TV BIRA 2188 Chassis ST9J - Zablokira
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
TV BIRA 2188 Chassis ST9J - Zablokira
Imam problem sa tv Bira.Naime,TV radi normalno,medjutim kada pritisnem" MENI " tv se jednostavno zablokira i ne reaguje na komande ni na TV-u ni na daljincu.Ako neko zna o cemu se radi zamolio bih ga javi.Veliki Pozdrav
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Specialty: tv-multimedia
- BD-electronic
- gx
- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
- BD-electronic
- gx
- Warranty service: LG,Elit,Morgans,Verso,Elta,Qteck
- Contact person: Dejan
- Phone number: 0038730793402
- Kontakt:
TV BIRA 2188 Chassis ST9J Ver1.0alexa_pg je napisao:Moze biti, nego da te zamolim, ako ti nije tesko da napises tacan tip tog aparata ili jos bolje ako znas tip sasije ili bar koji je procesor...Probao sam 100.dampova,izgleda nije do njega.Sve se svodi na procesor.
FATAL SYSTEM ERROR: Press F13 to continue ...
- fanzo
- Site Admin
- Phone number: 0038121781575
Probaj ovaj dump
- Prilog
-
BIRA 2188.rar
- (637 bajtova) Preuzeto 578 puta.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva
Probaj da odspojis ic prijemnik u tv uredjaju pa vidi kako se tv ponasa jer vjerovatno imas meni gumb na panelu tva pa ga mozes odande aktivirati(Meni) ,iako je najvjerovatnije u pitanju sam procesor,vjerujem da si provjerio napon za napajanje procesora jer to ti je prvi korak sobzirom da navedeni model rade Kinci i djelovi su im dno dna sto se tice kvalitete a i sam tv uredjaj je "smece".
Slika je uzasna,boje nikakve ekran los....
Sto se tice eeproma smatram da nije do njega navedeni problem jer kao sto je neko od uvazenih kolega naveo treba ga obavezno zamjeniti jer je on uzrok blokiranja cjelog uredjaja prilikom ukljucivanja TXT-a to jest kad je txt aktiviran on se nemoze normalno iskljuciti i nastaviti sa gledanjem programa nego se tv mora ugasiti pa ponovo upaliti da bi se tv program mogao pratiti.Znaci iz iskustva preporucujem zamjenu eeproma uz normalno upis odgovarajuceg sadrzaja i problem sa TXT-om je trajno rjesen.
Dump ti je je vec na forumu postavio kolega Zoran(ako ne grijesim ime) tako da nema potrebe da ga dupliram.
Pozdrav
Slika je uzasna,boje nikakve ekran los....
Sto se tice eeproma smatram da nije do njega navedeni problem jer kao sto je neko od uvazenih kolega naveo treba ga obavezno zamjeniti jer je on uzrok blokiranja cjelog uredjaja prilikom ukljucivanja TXT-a to jest kad je txt aktiviran on se nemoze normalno iskljuciti i nastaviti sa gledanjem programa nego se tv mora ugasiti pa ponovo upaliti da bi se tv program mogao pratiti.Znaci iz iskustva preporucujem zamjenu eeproma uz normalno upis odgovarajuceg sadrzaja i problem sa TXT-om je trajno rjesen.
Dump ti je je vec na forumu postavio kolega Zoran(ako ne grijesim ime) tako da nema potrebe da ga dupliram.

Pozdrav
-
- gx
- Contact person: Miki
- Specialty: tv
pozdrav
mozda i nije bas dobra smernica ali pokusati sa zamenom kvarca i/ili kondezatora u kolu oscilatora (nemam semu i ne znam o kom se tv-u radi pa pricam napamet) ili eventualno ako ima nesto na i2c da ga mozda ne opterecuje, pretpostavimo da su naponi potrebni za rad kontrolera stabilni ili mozda... mada naravno uvek postoji mogucnost greske u kontroleru (ukoliko su svi moguci dampovi probani).
mozda i nije bas dobra smernica ali pokusati sa zamenom kvarca i/ili kondezatora u kolu oscilatora (nemam semu i ne znam o kom se tv-u radi pa pricam napamet) ili eventualno ako ima nesto na i2c da ga mozda ne opterecuje, pretpostavimo da su naponi potrebni za rad kontrolera stabilni ili mozda... mada naravno uvek postoji mogucnost greske u kontroleru (ukoliko su svi moguci dampovi probani).
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
bira 2188 sasija ST9J ver1.2 potrebna sema [RESENO]
napisao eirsaa » 10 Okt 2010, 09:43 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 1142 Pregledano
-
Zadnji post napisao eirsaa
10 Okt 2010, 18:10
-
-
-
TV BIRA 2998A ST9J VER1,2(RESENO)
napisao electronix » 03 Feb 2010, 18:55 » u Servisiranje CRT Televizora - 7 Odgovori
- 2085 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
02 Jun 2014, 11:59
-
-
-
TV QUART Q210N Chassis ST9J - Potreban dump (RESENO)
napisao saleuniversale » 06 Nov 2007, 20:01 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 4558 Pregledano
-
Zadnji post napisao saleuniversale
10 Nov 2007, 09:07
-
-
-
TV BIRA 2991 - Nema slike (RESENO)
napisao staka » 07 Nov 2007, 20:45 » u Servisiranje CRT Televizora - 15 Odgovori
- 2766 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
09 Nov 2007, 23:40
-
-
-
TV BIRA 2998 - Prebacuje program na AV1 - (RESENO)
napisao staka » 14 svi 2008, 20:16 » u Servisiranje CRT Televizora - 6 Odgovori
- 1248 Pregledano
-
Zadnji post napisao staka
15 svi 2008, 22:11
-
-
-
BIRA K2927AXT- neće da upali RJEŠENO
napisao rem » 12 svi 2010, 23:20 » u Servisiranje CRT Televizora - 26 Odgovori
- 4097 Pregledano
-
Zadnji post napisao rem
27 svi 2010, 00:54
-
-
-
BIRA 2991, vertikala ZAMENE [INFO]
napisao strujaze » 13 svi 2010, 13:48 » u Servisiranje CRT Televizora - 1 Odgovori
- 2375 Pregledano
-
Zadnji post napisao enis.tz
15 svi 2010, 14:53
-
-
- 5 Odgovori
- 1425 Pregledano
-
Zadnji post napisao Majstor Duja
08 Jan 2014, 19:15