Siemens Siwatherm TXL2100.
E-Nr. WTXL2100/05 FO 8310 211307.
Typ WNT1 IPX4.
Prilikom susenja, ne ispumpava vodu iz kade za sakupljanje, pa izbaci gresku - blinka LED. Kada se masina ohladi ispumpava vodu !!! Produvao gumeno crevo koja povezuje pumpu i gornju posudu za vodu. Otvorio sam poklopac kade, izvadio i ocistio plovak i kutiju motora. Proverio Ohm metrom, kontakte. Prelemio sam elektroniku na instrument tabli.
Siemens Siwatherm TXL 2100
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Siemens Siwatherm TXL 2100
Zadnja izmena: benzoli, dana 18 Okt 2015, 14:56, ukupno menjano 1 put.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Re: Siemens Siwatherm TXL 2100
Jeli to znači kad se pumpa oladi onda izbaci vodu-to provjeri ako je tako predpostavljaš rješenje je u pumpi...
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Unutrasnjost masine treba da se ohladi. Znaci izvadi se ves, vrata ostaju otvorena da se provetri i posle pola sata izbaci vodu iz bazena. I ja sam posumnjao na motor pa sam napravio strujni adapter - kabel za uticnicu motora sa tinjalicom. Za vikend cu ga isprobati i saznati gde da trazim problem, u motoru ili elektronici. Hvala na sugestiji.
Izvadio pumpu, rastavio, ocistio oko lamele. Veoma malo taloga je bilo unutra. Prikljucio na struju da vidim kako vrti lamelu. Motor ima snage. Produvao gumeno crevo sa obe strane. Sve sastavio. Odradio je jednu turu susenja bez problema. Jos treba 9 da odradi, da bi ga proglasio popravljenim.
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
E, aj kad si vec dosao dotle, menjaj tu pumpu dok nije opet stala, znamo da nije jeftina, ali nema ti druge.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 9 Odgovori
- 3084 Pregledano
-
Zadnji post napisao Oblazek
17 Dec 2014, 20:22
-