Tastatura pravi lag i kuca karaktere unatraške [Win7]

Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia

Tastatura pravi lag i kuca karaktere unatraške [Win7]

Post napisao fanzo » 19 Sep 2013, 21:45

Win7 OS.
Tastatura je OK.
Problem se odražava tako što prilikom kucanja na tastaturi PONEKAD karakteri prestanu da se pojavljuju na ekranu za nekih par trenutaka iako tipkam po tastaturi i dalje, a zatim se odjednom velikom brzinom svi ispišu ali tačno obrnutim redosledom (unatraške).

Ovo sa lagom (pauzom u ispisivanju karaktera) tastature može da se desi da operativni sistem ne može da prihvati informaciju sa tastature jer obavlja neku drugu operaciju, ali čim se oslobode resursi svi karakteri se odjednom ispišu na ekranu, ali ne obrnutim redosledom. Prilikom ovoga može se videti u tasku da je procesor poprilično zauzet. Ovo je sve ok i ne odnosi se na moj problem.

U ovom slučaju resursa ima i procesor nije opterećen, ali se karakteri ne ispisuju, a nakon par trenutaka sve izbaci na ekran unatraške.
Kada se restartuje računar, neko vreme nema ovog problema.

Tražio sam malo po netu i nisam naišao na povratnu informaciju da je neko ovo rešio.

Ovde je problem sa nekim crvom (worm).

Ja ne koristim AV programe. Ali se pomažem sa nekim malim poznatim programčićima, ponekad. Pa tako sam probao registri cleaner, spybot .. ali nisam rešio problem.
Zatim sam na nekoliko web stranica naišao na preporuku da se skine Malwarebytes Anti-Malware >> http://www.malwarebytes.org , čak sam preporuku za njega našao i na ms sajtu-forumu.
Skinuo sam ga kao besplatnu verziju.
Intalirao i pokrenuo skeniranje.
Ubrzo je pronašao dve stavke:

Kod: Označi sve

C:\Win\lsass.exe (Worm.AutoRun)
C:\Win\names.txt (Worm.AutoIT) 
lsas.exe je inače fajl operativnog sistema, ali ...
Ako ne znate šta je šta, kucate u google "lsas.exe" ili već šta vam treba, pa onda čitate ...
Detaljnije o lsas.exe na >> http://www.neuber.com/taskmanager/proce ... s.exe.html
Note: The lsass.exe file is located in the folder C:\Windows\System32. In other cases, lsass.exe is a virus, spyware, trojan or worm!
Malwarebytes je predložio da izoluje ova dva fajla (šta li su već) i da se restartuje OS.
Nakon ovoga nemam problema sa kucanjem nekoliko dana ... sve dok...
Sve dok nisam prikačio fotoaparat da prebacim neke slike...
Na Malwarebytes sam zaboravio da ga imam, a on je stalno podignut sa opertivnim sistemom i blokirao mi je pregled slika :shock: Morao sam da isključim Malwarebytes da bih prebacio par slika koje sam uslikao pre par minuta.
Nakon par sati (Malwarebytes je ostao isključen), nisam kucao celo to vreme ... i ne pamtim da li sam kucao u međuvremenu, možda jesam, možda nisam ... no posle par sati primetim opet da imam lag sa kucanjem i naravno karaktere unatraške izbaci na ekran, ponekad .. svakih 10-15 sekundi to uradi. Period nije u tačnim intervalima.

Pretražim ručno C:\win sa "names.txt" i nađe ga. Obrišem ga ručno.... Problem i dalje imam... Potražim ručno na lsas.exe .. ima ga na puno mesta i nisam siguran koji da obrišem, pa sam uključio Malwarebytes da on to uradi umesto mene. Prijavio je lsas.exe u C:win i lsas.exe u memoriji. Pustim ga da obriše i restartuje sistem. Sada je sve opet ok.

Opet sam ručno pretražio C:\ na "lsas.exe" i razlika je da sada nemam fasciklu sa nazivom lsas.exe. Upravo tako .. bila je ikonica fascikle sa tim nazivom. To je razlika.

