BGA IR Rework Station
Urednik: alexa_pg
Re: BGA IR Rework Station
Nije vam dobar link..
opravijo,,. ne moras to vam... 
vid sad pravilo je da linkove stavljamo u code tragove znaci sledeci put tako ocekujem inace brisem... do sad cu ispraviti ja
kao i ovaj post tako i tvoj iznad.. samo nastavi dalje..

vid sad pravilo je da linkove stavljamo u code tragove znaci sledeci put tako ocekujem inace brisem... do sad cu ispraviti ja

kao i ovaj post tako i tvoj iznad.. samo nastavi dalje..

proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
Koliko vidim nema razlike ili ja mozda dobro ne vidim..

u stvari dimenzija
bar ja sam primetijo mozda i nema veze
mozda je i nebitno ali trebalo bi da ima neke razlike.
bar ja sam primetijo mozda i nema veze
Kod: Označi sve
Packaging Details
Unit Type:
piece
Package Weight:
0.500kg (1.102lb.)
Package Size:
25cm x 10cm x 5cm (9.84in x 3.94in x 1.97in)
Kod: Označi sve
Packaging Details
Unit Type:
set
Package Weight:
0.400kg (0.882lb.)
Package Size:
20cm x 15cm x 5cm (7.87in x 5.91in x 1.97in)
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi
Ja sam dodatno narucio,nastavke glavni nosac je vec na stanici ,ipo modelu, odnosno sa napomenom za ir6000
Ali hvala u svakom slucaju .
Ali hvala u svakom slucaju .
Koji su temperaturni profili za laptop ploce?
-
- _
- Contact person: Frenki
- Specialty: computers
U više navrata smo o tome pričali pa se samo vrati i ponovo pročitaj, ni sada ne bih imao da dodam u samom postupku koji je univerzalan. Ispoštuj gradijente koje sam ti preporučio, a sa sondom koju dobijaš uz mašinu samo zastani malo ispred tačke topljenja. Informiši se o termo-profilima legura kuglica i fluxeva sa kojima radiš. U radu sa laptopovima obrati pažnju na zaštitu od toplote, poskidaj sve folije sa ploče, donje delove nosača hladnjaka, zaštiti plastične konektore, napravi fotke pre početka, fiksiraj delove oko procesora i potpuno otkloni fabričke fiksere. Sa predgrejavanjem možeš i do 150, ali obrati pažnju da li ti koncepcija ploče to dozvoljava. Ispod procesora kratkotrajno do 170, ali ti konstrukcija donjeg grejača to ne dozvoljava ovo ti pružam samo kao informaciju. Ploču nemoj da utežeš u nosač nego joj dozvoli da, ravnomerno oslonjena, slobodno dilatira. Nemoj odmah da ulećeš u popravke, dozvoli sebi malo vremena da se adaptiraš i saživiš sa radnom stanicom.
Nije meni problem manuelan nacin postavke temp,nego na stanici imaju profili koji se ubacuju ,pa sam mislio da ima neko ,cisto da uporedim ..
Moram malo da se pripremim :))Uzecu stanicu ir 9000 koja ima elstein nemacke grejace ,bice malo skuplja ali bolje mi je nego da rizikujem sa kineskim,usput daju mi i poklone sita ,kuglice i ostalo .Mada vec imam ali kad je poklon ,ne gleda se u zube:))
Moram malo da se pripremim :))Uzecu stanicu ir 9000 koja ima elstein nemacke grejace ,bice malo skuplja ali bolje mi je nego da rizikujem sa kineskim,usput daju mi i poklone sita ,kuglice i ostalo .Mada vec imam ali kad je poklon ,ne gleda se u zube:))
nisam bio dugo online na ovome forumu pa nisam vidio postove :) Stanica odlicno radi sa IRSOFTOM od Scotlea, isti je i kod ACHI i HONTON stanica, za lead i lead free sam koristio osnovne profile koji se nalaze u upustvima za ir6000 i ir-pro-sc manualima
evo par slika gotove stanice (jos imam doradit nosac i sve ce biti kompletno): Socket od procesrora:
evo par slika gotove stanice (jos imam doradit nosac i sve ce biti kompletno): Socket od procesrora:
Mogao si copy/paste sa elektronika.ba
Mislim tamo si izneo vise detalja

Sto vise ucim sve vise vidim koliko neznam :plaz:
Pretpostavljam da ovdje vise razumiju 

par slika sa nosacima:
- MbyLegend
- _
- Contact person: Milan
- Specialty: computers
Gdje si nabavio donji grijac ? 

Ne zivim da bih radio, radim da bih prezivjeo...
Preko Aliexpressa...tu stranicu ti je pokrenila alibaba.com, kineski ebay :)
Identican je u ir6000....dimenzije 18x18 snaga 800w
Identican je u ir6000....dimenzije 18x18 snaga 800w
- srleboj
- gx
- Contact person: spasoje
- Phone number: 003810112515373
- Specialty: tv
da li si mislio na ovo /Preko Aliexpressa...tu stranicu ti je pokrenila alibaba.com /
http://www.aliexpress.com/item/free-shi ... 31101.html
http://www.aliexpress.com/item/free-shi ... 31101.html
Спасоје
http://www.aliexpress.com/item/2012-3-n ... 11598.html
Pogledajte link, ova stanica je 280 $,samo da se zamene grejaci za elstein i vozi misko..
Pogledajte link, ova stanica je 280 $,samo da se zamene grejaci za elstein i vozi misko..
da...to je taj grijac od ir6000
ta stanica sto si da link ti je cjena bez dostave, sa dostavom dodje preko 500$ :) i jos je njen nedostatak sto koristi staticki pid kontroler za gornji grijac, dakle nemozes zadat bga profil temperature...vjeruj mi bolje ti je sam sastavit stanicu poput ir6000 jer su dostupne za kupit sve komponente, cijena sviju komponenti sa donjim grijacem od 800w je oko 170$...ja sam prezadovoljan sa ovom sto sam sastavio
ta stanica sto si da link ti je cjena bez dostave, sa dostavom dodje preko 500$ :) i jos je njen nedostatak sto koristi staticki pid kontroler za gornji grijac, dakle nemozes zadat bga profil temperature...vjeruj mi bolje ti je sam sastavit stanicu poput ir6000 jer su dostupne za kupit sve komponente, cijena sviju komponenti sa donjim grijacem od 800w je oko 170$...ja sam prezadovoljan sa ovom sto sam sastavio
Zasto je ova tema zamrla? Dajte malo informacija o onom sta ste uradili ili neka nova iskustva .Nije vljda da ste se ubacili u posao i sad samo slaganje eura na gomilu:)Vidim ja da su nam kinezi do clanka. sto se tice reballing-a:))
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post