Gorenje RK6285W
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- Udaljen sa foruma zbog nedoličnog ponašanja
Gorenje RK6285W
Gorenje RK6285W
Tip HZS2868
Pozdrav, imam problem sa Gorenje friziderom, kombinovani, samo-otapajuci, generacija iz 2007. Kao sto naslov kaze, prebrzo se zaledi,( za desetak dana) odnosno, zapusi se ona rupa u koju treba da se sliva valaga i onda mora da se komplet otapa.
Vec mi je dolazio majstor koji je kao utvrdio da je to do termostata zamenio ga i otisao. Ali kako kaze ona narodna, bilo je drzi vodu dok majstori odu. Posle sam ga zvao, stalno me zavlacio nesto, davao neke glupe savete, tako da sam izgubio poverenje u njega i vise necu da ga zovem.
Posle sam dobio savet od jos jednog majstora da je to termostat ali da mi je on verovatno ugradio neki losiji ili neodgovarajuci. Pa zato vas pitam sta mi je ciniti, da li da probam sa nekom drugom markom termostata (ranco ili danfos) ili nesto trece.
Tip HZS2868
Pozdrav, imam problem sa Gorenje friziderom, kombinovani, samo-otapajuci, generacija iz 2007. Kao sto naslov kaze, prebrzo se zaledi,( za desetak dana) odnosno, zapusi se ona rupa u koju treba da se sliva valaga i onda mora da se komplet otapa.
Vec mi je dolazio majstor koji je kao utvrdio da je to do termostata zamenio ga i otisao. Ali kako kaze ona narodna, bilo je drzi vodu dok majstori odu. Posle sam ga zvao, stalno me zavlacio nesto, davao neke glupe savete, tako da sam izgubio poverenje u njega i vise necu da ga zovem.
Posle sam dobio savet od jos jednog majstora da je to termostat ali da mi je on verovatno ugradio neki losiji ili neodgovarajuci. Pa zato vas pitam sta mi je ciniti, da li da probam sa nekom drugom markom termostata (ranco ili danfos) ili nesto trece.
Zadnja izmena: TozaVampir, dana 30 Jan 2015, 18:07, ukupno menjano 1 put.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Re: Gorenje RK6285W
Ne razumem pola stvari sto si napisao,al ne bitno.Prvo produvaj tu rupu u kojoj se sliva kondenz.Drugo da li se iskljucuje taj termostat ikad?Da li je merena temperatura u friziderskom delu?Moguce je da nije stavljen odgovarajuci termostat,ali to sto se zaledi rupa na dnu,ja sumnjam na zacepljenje tog sistema za dreniranje,sto se cesto desava na takvim modelima uredjaja.Ne mozemo da znamo nista vise ako ne kazes ovo sto sam te pitao.
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
Frizider odlicno hladi, motor se pali i gasi u nekim uobicajenim intervalima kao i pre pojave problema (bar ja ne primecujem razliku). Nista sem leda ne blokira tu rupu, naravno da sam proverio kada sam otapao.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Ako se pali i gasi,a ne zamrzava namirnice,termostat je ok,ma da ne bi bilo lose proveriti temperaturu na kojoj se gasi.Skoro sam radio takav isti frizider i problem je bio upravo u tom vodu za dreniranje,morao sam kompresorom da ga odcepim.Isla je delimicno voda,ali nije skroz bila prohodna cev.Voda koja se sliva sa zida isparivaca,ako ne moze lepo da otece do posude nad kompresorom,stvori se led i tada se taj led siri brzo po isparivacu i desi se to sto se tebi desava.Bitno je i to da uredjaj stoji u prostoriji gde je minimalna temperatura 15-tak stepeni...
-
A kako mogu da proverim da li je taj vod za dreniranje slobodan? Ono sto sam siguran je da je makar ta rupa na dnu frizidera prohodna i unutra koliko sam mali srafciger gurnuo.
- frigoservisbata
- bela tehnika
Sipas vodu i gledas sa zadnje strane da li curi u posudu za kondenzat,ili se preliva unutar frizidera....
-
Probao sam kao sto si rekao sa vodom i prolazi lepo i sliva se u posudu iznad kompresora. Cak sam i malo procacakao sa zicom od starog termostata, skoro sam je celu gurno u taj kanal.
Kod mene je problem sto led krene da se hvata na donjem zidu frizidera i pre nego sto je zapusena ta rupa i onda postepeno i nju zaledi i onda voda curi u fioke.
Pokusao sam da postavim sliku ali nisam uspeo, mislim da je jasno o cemu govorim.
Kod mene je problem sto led krene da se hvata na donjem zidu frizidera i pre nego sto je zapusena ta rupa i onda postepeno i nju zaledi i onda voda curi u fioke.
Pokusao sam da postavim sliku ali nisam uspeo, mislim da je jasno o cemu govorim.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Meni nije jasno , ali bi mi sigurno bilo jasnije kada bih video sliku .
-
kako se ovde postavljaju slike?goranfri je napisao:Meni nije jasno , ali bi mi sigurno bilo jasnije kada bih video sliku .