Šta se desilo da je svo vreme dok je Malwarebytes bio uključen sa widozom da je bilo ok, a čim sam ugasio Malwarebytes problem se reinkarnisao?

U karantinu od Malwarebytes nisam obrisao ove fajlove. tek sada sam to učinio. Možda su se vratili iz karantina? ... mada je meni logičnije da glavni problem čuči negde u sistemu i napravi lsas.exe i names.txt.

Malwarebytes pravi logove dok je uključen, ali me ne obaveštava o tome. Morao bih da ih ispregledam sve, a ima ih dosta za par dana. Uglavnom blokira delove nekih web stanica ili celu web stranicu ... itd .. jer vidim (na brzinu pregledao) blokirane IP.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

Stolle
Preminuo

Re: Tastatura pravi lag i kuca karaktere unatraške [Win7]

Post napisao Stolle » 19 Sep 2013, 21:55

Malwarebytes sam imao, taj free i bio sam prezadovoljan. E sad, drugar je instalirao PRO i dojadio mi je. Toliko uspori računar dok se sve podigne da mi se je smučio i isključio sam ga.
Skinuo sam ga, instalirao free verziju, kad ono ponovo je PRO. :? Brisao sam nešto po registrima i nisam uspeo, isključio sam ga.
Free verzija je super, ništa ne radi sam, ako mu se ne "kaže".
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 19 Sep 2013, 21:59

fanzo je napisao:...Možda su se vratili iz karantina?...
Provjeri mem. karticu na foto aparatu da nema tamo neki autorun
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 19 Sep 2013, 23:47

Alexa, odlična konstatacija.
Inače memorijska kartica je od android mobilnog telefona.
Izvadio sam je i stavio u čitač mem. kartica i imam i šta da vidim. Sve fascikle su dobile .exe ekstenziju i windows pokazuje da svaka od njih ima 540KB, sve do jedne, a to je nemoguće.
Na koju god da kliknem Malwerbytes se pobuni i blokira, nakon toga tu fasciklu više ne vidim.
Pustio sam Malwerbytes da preskenira karticu i sve te fascikle (osim 3-4 komada) koj eimaju .exe ekstenziju je ubacio u karantin. Dozvolio sam mu da završ intervenciju i sada više nemam te fascikle, ali nemam ni fajlove :shock: :shock: :mrgreen: šta ću sad?!
Pogledam i vidim da na memorijskoj kartici i dalje ima isto zauzetog prostora i odem u win/opcije fascikle i uključim da prikazuje sistemske skrivene fajlove. Evo sada vidim sve moje fascikle, nemaju više .exe ekstenziju i vidim i svoje fajlove u njima. Sve je tu.
Otvorim opcije fascikle i sada tu stoji čekirano da je skrivena i zasivljeno, ne mogu da podesim da ne bude sakrivena, jer je polje sivo.

Jedino što mi u prvi mah sada pada napamet je da povadim fajlove iz fascikle (fajlovi nisu sakriveni, samo fascikla) napravim nove fascikle sa istim imenima i tako vratim funkcije telefona, a sakrivene fascikle obrišem...

U internu memoriju telefona (8GB) još nisam pogledao, ali ako je i tamo tako onda imam veliki problem ....

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 20 Sep 2013, 00:06

A šta, stoje u karantinu, ili ih je pobrisao? Da li bi pomogao neki card recovery program?

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Dejan Matejić
Specialty: whitegoods

Post napisao dejan-dexi » 20 Sep 2013, 00:33

Pa preformatiraj memorijsku karticu ako nemas nesto vazno na njoj , ako imas - uvek je tu sari dobri linux da pripomogne :pivopije:

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 20 Sep 2013, 00:34

Jeste.
U int.memoriji telefona ista situacija, ali sada tu vidim šta se desilo, jer sam ostavio da se vide sistemski fajlovi.
Imam duplirane fascikle. Nevidljive su one prave, a vidljive sve imaju datum 1.1.2002 12:13 i veličinu 540KB i izvršne su (.exe) one pokreću prave , sakrivene, fascikle da neko ne bi posumnjao kada klikne..
Telefon radi normalno, bar ja ništa nenormalno ne primećujem.
Samo se nisam setio da pogledam u telefonu sa fajl menadžerom kako izgledju fascikle kada su "duplirane". Jer sam ih već obrisao i sada ću da kopiram u nove .. ne znam kako da drugačije brže rešim.
Ove što win vidi kao sakrivene, telefon vidi normalno, a one sistemske u telefonu su svetlije boje i mogu da ih sakrijem ili pokažem u androidu, isti princip kao u winu.
Windows sve fascikle sada vidi kao sistemske, sakrivene. Svi su fajlovi tu, samo ih ne mogu videti ako isključim u windowsu opciju fascikle na normalno (da se ne vide sistemske fascikle).
Što znači da neću moći da vidim fascikle i prebacim slike ili nešto drugo sa windowsom dok ne promenim opcije pregleda fascikle.

Damiru
___
___
Contact person: Damir
Kontakt:

Post napisao Damiru » 20 Sep 2013, 01:00

Koliko je brz (spor) računar?
Commitment is pushing yourself when no one else is around.

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 20 Sep 2013, 01:53

Taman dovoljno da se ne oseti nikakvo usporenje ako pustim 3 HD zapisa odjednom :mrgreen:

Damiru
___
___
Kontakt:

Post napisao Damiru » 20 Sep 2013, 09:12

Što mu ne staviš bar neki antivirus? Imaš besplatnih, ako ti se ne daje novac za to. Avast, AVG (ja stavljam jedan od ta dva kad radim uslugu). Bolje bilo kakav antivirus, nego nikakav.
Ako ti se daje novac :mrgreen: NOD 32 je trenutno pravi put.

spiki
_
_

Post napisao spiki » 20 Sep 2013, 20:52

Stavi mu Linux i resi se malware, spyware, virus i antivirus problema.
There are only 10 types of people in the world:
those who understand binary, and those who don't.

dejan-dexi
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Dejan Matejić
Specialty: whitegoods

Post napisao dejan-dexi » 20 Sep 2013, 21:58

Morace tel. koliko vidim jedan hard reset , a mem kartica jedan format , ali pre svega sve vazno poskidati i negde sacuvati

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 20 Sep 2013, 22:13

fanzo je napisao:...Jedino što mi u prvi mah sada pada napamet je da povadim fajlove iz fascikle (fajlovi nisu sakriveni, samo fascikla) napravim nove fascikle sa istim imenima i tako vratim funkcije telefona, a sakrivene fascikle obrišem...
Ja to tako ne radim.
Instaliraj program Attribute changer i uz pomoc njega rijesis sve za par minuta.
Sve foldere koji imaju ekstenziju .exe pobrisi a ove nevodljive selektuj sve odjednom i promijeni im atribute.
Prilog
AC.png
AC.png (21.38 KiB) Pregledano 2318 puta.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

Damiru
___
___
Kontakt:

Post napisao Damiru » 21 Sep 2013, 06:53

Ako imaš Total Commander...
tc1.png
tc2.png

fanzo
Site Admin
Site Admin

Post napisao fanzo » 21 Sep 2013, 14:55

Za nekih dobrih pola sata sve sam ručno odradio.
Nisam znao za ove opcije koje ste pomenuli.
Ostaje sad samo da čekam i vidim da li će se problem ponoviti.

AV programe ne koristim i ne može me niko ubediti da trebaju. No momentalno mi ostaje Malwarebytes da čuči malo dok se ne uverim da je sve ok.

Pre nekih mesec dana kupio sam nekoliko polovnih SD kartica i nekoliko memorijskih stikova. Naravno da sam ih gurnuo u ovaj računar i zvirnuo šta ima na njima i nakon toga formatirao. Ovaj problem mi se pojavio nakon toga, ali ne odmah.

Obzirom da Malwerbytes pronalazi ove exe fascikle bez problema, preskenirao sam sve moje diskove i nije našao ništa.

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 21 Sep 2013, 14:59

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post