom i ne petljaj nepotrebno sa software-om.
Ako je pak tu sve u redu, kako imaš originalni software, možeš pokušati ažuriranje na preporučeni način.
Pitanje je bilo na koju si mail adresu poslao zahtjev za software.