Ne znam da li je jos nekome do sada palo na pamet da procita svih 23 stranica texta odjednom, a da pri tome ostane iole normalan...

Svaka cast, ovo je bre zlata vredno...Mislim da nema potrebe da spominjem da i ja, eto, sklapam masinu vec neko vreme...Malo sam se bio patio oko gornjeg grejaca i pratio sam neke ruske forume, ali oni kad odvale neku ideju, tri dana se ceses kako im padne tako nesto na pamet...

Pokusavao sam cak i da stavim 4x150 wati halogene sijalice i to je extra zvucalo, sve dok nisam ukljucio to uzareno sunce i skontam, naravno, da ne mozes da se glupiras sa sijalicama, oci ti se izvrnu ko kuglicni lezajevi....

Nego, stigao mi danas i keramicki infracrveni grejac 122x122mm i 500w i sad pocinju kombinacije.....Za dole imam skoro pa "savrseni" predgrejac sa 4x300w kvarcnim cevima zasticeno mrezicom i konrolisano sa REX-C100...Medjutim, dvoumim se izmedju projekta izrade kontrolera za gornji grejac...Naisao sam na jedan predivan projekat i vec sam nabavio sve komponente, ali sam malko zastao...
Naime, taj kontroler je za "reflow" smd lemljenje u rerni, ali kontam da se moze nakaciti i na IC grejac, to jest, moglo bi raditi posao i za jedno i za drugo...Svi fajlovi za projekat su prilozeni, pa rekoh ako neko jos zeli, da ne budem sam...

Ima tu jos "znalaca" koji bi mogli malko prokomentarisati ceo uredjaj a mozda i meni da neko pomogne oko proklete "plochke" iliti PCB-a za ovaj divan uredjaj...

Ima i predivan software za pracenje preko PC-a preko RS-232 a ima i mogucnost USB komunikacije, ma milina bre...

Ajd pa srecno nam bilo i boze zdravlja da se i ja ukljucim u regularno razmenjivanje iskustava "reballing"-a...

Pozdrav svima