ST 40 SLH5000 RESTARTUJE SE, TREBA MI DUMP
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
ST 40 SLH5000 RESTARTUJE SE, TREBA MI DUMP
LED TV
FIRMA: ST
MODEL: ST 40 SLH5000
CHASSIS: TP.SIS231.PT851
MAINBOARD: TP.SIS231.PT851
PANEL: LSC400HM06-S04
T-CON BOARD: Y13_MB7S60TS4LV0.3
FLASH: 25Q64
SIMPTOMI:
Nece da startuje
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Kad se upali TV pokaze se samo logo SUPERIOR TEHNOLOGY i ponovo se gasi na nekoliko sekunda i opet ponovo isto sve iz pocetka kao non stop da se resetuje i nece da startuje sa slikom itd.
Probao sam da zamenim cip 25Q64 sa novim i prebacio sam originalni DUMP sa starog cipa na novi cip i opet isto. Zatim trazio sam po netu DUMP ali nisam uspeo da nadzem odgovarajuci, sve sto sam nasao nije htelo nista da radi osim jedan veoma slicam od neki VIVAX TV koji nosi istu maticnu ploci i slican panel. Kad sam stavio taj DUMP od VIVAX TV fascikla je bila pod imenom (TP.SIS321.PT851_LSC400HN01_Vivax_40LE72) TV najnormalnije je proradio ali postao je problem da sada daljinski nece da radi i one dugmetice sto se nalaze sa strane TV-a su se pobrkali , znaci kad stisnes da povecas glas on menje program ili kad hoces da smanjis on izbacuje neku drugu komandu itd. E sad ja ipak mislim da treba da se ubaci originalan DUMP da bi radilo sve kako treba.Zamolio bih od svih clanova ovog foruma ako imaju neko resanje, neki savet ili orginalan DUMP , bio bi im puno zahvalan.
FIRMA: ST
MODEL: ST 40 SLH5000
CHASSIS: TP.SIS231.PT851
MAINBOARD: TP.SIS231.PT851
PANEL: LSC400HM06-S04
T-CON BOARD: Y13_MB7S60TS4LV0.3
FLASH: 25Q64
SIMPTOMI:
Nece da startuje
DETALJAN OPIS KVARA i PREDUZETE RADNJE:
Kad se upali TV pokaze se samo logo SUPERIOR TEHNOLOGY i ponovo se gasi na nekoliko sekunda i opet ponovo isto sve iz pocetka kao non stop da se resetuje i nece da startuje sa slikom itd.
Probao sam da zamenim cip 25Q64 sa novim i prebacio sam originalni DUMP sa starog cipa na novi cip i opet isto. Zatim trazio sam po netu DUMP ali nisam uspeo da nadzem odgovarajuci, sve sto sam nasao nije htelo nista da radi osim jedan veoma slicam od neki VIVAX TV koji nosi istu maticnu ploci i slican panel. Kad sam stavio taj DUMP od VIVAX TV fascikla je bila pod imenom (TP.SIS321.PT851_LSC400HN01_Vivax_40LE72) TV najnormalnije je proradio ali postao je problem da sada daljinski nece da radi i one dugmetice sto se nalaze sa strane TV-a su se pobrkali , znaci kad stisnes da povecas glas on menje program ili kad hoces da smanjis on izbacuje neku drugu komandu itd. E sad ja ipak mislim da treba da se ubaci originalan DUMP da bi radilo sve kako treba.Zamolio bih od svih clanova ovog foruma ako imaju neko resanje, neki savet ili orginalan DUMP , bio bi im puno zahvalan.
Zadnja izmena: KASA1, dana 09 Nov 2021, 21:16, ukupno menjano 1 put.
Razlog: Korekcija obrasca i naslova teme
Razlog: Korekcija obrasca i naslova teme
- alexa_pg
- Site Admin
- Specialty: tv-multimedia
Re: ST 40 SLH5000 TREBA MI DUMP
Dobrodošao na Fanzo forum.
Ne znam jesi li probao ovaj sa remonta. Evo ti link pa ako nisi, probaj. Piše da je od tog modela.
Rekao bih da ga je postavio neki tvoj zemljak.
Ne znam jesi li probao ovaj sa remonta. Evo ti link pa ako nisi, probaj. Piše da je od tog modela.
Rekao bih da ga je postavio neki tvoj zemljak.
Kod: Označi sve
https://remont-aud.net/dump/lcd_dvd_tv/no_name_china_po_shassi/st_40slh5000_shassi_main_board_tp_sis231_pt851/234-1-0-109428
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
alexa_pg ...nisam probao ali nemogu da skinem...neznan kako , nesto kao nemam pristup sta ja znam traze neke pare, poene itd.
trebao bih da odgovara,javi rezultat
Edit @KASA1: obrisan neodgovarajući file.
Edit @KASA1: obrisan neodgovarajući file.
hvala puno probacu za koji dan pa cu da javim sta ke se desiti.
Probao sam DAMP i ne radi kako treba....Slika je bila kao negativ ali to sam resio u servisnom meni, zatim nema mnogo opcije i jezike su bili mislim oko 4-5 imalo je makedonski.hrvatski, nemacki , francuski i mislim da je bio i engleski...ali i to nije vazno...E sad slika bila je okrenuta za 180 stepena i to nisam mogao da okrenem u servisnom meni i jos jedan problem je bio da nije mogao da nadze digitalne kanale na kablovsku televiziju,pronasao samo analogne ali daljinac sad radio kako treba i digmetici sa strane tv-anisu bili pobrkani.
Hvala puno svim clanovima ovog foruma za ukazana pomoc. Posle dugo vreme problem je resen sa novi orginalni Dump skinut sa link koji je postavio clan alexa_pg.
Zadnja izmena: TEXSAR, dana 09 Nov 2021, 19:34, ukupno menjano 1 put.
- KASA1
- Site Admin
Postavi ovdje na forum originalni sadržaj kako bi i ostali imali koristi od ove teme.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"
Re: ST 40 SLH5000 TREBA MI DUMP * REŠENO *
Evo Dump ,provereno , radi 100%:
@
@
- Prilog
-
ST40SLH5000_25Q64.rar
- (5.23 MiB) Preuzeto 131 put.
- KASA1
- Site Admin
Re: ST 40 SLH5000 RESTARTUJE SE, TREBA MI DUMP
Odlično, sada je tema kompletna, uz male korekcije (u gore postavljenu arhivu ubačen tekstualni opis sa potrebnim podacima).
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"