Sušilica Gorenje D7665N-pušta vodu/ ODUSTAO/

Forum o MAŠINAMA ZA PRANJE I MAŠINAMA ZA SUŠENJE VEŠA.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
orion52
___
___
Specialty: whitegoods

Sušilica Gorenje D7665N-pušta vodu/ ODUSTAO/

Post napisao orion52 » 09 Dec 2022, 12:38

Model :D7665N
Art. No: 404119/02
Vezano za ovu sušilicu treba mi pomoć/savjet.Naime,sušilica na svakom programu prema kraju ciklusa pušta vodu(vjerojatno se vremenom nakuplja na donjem limu,pa
se vidi na podu kasnije).Demontirao sam oklop mašine,izvadio pumpu za izbacivanje,provjerio ispravnost-radi,koliko sam zaključio-brtvi dobro.Kad sam sve sklopio i
uključio je,ista stvar-opet pušta.E,sad me zanima,postoji li neki način da ustanovim,odakle curi voda,jer kad je skinut oklop,ne mogu je uključiti,zato što nema vrata koja
su skinuta sa oklopom.Relativno jednostavan problem pronalaženja izvora curenja kod perilica,dok je kod sušilica drukčije(jer su skroz zatvorene).
Kad sam nakon sklapanja ustanovio da opet pušta,sjetio sam se da sam mogao slikati demontiranu pumpu,ali sam zaboravio.Na sebi ima,osim priključka za napajanje,još
jedan konektor (koji ide na modul),a sa donje(unutarnje) strane pumpe se nalazi osovinica na kojoj je okrugli dio nalik na plovak-ne znam čemu služi. Pozzz :m:
Zadnja izmena: sim, dana 18 Mar 2023, 01:17, ukupno menjano 1 put.
Razlog: :

borat
_
_

Re: Sušilica Gorenje D7665N-pušta vodu

Post napisao borat » 09 Dec 2022, 20:21

Da li imas kondenza u posudi?

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Post napisao jaro » 09 Dec 2022, 21:12

Izvadi kondenzator (što ga zovu filter ), i skupljaj, čisti sve što vidiš, pumpu izvadi, i sve oko nje što ima veze sa vodom , čisti, skupljaj-naravno, ako je ispravna pumpa Takodje čisti i od dole, skini creva....
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

junuzovic
___
___
Specialty: computers

Post napisao junuzovic » 10 Dec 2022, 11:29

Prednji dio se tu ne skida , nema potrebe, kanali su zanečišćeni, začepljebni ,generalno čišćenje mašine , i ovo jaro što ti je napisao...

bracans
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao bracans » 10 Dec 2022, 13:58

Na slici ono što je Gorenje našlo kao razlog curenja kod nekih mašina, kondenzacija u tom području. Kao rešenje naveli nanošenje silikona u to područje.
Prilog
PLOVAK.jpg
pumpa.jpg
sema.jpg
curenje.jpg
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.

jaro
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: jaro

Post napisao jaro » 10 Dec 2022, 14:34

Jaooj, sto nereče da je to toplotna pumpa....moje saučešće .
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!

orion52
___
___

Post napisao orion52 » 11 Dec 2022, 12:44

Evo,da počnem od prvog odgovora.U posudi ima nešto kondenza,ali ne mnogo(mislim da bi trebalo biti više).Drugo,kondenzator(filter) je očišćen,kao i sve što sam vidio,
što se tiče posta od @bracansa,tu bi tražio detaljnije objašnjenje.Naime,razlog curenja bi mogla biti kondenzacija u označenom području,pa ako sam dobro shvatio,
trebam skinuti poklopac kondenzatora i silikonirati,ali pošto se na označenom dijelu nalazi udubljenje,ne vjerujem da ga treba popuniti.Pitam se onda što točno treba
silikonirati.Nadam se da ću dobiti jasniji odgovor,ali već i ova naznaka će mi pomoći kamo da se usmjerim za rješavanje problema. :pivopije:

borat
_
_

Post napisao borat » 11 Dec 2022, 16:28

Mislim da silikon tu nece resiti problem vec detaljno cuscenje aparata

orion52
___
___

Re: Sušilica Gorenje D7665N-pušta vodu-Odustao

Post napisao orion52 » 17 Mar 2023, 17:26

Izvinjavam se na kašnjenju sa odgovorom,ali stranka je javila da odustaje od popravka,a ja sam zaboravio adekvatno odgovoriti,pa ću to učiniti sada. 01ziveli

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “VEŠ MAŠINE”