- nec
- Site Admin
- Phone number: 0038978425778
- Specialty: tv-multimedia
- Kontakt:
Slike postavljas tako da kad odgovaras na poruku imas malo nize opciju: posalji prikaceni fajl.Tu ti se otvori dodatna opcija pa izabers browse i tad nadjes sliku u kompu i na kraju dodaj fajl ili sliku.Slika najvece rezolucije u jpeg formatu 1600x1200(400KB).
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
ideš na Pošalji prikačeni fajl >> Choose
Eto i Nec je već napisao.
Ali nema potrebe da slike koje treba da posluže za info budu toliko velike. U toj rezuliciji mogu se postaviti slike modula gde ima naprimer SMD komponenti i one treba da se vide.Ako želite da prikačite jedan ili više fajlova unesite detalje ispod. Maksimalna veličina jednog fajla je 120MB. Max 20 fajlova po postu. Slika u .jpeg max 3200px x 2400px.
Eto i Nec je već napisao.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
- goranfri
- bela tehnika
Toooo , jedna slika kao 1000 reči 

- frigoservisbata
- bela tehnika
Moraćeš ipak da pozoveš neki servis da ti to pregleda.Ja mogu samo da pretpostavljam,kao i ostali majstori ovde,ali ipak mora na licu mesta da se pogleda.Ono što sam mogao da ti kažem do sad,što korisnici sami mogu da pogledaju,napisao sam u predhodnim postovima.
- frigo
- bela tehnika
- Warranty service: Carrier...
- Contact person: Dragan Antic
- Phone number: 0038670501511
- Specialty: whitegoods
- Kontakt:
a da nije kojim slucajem popravljan to jest punjen freonom i od tada je problem, prepunjen... ako nije smanji termostat da manje smrzava... ako se nije otkacila cevcica za sondu... sve je to resivo al izmeri srednju temperaturu u frizideru pa nam reci...
Prijatelj je najveće bogatstvo u životu.
-
Popravljan nesto jeste ali ne znam tacno sta. To je bilo jos pre par godina u garanciji (znaci mnogo pre pojave problema sa ledjenjem). Problem je bio u tome sto je bio dosta bucan u radu. Majka je zvala servis, koliko se seca da su samo nesto izvadili i od tad on je dosta tisi.
Termostat je smanjen i drzim ga na kecu non stop.
Za merenje temperature imam digitalni termometar za spoljasnu upotrebu, prilicno je tacan, da li mogu sa njim da merim?
Termostat je smanjen i drzim ga na kecu non stop.
Za merenje temperature imam digitalni termometar za spoljasnu upotrebu, prilicno je tacan, da li mogu sa njim da merim?
- goranfri
- bela tehnika
Može .
-
Izmerio sam temperaturu u srednjem delu fizidera blizu zida i na jedinici je tacno 8 stepeni a na sedmici 7.
- goranfri
- bela tehnika
Tu nešto nije u redu , mnogo je mala razlika u temperaturi između položaja 1 i položaja 7.
-
A da nije to do neprofesionalnog termometra?goranfri je napisao:Tu nešto nije u redu , mnogo je mala razlika u temperaturi između položaja 1 i položaja 7.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Gorenje RK6285W Probusen/Ostecen zid frizidera REŠENO
napisao TozaVampir » 16 Apr 2015, 21:30 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1793 Pregledano
-
Zadnji post napisao TozaVampir
17 Apr 2015, 15:59
-
-
-
Potrebna pomoc za zamrzivac GORENJE
napisao makkki79 » 21 Mar 2009, 13:13 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 15 Odgovori
- 9225 Pregledano
-
Zadnji post napisao kisko
29 Mar 2009, 23:21
-
-
-
Gorenje R63391E frižider, potreban manual i šema (rešeno)
napisao JaroslavBires » 26 Jun 2009, 09:36 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2195 Pregledano
-
Zadnji post napisao JaroslavBires
27 Jun 2009, 09:15
-
-
-
Kombinovani frizider gorenje ODUSTAO
napisao deletraj » 25 Sep 2009, 10:43 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1472 Pregledano
-
Zadnji post napisao deletraj
26 Sep 2009, 06:33
-
-
-
Gorenje frizider-problem sa kompresorom...
napisao djtesla » 27 Sep 2009, 21:12 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 2 Odgovori
- 2460 Pregledano
-
Zadnji post napisao djenka
30 Sep 2009, 21:33
-
-
-
Elektronika za Gorenje HS3966A frizider
napisao Sale Mitrovic » 13 Nov 2009, 19:17 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 3 Odgovori
- 1856 Pregledano
-
Zadnji post napisao Sale Mitrovic
14 Nov 2009, 00:50
-
-
-
"Zaribao" kompresor na Frizideru Gorenje...(Reseno?)
napisao goran » 19 Dec 2009, 13:21 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 19 Odgovori
- 12788 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
19 Mar 2012, 19:33
-
-
-
Gorenje frižider/zamrzivač K 357/2 MELB problem - RIJEŠENO
napisao tvrkic » 27 Jan 2010, 12:34 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 12 Odgovori
- 5147 Pregledano
-