BGA IR Rework Station
Urednik: alexa_pg
Re: BGA IR Rework Station
Moram da se zahvalim clanovima foruma MbyLegend,imocanin ,fproduction na pomoci i potrebnim informacijama.Hala 

Moze li ko da objasni postupak kako da se popravi pad na maticnoj u slucaju otkidanja ..Nasao sam zanimljiv metod sa conductive silver pen ,ali verovatno ima balkanskih nacina:)Ima li ko iskustva?Veruj da ce i drugima biti od koristi ,jer se cesto desavaju takva ostecena..
Pozdrav clanovima foruma,
Sve je vec receno u prethodnih 21 stranici. Mislim da tu nema sta da se doda.
Ali mene zanima, da li ima ikoga na forumu ko je u blizini Beograda(Srbije), a da je raspolozen da napravi Ir stanicu za prodaju.
Obzirom da je nova skupa, pretpotstavljam da je i rucno pravljena prilicno komplikovan zahvat, ali opet isplatljiviji.
Ali mene zanima, da li ima ikoga na forumu ko je u blizini Beograda(Srbije), a da je raspolozen da napravi Ir stanicu za prodaju.
Obzirom da je nova skupa, pretpotstavljam da je i rucno pravljena prilicno komplikovan zahvat, ali opet isplatljiviji.
-
- _
- Contact person: Milan
- Specialty: computers
pozdrav, ja se bavim kuglanjem vec duzi vremenski period. imao sam dve radne stanice, jednu sam prodao.Ramirez je napisao:Pozdrav clanovima foruma,
Trenutno pravim rucno veliku stanicu povrsine predgrejanja 250mm. x 250mm. Bice gotova do kraja sledece nedelje, poslacu ti slike kako izgleda.
i ja se nosim istom mislju,, verujem da ove nove u normalnoj ceni i nisu bas nesto,pa bih da napravim jednu,,, ako imate iskustava,gde nabaviti i koje komponente,,, 

...i jos sve sa levom rukom !

- spagagz
- gx
- Contact person: Nedeljko
- Specialty: tv-multimedia
Da gledao sam neki dan i razmisljao da stavim u muziku za fanzo tim :KRLE: .Za iskusne kolege kako im se cini ova http://www.pik.ba/artikal/6274729/ir-le ... 2-mjeseci/.
lici na sporet ! kako menja parametre grafikona temp.?
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
- spagagz
- gx
Imaju dugmici
.

- MbyLegend
- _
Ovo ti je u klasi one kvarcne grijalice i fena za kosu, samo mnogo skuplje. Iste su ti sanse da ubodes pravu temperaturu. Za mnogo manje pare mozes da napravis sam sebi kao ja sto sam uradio i koja se pokazala fenomenalno.spagagz je napisao:Da gledao sam neki dan i razmisljao da stavim u muziku za fanzo tim :KRLE: .Za iskusne kolege kako im se cini ova http://www.pik.ba/artikal/6274729/ir-le ... 2-mjeseci/.

Ne zivim da bih radio, radim da bih prezivjeo...
- spagagz
- gx
Hajde onda posalji spisak materijala pa da se pocne praviti
.

Sve zavisi kako si zamislio i sta hoces da postignes...mi smo nabavili glavu,kontrolere (RS-485 pa na PC) , itd...o cenama necemo, ima sve na netu.
Programabilni kontroler je Juzno Korejske proizvodnje i zvuci smesno sve dok ti ne kazu cenu
Programabilni kontroler je Juzno Korejske proizvodnje i zvuci smesno sve dok ti ne kazu cenu

- spagagz
- gx
Pravo da ti kazem nisam do skoro ni razmisljao o ir stanici,preskupa a nedovoljno posla da bi se isplatila.Sad vec ako se moze uraditi sam svoj majstor verziji,razmisljam polako da se pocne sklapati.Znali se neka okvirna cijena izrade,srednje klase ir stanice?
- MbyLegend
- _
spagagz je napisao:Hajde onda posalji spisak materijala pa da se pocne praviti.
Ja sam koristio sledece:
1. Altec PC410 Temperature Controller (kontrola gornjeg grijaca)
2. REX-C100 Temperature Controller (kontrola donjih grijaca)
3. 2 x Thermocouple sonde
4. Gornji grijac je 1x 450W (80x80 mm ) Isti je koristen na modelu ACHI IR 6000 koji ti isti prodavac prodaje za 2500 KM na PIK-u.
5. 2 x SSR-25 DA Solid State Relay
6. Donji grijaci su 4x650W (nabavljeni su u Srbiji firma je Svetlost Uzice). Ne moraju biti bas ovolike snage ali eto,ja sam stavio te i nisam se pokajao.
To su ti neke osnovne stvari,ostalo je kuciste koje ces sam morati skontati kako ces napraviti,zanimljivo rijesenje je postavio kolega bokin021, ja sam napravio malo glomaznije jer sam imao ideju da vrsim jos neke modifikacije za koje sada nemam vremena. Ako pregledas temu negdje oko 20 stranice na ovoj temi imas od obojice kako smo napravili i rijesili. U svkom slucaju nije tesko,a vrijedi tih para definitivno. U sustini napravili smo replike fabrickih masina sa originalnim dijelovima istih. E sada,ja sam recimo postavio i svjetlo jos na svoju masinu,klizni nosac za gorni grijac koi ide po x,y i z osi umjesto centralnog koji se vrti oko svoje ose. Da ne duzim, ako se odlucis za pravljenje iste, javi se pa cemo pomoci. Svi dijelovi gore nabrojani osim zadnje stavke su nabavljeni preko e-bay. Ako imas pitanja nemoj se ustrucavati.

P.S. Dodao sam jos jednu stavku oznacenu kao "5.SSR-25 DA Solid State Relay" jer sam je prvi put zaboravio.
Zadnja izmena: MbyLegend, dana 27 Dec 2013, 12:09, ukupno menjano 1 put.
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
@MbyLegend dal josh imash linkove od ebay ili od koi store na ebay si nabavio ??
www.facebook.com/slavceelectronics
- MbyLegend
- _
cacko85 na zalost nemam vise te linkove jer mi arhiva cuva linkove do 60 dana na e-bay. U sustini sve je to isto, pozitivna iskustva imam koliko se sjecam sa bgastore, vecinu stvari sam nasao kod njih.
- cacko85
- gx
- Contact person: Slavche
- Kontakt:
ok hvala, dal je moguche da se nadze negde nosachi za X. Y, Z itd... jer stvarno nemam vreme i zivci da to smislujem i da pravim 

www.facebook.com/slavceelectronics
- MbyLegend
- _
Evo vidi gdje je eLAB nabavio svoj nosac, ja sam licno to napravio pomocu stalka (noge) od LCD monitora i klizaca za latice. Oni metalni sa kuglicama siroki oko 3-4 cm. Na prethodnoj stranici mozes pogledati kako izgleda.
-
- _
- Contact person: Frenki
Koristan klip sa predstavljanjem skoro svih raspolozivih modela stega za kuglanje
Kod: Označi sve
https://www.youtube.com/watch?v=wqu6pKaUyOQ
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post