BGA IR Rework Station

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: BGA IR Rework Station

Post napisao cacko85 » 20 Jun 2013, 02:11

@fproduction Jetronix-Eco je nova stanica familija Jovy-ja gledao sam jedno video i nekako mi je sumnjiva kakvo je tvom mislenje za nju
http://www.youtube.com/watch?v=8j6Z6cVXOxg
ili RE-8500 bolja ili neka preporuka ??
www.facebook.com/slavceelectronics

fproduction
_
_
Contact person: Frenki
Specialty: computers

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 05:12

Ala kod Djenke radi klima, 15* mu je početna temperatura u sred leta :tooo: . Ne kontam šta je uopšte hteo da prikaže. U komentarima mu savetuju zamenu sonde, ali koliko vidim dobra je i mašina je potpuno ok, sve mu odradjuje upravo onako kako je pripremio. Bruka je što je uopšte postavio klip samo odaje da ne razume šta se tu dešava.
Bokin, obrati pažnju kako stoji ploča u ovom klipu, tip je postavio upravo onako kako je konstruktor zamislio, da ne pominjem da je mogao i poprečno prošao bi sa manjim deformacijama. Kad se jednom zagreje i ohladi u tom položaju tako i ostaje, a postavljati ploču preko eloksiranih aluminijumskih nosača bez odstojnika, na šta bi ličili posle nedelju dana. Mada se ovde ipak vidi da ima otvora sa urezanim navojem, ali nigde ne videh odstojnike.
http://www.youtube.com/watch?v=kyKCKBapMww
cacko85, po karakteristikama i rešenjima je za taj novac odlična. Elstein grejači, Jovi-jev kontroler, mehanika do detalja, vakum pumpa čupa nokte... ne bi trebalo da omane, ali nemam konkretna iskustva sa njom. Upravo sam na toj radnoj stanici i hvalio rešenje za nosač u predhodnim komentarima. Najveći problem kod kupovine gotovih radnih stanica je što uvidiš šta si kupio tek kad je kasno. Za 8500 je Ivan kompetentniji od mene jer već ima neka iskustva, a i sam ima 7500, daće ti neki savet kad navrati.
Zadnja izmena: fproduction, dana 20 Jun 2013, 11:59, ukupno menjano 1 put.

bokin021
___
___

Post napisao bokin021 » 20 Jun 2013, 08:12

Moze se nosac bez ikakvih problema doraditi ,malo truda i bice to ok..Nego me nesto jos interesuje..Da li se temp. profili automatski ucitavaju ili se moraju zadati parametri?Odnosno da li od zavisnosti ploce zavise profili ?
A oko nosaca u vasem klipu ,moze se bez problema nosac pribliziti jedan drugom i na njega postaviti ploca ,bez velikog raspona i samim tim je ploca bezbedna ima nacina da se ploca okrene kao sto rekoste i to bi bilo to..
Da jod dodam na ir stanicu koju planiram da uzmem nasao sam za nju nosac..

Kod: Označi sve

http://www.aliexpress.com/item/BGA-Jig-with-screws-4pcs-Bottom-support-stick-2pcs-for-BGA-rework-station-IR6000-IR6500-support/760153418.html

fproduction
_
_

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 12:09

PC410 je Altec-ov PID kontroler (kineski), namenski radjen baš za ovu oblast i ima ga ugradjenog na više kineskih radnih stanica, a i u posebnoj prodaji. Sa niskom cenom i tim opcijama ubija sve ostale kontrolere koje sam video.

http://www.altec.cc/DownloadFile/PC900_EN.pdf

http://www.aliexpress.com/wholesale?SearchText=ALTEC+controller+PC410&catId=0&initiative_id=SB_20130620021141
http://www.youtube.com/watch?v=ERSmCb8p ... SlP7qLmBkg

http://www.youtube.com/watch?v=7rWIX_eHBcg&feature=youtu.be

MbyLegend
_
_
Contact person: Milan

Post napisao MbyLegend » 20 Jun 2013, 12:18

Meni je stigao jedan ALTEC PC410 prije par dana, polako dolaze dijelovi za samostalnu izvedbu BGA stanice. Dobar je kontroler,komunikacija ide sa racunarom preko RS232, i tacno pokazuje krivu temperature u realnom vremenu,sa mogucnoscu pravljenja temp. profila. I sto je najbolje,nije skup,mene je kostao 80 USD. :pivopije:

