končar M400
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
končar M400
Potrebna mi je shema perilice rublja Končar M 400,naime izgorile su sve žice koje idu na motor i termostat kao i termostat.Sada ne znam ni koji termostat trebam nabavit ni kako spojit bez sheme. Unaprijed zahvaljujem!
- jaro
- bela tehnika
- Contact person: jaro
- Specialty: whitegoods
Re: končar M 400
Hajde daj sliku toga, i napisi koji je programator.
Bez alata nema zanata!.....a bez znanja dzaba ti alat!
-
- Preminuo
- Contact person: Damir
- Specialty: whitegoods
Re: končar M 400
Trebalo bi da odgovara sema od Ardo A400, termostat mozes ubaciti i od obodinke no40/nz90C.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
Re: končar M400
Dokumentacija je oskudna ali pokušaj se sa njom pomoći.
- Prilog
-
M400ser.PDF
- (701.26 KiB) Preuzeto 1001 put.
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
isto se desilo i meni, izgorio ermostat, no uzet je novi i zamjenjen je ali je u medjuvremenu pregorio i grijac te je i on zamjenjen i sada se desava da ne radi dobro nešt.
kada povuce vodu i treba poceti grijati stane, ako ju pomaknem dalje pocne grijati ali ne iskljucuje grijac kada zavrsi.
molim savjet.
nemam shemu pa ne znam jel onaj ko je mijenjao termostat da li je vratio žice nazad kako treba.
na šta bih trebao obratiti pažnju ili pogledati. da li je moguce da je usljed izgaranja termostata riknuo i programator?
hvala unaprijed.
kada povuce vodu i treba poceti grijati stane, ako ju pomaknem dalje pocne grijati ali ne iskljucuje grijac kada zavrsi.
molim savjet.
nemam shemu pa ne znam jel onaj ko je mijenjao termostat da li je vratio žice nazad kako treba.
na šta bih trebao obratiti pažnju ili pogledati. da li je moguce da je usljed izgaranja termostata riknuo i programator?
hvala unaprijed.
-
- bela tehnika
- Warranty service: Bosch Siemens Electrolux Zanussi AEG Končar Vivax
- Contact person: ZDRAVKO
to se događa kad je pogrešan termostat treba da je kontakt 90 NC a onaj manji oko 40 NO.Često ljudi uzmu od gorenja termostat koji je na obe temperature NC inače kod tih mašina je problem gazda jer se ležajevi nemjenjaju dok motor ima snage da vrti bubanj pa kroz ležaj voda kapa direktno na termostat i motor i kad se zapali ozada to je znak da treba zvati majstora.Naravno žice izgorile nema žeme a djelovi de nabavljaju u italijanskom muzeju...
BLAGO ONOM KO RANO POLUDI VAS MU VJEK U VESELJU PROĐE
Sve potpisujem, majstor Zdravko, što si rekao...još da dodam...tu je vremenski programator i pošto ljeti vodu ugrije na kuvanje prije zadanog vremena, termostat treba na isključi napajanje grijača...pošto on često otkazuje, dolazi do takvih prokuvavanja i pregijavanja mašine da se deformira instrument tabla od vrućine..tvornički termostat je jako ne kvalitetan...zato sam ja stavljao od starih gorenje mašina termostat...NO40-NZ90, proizvodnja "rudi čajavec" banjaluka....radi kasnije ko sat ...to su termostati prve lige... 

-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 6 Odgovori
- 2348 Pregledano
-
Zadnji post napisao Honorarac
21 Nov 2010, 14:54
-
- 8 Odgovori
- 5242 Pregledano
-
Zadnji post napisao Fiesta
16 Apr 2011, 21:21
-
- 21 Odgovori
- 6496 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
21 Feb 2023, 07:30
-
-
Ves masina Koncar mc800 pere i susi,koji lageRESENOri
napisao Hazbo » 23 Avg 2011, 13:11 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 899 Pregledano
-
Zadnji post napisao Hazbo
03 Sep 2011, 22:36
-
-
- 6 Odgovori
- 2270 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
29 Feb 2012, 13:40
-
-
KONČAR PR10-4C (PR104C) Ležajevi i semering bubnja(RJEŠENO)
napisao orion52 » 21 Dec 2013, 16:31 » u VEŠ MAŠINE - 3 Odgovori
- 2014 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
30 Dec 2013, 15:03
-
-
- 2 Odgovori
- 1358 Pregledano
-
Zadnji post napisao adoni
20 Feb 2014, 18:38