Gorenje susilica D622CM
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Gorenje susilica D622CM
GORENJE SUSILICA
MODEL: D622CM
ELEKTRONIKA SIFRA: 366697
Masina je radila normalno I zavrsila citav ciklus programa susenja ali sljedece susenje se nije moglo pokrenuti.
Provjerio sam sljedece: brava uredu, grijac uredu, termostati uredu.
Kada sam prvi put pokusao pokrenuti rad masine treptale su lampice dva puta START/PAUZA i odgoda 4h/hladjenje vesa. Stalno svijetli tipka -C a bila je svijetlila lampica KLJUC i CISCENJE FILTERA ali sada ne svijetle ove dvije. Bio Sam pokusao sa tipkama da otkljucam ali nije funkcionisalo odmah vec za 2-3 minute I masina je startala dok nisam otvorio vrata I stala tada se sve opet vratilo na staro. Da li je mozda neko imao slican slucaj i da li se 100% elektronika pobrkala?
MODEL: D622CM
ELEKTRONIKA SIFRA: 366697
Masina je radila normalno I zavrsila citav ciklus programa susenja ali sljedece susenje se nije moglo pokrenuti.
Provjerio sam sljedece: brava uredu, grijac uredu, termostati uredu.
Kada sam prvi put pokusao pokrenuti rad masine treptale su lampice dva puta START/PAUZA i odgoda 4h/hladjenje vesa. Stalno svijetli tipka -C a bila je svijetlila lampica KLJUC i CISCENJE FILTERA ali sada ne svijetle ove dvije. Bio Sam pokusao sa tipkama da otkljucam ali nije funkcionisalo odmah vec za 2-3 minute I masina je startala dok nisam otvorio vrata I stala tada se sve opet vratilo na staro. Da li je mozda neko imao slican slucaj i da li se 100% elektronika pobrkala?
- Prilog
-
VID_20211201_200158~2.mp4 [ 24.28 MiB | Pregledano 2002 puta. ]
- sim
- gxu
- Warranty service: Bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Phone number: 0038162303936
- Specialty: whitegoods
Re: Gorenje susilica D622CM
Vrlo moguce da je istrulela ploca.
To je vrlo cest problem na njima.
To je vrlo cest problem na njima.
SIMkom
- bracans
- bela tehnika
Ako moze artikal broj, ima li generator pare?
Greška se pojavi ako aparat javlja prazan rezervoar parnog generatora više od tri puta zaredom. S tim da je rezervoar bio napunjen i aparat ponovo aktiviran.
Sve LED trepću:
- 2x(0.25s ON, 0.25s OFF),zatim 5s pauza.
Greška se pojavi ako aparat javlja prazan rezervoar parnog generatora više od tri puta zaredom. S tim da je rezervoar bio napunjen i aparat ponovo aktiviran.
Sve LED trepću:
- 2x(0.25s ON, 0.25s OFF),zatim 5s pauza.
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
Kako kaže Sim, često stradaju od vlage, i ploča brljavi...
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
Hvala Vam svima na odgovoru sada trepcu sve pa stanu brljavi a tipke ne reaguju. Pretpostavio sam 90-95% da je elektronika stradala od vlage jer je drze kako kaze 4 godine vani na balkonu gdje je inace vlaga 

🥶.
Bracans ovo je ventilaciona susilica nije kondenzna nema posudu za vodu nego odvod pare.
Naruciti cu drugu elektroniku koja bi trebala doci za 15 dana kako kaze jer koliko sam trazio u okolici nigdje nema a da se ne ceka i vise.

Bracans ovo je ventilaciona susilica nije kondenzna nema posudu za vodu nego odvod pare.
Naruciti cu drugu elektroniku koja bi trebala doci za 15 dana kako kaze jer koliko sam trazio u okolici nigdje nema a da se ne ceka i vise.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
He, kad je tako, poveži to bez elektronike, jedino što moraju paziti kada da je isključe, da ne presuši
...

Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
- bracans
- bela tehnika
Kazi artikal broj ako mozes?
Za moju svaštaru na googl pretrazi kucati moj electro cool blog.
Re: Gorenje susilica D622CM * REŠENO *
Hvala puno svima na odgovorima, elektronika je bila mijenjana nova i vrlo brzo je opet izgorila. Na toj novoj izgorila je na području brave iako je brava uredu. Na kraju vlasnici su kupili novu.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Sušilica za veš Gorenje WT741 ne startuje-REŠENO
napisao markovicg1 » 26 Dec 2013, 11:10 » u VEŠ MAŠINE - 9 Odgovori
- 4041 Pregledano
-
Zadnji post napisao markovicg1