Evo link za kontroler:

http://www.ebay.com/itm/221191245351?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649
Zadnja izmena: MbyLegend, dana 20 Jun 2013, 21:31, ukupno menjano 1 put.
Ne zivim da bih radio, radim da bih prezivjeo...

fproduction
_
_

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 13:15

Odlično, samo guraj. Pravljena mašina je kao garderoba po meri, u svemu ostalom će nešto da vas steže. Možda u startu ne znate koji broj nosite, ali zato postoje makaze. Ako si zadovoljan kontrolerom i prodavcem ostavi link i ostalima koji su zainteresovani, na ovim razdaljinama jedino proveren prodavac uliva poverenje.
Zadnja izmena: fproduction, dana 20 Jun 2013, 13:41, ukupno menjano 1 put.

bokin021
___
___

Post napisao bokin021 » 20 Jun 2013, 13:39

fproduction Moze li konstatacija za stanicu achi ir 6000 da li je vredi uzimati posto pravim dogovor sa kinezom a ubedio sam ga da mi posalje extra nosace i rekao mi je da je to za dzabe ..:)

fproduction
_
_

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 14:01

Nisi fer :mrgreen: tražiš od mene prelomnu odluku, a ja ne volim da se igram tudjim novcem jer dobro znam kako ga sam zaradjujem. Biće mi drago ako sam ti pomogao nekim savetom, ali prelomnu odluku moraš sam da doneseš. Mašina je sasvim ok i ima uslove da uspešno odradjuje poslove, ali kako sve to radi u praksi može da ti kaže samo neko ko je već ima, pa je njegov savet daleko merodavniji od mojih. Koncepcijski se totalno razlikuje od onoga kako sam ja to zamislio. Sačekaj još koji dan, možda se javi još neko ko može da ti pomogne u odluci svojim iskustvom. :tooo:

bokin021
___
___

Post napisao bokin021 » 20 Jun 2013, 14:06

I ja se lomim ,bojim se da dobijem macku u dzaku pa da cu morati da je modifikujem,e onda dolazi do gubitka vremena i novca..Uhhh.Ako ima neko iskusto sa ,pomazite..

MbyLegend
_
_

Post napisao MbyLegend » 20 Jun 2013, 18:35

Jedini savjet koji ti ja mogu dati je da i sam pokusavam da napravim repliku ACHI IR 6000,nije tako tesko,ali kao i u svemu ima jedno ALI, sve je u redu sto se tice Kineza i poslovanja s njima,samo prije bilo kakve porudzbine provjeri sa DHL posto vecinu stvari Kinezi salju preko njih, mozes li ti kao fizicko lice da uvezes tu masinu. Eto ja sam narucio grijace,presli su citav svijet da bi na kraju dosli do aerodroma u Sarajevu i da mi kazu da se to ne moze uvesti preko njih jer je roba komercijalnog karaktera,ako hocu nesto tako da uvezem moram biti firma. Tako da mi sada jedina opcija ostaje da narucim samo gornji grijac iz Kine,a donja 4 komada iz Uzica. Ista takva stvar je i sa kompletom sablona od 295 komada. :m: Tako da sada sam ni na nebu ni na zemlji.

bokin021
___
___

Post napisao bokin021 » 20 Jun 2013, 19:33

Ja sam bez problema narucivao sablone i sve mi je stiglo ok ,bez ikakvih problema ..Mene samo interesuje da li ova masina moze da uradi posao ,kinez tvrdi bez problema i snaga grejaca je ok ,mislim da mora da moze ,uff//
Sto se tice slanja ,nek ti salju postom ,cekaces dvadeset dana ali neces imati problema kao sa dhl..

