LCD LG 32LC41 rasvjeta se gasi

problemi, kvarovi, sheme upload/download popravka LCD televizora

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
satelitko
gx
gx
Warranty service: -
Specialty: tv

LCD LG 32LC41 rasvjeta se gasi

Post napisao satelitko » 18 Mar 2013, 08:06

FIRMA: LG
MODEL: 32LC41
CHASSIS(oznaka šasije): 32LC41
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MAINBOARD:
PANEL: CHUNGHWA CLAA320WF01
T-CON BOARD:
INVERTER:
SMPS (mreža):
KVAR: Rasvjeta se gasi
OPIS KVARA: Posle popravke SMPS (elektroliti), prilikom uključenja posle 2-3 sekunde gasi se slika, ton ostaje.
Već duže vreme sam imao ispod stola taj TV, na kojem sam popravio SMPS, ali se onda ispostavila greška sa osvetljenjem. Sumnjao sam lampe, ali privremeno odustao.
Pre koji dan mi je stigao isti takav TV sa istom greškom SMPS (i izgorelim osiguračem u inverteru). Rutinska opravka, ali došao samo do ploča za experimentiranje. I oba SMPS kao i invertera, radili su na ovom zadnjem TV-u, dok je greška na onom prvom ostala ista.
Testirao sam lampe pomoću OVOG, ali rezultati su bili čudni. Neke su se lampe palile odmah, druge nikako, pa onda u drugi ili treći navrat one koje ranije nisu, sad se pokazale kao dobre i tako...
Onda sam svakoj lampi na svakom priključku dao nekih 10-20 paljenja testerom.

Dok sam sve sastavio i isprobao - TV je normalno radio. :shock:
Tokom dana nekoliko puta sam palio-isključio, ostavio preko noći i probao ujutro - radi ka Švajcarski sat... :tooo:
Ne verujem, da je rešenje trajno, ali na ovako nešto još nisam naleteo. Zanimaju me vaša iskustva.

grubiz1@gmail.com
_
_
Contact person: Zeljko

Re: LCD LG 32LC41 rasvjeta se gasi

Post napisao grubiz1@gmail.com » 18 Mar 2013, 08:59

Imao sam nedavno neobičan kvar na televizoru sa istim tim panelom,mada ne verujem da je i kod tebe isti slučaj.Probali smo sve i svašta i sastavili da ga vratimo kad dođe isti takav TV na popravku.Da li od kondenzacije ili ne znam kakve druge vode, na panelu gornja neonka je izvarničila na spoju ka masi.I druga je bila na granici da prestane sa radom.Toliko je izvarničio spoj da se stvorila rupa oko ,,katode" na bakarnoj traci koja ih sve veže.Kada sam probao neonke imao sam utisak da sve jednako rade.

satelitko
gx
gx
Warranty service: -

Post napisao satelitko » 18 Mar 2013, 23:23

Rasturio sam i ja taj panel... I baš ista situacija. Dve su lampe skoro otpale sa bakarne trake, dok ih se još nekoliko taman drži... Rashod.

eselec
_
_

Post napisao eselec » 09 Sep 2013, 09:40

Ja sam uspeo da rešim skoro svaki takav problem,postavljajući liskune kao izolatore između tih bakarnih traka i mase,svi TV-i koje sam popravio više se nisu vratili na servis zbog istog problema.

esoes011
_
_
Warranty service: samsumg sony
Contact person: tasman

Post napisao esoes011 » 15 Sep 2013, 13:10

Liskun je zakon za izolaciju

dekica
_
_

Post napisao dekica » 03 Dec 2013, 23:04

Imao slican problem na Lg 5000 seriji i u savetu sa kolegom dosli smo do zakljucka de se vremenom pojave hladni lemovi na samombakarnom provodniku na stampanoj letvici (da je tako nazovem)preko kojih ide napon sa invertera na neonke goreli i elektroliti 3 komada i to od 6 kv 15 pf .A zanimljivo je sto postoje i na levoj i na desnoj strani neonki takve letvice ukupno 36 elektrolita koji su pocrneli.U mom slucaju izolacija izmedju mase je jako dobra pa nije moglo da dodje do varnicenja ali opet od zelene boje na elektrolitima postala je mat crna,i to na 35 kom. Izgleda da sa tim tipom panela postoji problem koji nije resiv jer vidoh na dosta stranih foruma slicna situacija i to sa relativno mladim uredjajima po 2-3 god.Ipak je toplota izgleda presudna za takvu pojavu jer je i nas asociralo prvo na vlagu medjutim tv u ovom slucaju je stajao na pregradnom zidu ,u blizini nema ni prozora ni klime ni radijatora tako da kod nas je u startu bio skljucen problem vlage ili neke vrste kontenzacije.

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Majstor Duja » 04 Dec 2013, 07:49

Da li LG 5000 ima isti panel i inverter kao tv naveden u naslovu?
Procitajte pravila i pisite u skladu sa njima.

Iskreno ovakvi savetu nece koristiti nikom jer nema ni jedan podatak (broj modula, tacna oznaka tv aparata itd....
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje LCD Televizora”