Alexa pogrešno si me shvatio. A to je danas (pogeršno tumačenje nečijih reči) u 90% situacija u životu. Ja sam daleko od negativne energije. Ali me sa svih strana okružuje upravo to. Negativni ljudi , zli , podli , agresivni (dovoljno je gledati bilo koji TV program domaći) i upravo se broim protiv te negativne energije. A jedan vid te energije je taj što nam serviraju i oni od gore( vlast i tajkuni koji nam kroje sudbinu) i ovi od dole (bedni u novčanik i ubogi u mozak narod od kog treba da uzmemo pare) I kako u svemu tome opstati , biti pošten , zaraditi i živeti.
Strah od promena je evoluciono pitanje i veoma česta pojava.
Da opravljam aparate koji novi koštaju 1000-1500 dinara za više od pola njihove vrednosti ??? To verovatno neko i prihvati ali je suvišno da o tome pričam po bilo kom pitanju, moralnom , vrednosnom , isplativosti , itd.....
Ima punih 7 godina kako mi je glavni izvor zarade trgovina. I uspevam da preživim nekako. Da sam ostao samo na popravkama verovatno bi davno išao u drugoj smeni da lopatam kako bi držvai platio harač.
Svako ima svoju situaciju i ako je nekome danas dovoljno 300€ mesečno da bude zadovoljan i da može da živi ... nek mu je sa srećom.
Ista ta trgovina konkretno polovnim TVima , PCima, monitorima takođe se bliđi kraju. Ne bih da tupim satima ovde zašto ali je tako. Računare sam prodavao 7 godina i prestao pre par meseci. Monitore prodajem još uvek ali samo LCD. LED su golo go..no.
TVe takođe prodajem ali tu ima još maximalno godinu do dve prostora i posle od toga više neće moći da se živi.
Jednostavno. Ono što je bilo dobro dotrajava, a ovo novo što je kratkog veka je toliko jeftino za kupiti a skupo za popraviti da nema matematike.
Krstili su ovde mnogi kada sam pričao da sam prestao da opravljam crno bele TV, pa kad sam prestao EI , Iskra ,gorenje, Spektru, itd .itd... pa kad sam prestao autoradija , dvd uređaje ....
Odavno je postalo bitno naplatiti vreme. A da usput ne budeš derikoža i da to što popraviš narodu traje..... To je sve više nemoguće.
Ja da se borim protiv sistema koji nam se servira u svakom pogledu života , sam pojedinac. Niko i ništa. I zato neću da budem ni crveni krst a ni budala.
Prilagođavam se onako kako umem.
A ako neko voli da popravi danas 5 uređaja (raznih budalaština) i izgubi 10 sati da bi zaradio 20€ ... neka izvoli....
Ja im ne branim.