MbyLegend
_
_

Post napisao MbyLegend » 20 Jun 2013, 20:00

Ma i meni je sve bez problema dolazilo jer nije dolazilo preko DHL, o tome ti pricam. Jer jednostavno oni svojevoljno procijene sta carina hoce da carini, a sta ne. Bar je takvo stanje kod nas.

fproduction
_
_

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 20:05

Za grejače ne brini, na onom klipu koji je buzdumra ostavio tip popali pola radionice, dizao je gornji grejač čini mi se do 500*C. To ti je i jedna od prepravki, potrebno je uraditi limčiće koji će da ograničavaju delovanje gornjeg grejača, jer ima veliku površinu, uštedi se na trakama za zaštitu. Usput saznah i čemu služe oni otvori sa navojem, dodaju se još 4 pomoćna nosača pa se tu šrafe, nisam ih video u kompletu na onom tvom linku. A evo ti još jedan link sa iskustvom u pitanju je Ahci Pro SC, očigledno treba malo ušrafiti po kupovini.

http://forums.cvxgameconsolerepair.com/phpbb/viewtopic.php?f=46&t=5812

bokin021
___
___

Post napisao bokin021 » 20 Jun 2013, 20:17

Ovako izgleda kompletan nosac..

http://www.aliexpress.com/item/BGA-Jig-with-screws-x-4pcs-Bottom-support-toggle-clamp-x2pcs-For-ACHI-IR-6000-rework/447067457.html

fproduction
_
_

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 20:20

Ovo je već druga priča, ovde ima dodato sve što je tamo falilo.

bokin021
___
___

Post napisao bokin021 » 20 Jun 2013, 20:56

Ma brinu me grejaci da li ce da rade posao donji je 800 w a gornji 400w mislim da je ok ,ovo ostalo bi trebalo biti ok,a povrsina je za ploce 40x30 meni ni ne treba veca ,sasvim dovoljno za laptop..

fproduction
_
_

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 21:25

400W je i više nego dovoljno za bilo koji čip na laptopu, preko te snage možeš da ideš samo ako dobro znaš zbog čega to radiš. Većinu poslova do sada sam zvršio sa snagom od 300W.

bokin021
___
___

Post napisao bokin021 » 20 Jun 2013, 21:27

A donji ?

fproduction
_
_

Post napisao fproduction » 20 Jun 2013, 22:03

Donji je kod mene malo drugačije rešen pa nije za uporedjivanje. Ukupna snaga je 1100W od kojih je 300W smešteno ispod mesta na koje postavljam čip prilikom rada i ide preko zasebnog kontrolera, a ostatak se segmentno uključuje po potrebi u zavisnosti koliku površinu hoću da grejem. Sad si me potsetio za još nešto što sam hteo da ti kažem, na IR6000 kotroler za donji grejač verovatno ima sondu postavljenu negde na IR staklu, ako budeš uzeo tu verziju, pa pokazuje temperaturu kojom deluješ na ploču. To je dobro jer kontroler može u stepen da mu održava konstantnom, ali stvara malo zabunu kada treba da mu podesiš zadatu. Poželjno je da imaš jedan termometar sa alarmom i oklopljenom sondom, mislim na metalnu zaštitnu cevčicu, sa kojim ćeš da meriš realnu temperaturu okoline. Sondu montiraš na par milimetra ispod ploče u tvojoj situaciji udaljenu par santimetara od mesta na kome se nalazi čip koji radiš i zadatom vrednošću održavaš tu temperaturu oko 120 ili koliko već hoćeš

buzdumra
gx
gx

Post napisao buzdumra » 20 Jun 2013, 22:21

bokin021 je napisao:Ovako izgleda kompletan nosac..

http://www.aliexpress.com/item/BGA-Jig-with-screws-x-4pcs-Bottom-support-toggle-clamp-x2pcs-For-ACHI-IR-6000-rework/447067457.html
dobro vidi sta kupujes to i ovo ima razlike

http://www.aliexpress.com/item/Free-shipping-by-DHL-BGA-Jig-with-screws-4pcs-Bottom-support-stick-2pcs-for-BGA-rework/760134658.html
proradijo mi net zahvaljujuci fanzi

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Alati”