CLIMA ROCA YORK BRAW08TP38 Izbacuje HP grešku RIJEŠENO
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- bela tehnika
- Specialty: whitegoods
CLIMA ROCA YORK BRAW08TP38 Izbacuje HP grešku RIJEŠENO
Postovanje svima, molim da mi pomognete u rješavanju slijedećeg problema: Dizalica topline radi uredno ljeti ali u režimu grijanja izbacuje grešku visokog pritiska. Kada se uređaj resetira normalno radi , ugrije vodu do zadanog set point-a i iskjluči se. Tako radi danima da bi nakon par dana opet zatekao istu grešku. Ponavljanjem resetiranja i ponovnim pokretanjem uređaja vršio sam mjerenja tlakova niskog i visokog pritiska i nisam uočio posebnih odstupanja od potrebnih vrijednosti. Naime uređaj koristi radni medij R407C te na cca 5 stupnjeva vanjske temperature i temperature vode od 42 stupnja celzijusova ima visoki pritisak oko 22bar-a a niski oko 4 bar-a. Ima tko ideju sto dalje?
Pozdrav
Pozdrav
Zadnja izmena: mfrige, dana 24 Dec 2012, 19:55, ukupno menjano 1 put.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Re: CLIMA ROCA YORK BRAW08TP38 Izbacuje HP grešku
Tu pojavu sam imao češće i nasmrzavao se na krovovima dok nisam skužio da je zapravo problem u samim svojstvima R407C plina.
On se kod niskih vanjskih temperatura i dužeg rada na grijanju jednostavno separira i onda kad okreneš proces radi otapanja, dobiješ grešku visokog tlaka.
Za potvrdu toga, rekuperiraj R407C i napuni R22 unutra i probaj dali se onda to ponovo pojavljuje. Ako ne, riješio si problem, i ostavi R22 unutra jer mu druge pomoći nema.
On se kod niskih vanjskih temperatura i dužeg rada na grijanju jednostavno separira i onda kad okreneš proces radi otapanja, dobiješ grešku visokog tlaka.
Za potvrdu toga, rekuperiraj R407C i napuni R22 unutra i probaj dali se onda to ponovo pojavljuje. Ako ne, riješio si problem, i ostavi R22 unutra jer mu druge pomoći nema.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
-
- bela tehnika
Nije mi to palo na pamet, da budem iskren sumnjao sam da mi ventil ne radi kako treba kad ode uređaj na otapanje odnosno da se ne vrati u svoj pravi položaj već da ostane u nekom međupoložaju pa da iz tog razloga nabije visoki pritisak. Sam ventil još nisam ispitao ali planiram mu dati stalno napajanje pa ću vidjeti dali ima uopće veze sa otapanjem i hoće li tijekom takvog rada otići u grešku visokog pritiska. Da budem iskren za taj uređaj mi je nepoznat sam proces otapanja. Na istom objektu imam još par istih uređaja i svi mi rade dobro.
-
- bela tehnika
Pozdrav svima , zahvaljujem se na dosadašnjoj sugestiji. Freon R407C je iz uređaja rekuperiran a uređaj napunjen sa R22. Trenutno su svi radni parametri zadovoljavajući, uređaj zagrijava vodu, grijanje funkcionira još mi samo preostaje da ga testiram narednih par dana i da vidim hoće li se greška ponoviti.
-
- bela tehnika
- Contact person: nenad
bas takav takav slucaj je bio sa cilerom na r22 a razlog je pad pritiska vode u izmeljivacu posle cetiri dana rada na grejanju.
-
- bela tehnika
Re: CLIMA ROCA YORK BRAW08TP38 Izbacuje HP grešku RIJEŠENO
Nakon što je uređaj odradio 10-tak dana sa novim punjenjem R22 i izmijenjenim filterom stanje je zadovoljavajuće tako da mogu reći da je uređaj uz sugestiju i pomoć kolega osposobljen za daljnji rad.
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Sačekaj da bude uzastopno par dana oko i ispod nule, i onda možeš reći da je to RIJEŠENO.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
@mfrige
Obrati malo pažnje kod pisanja oznaka. Bez razmaka i crtica. Piše u crvenom polju iznad.
Obrati malo pažnje kod pisanja oznaka. Bez razmaka i crtica. Piše u crvenom polju iznad.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 17 Odgovori
- 2693 Pregledano
-
Zadnji post napisao flatron
26 Apr 2009, 18:02
-
- 20 Odgovori
- 20792 Pregledano
-
Zadnji post napisao milan
20 Jul 2010, 09:37
-
-
fuego klima ispisuje gresku F 3.Molim za pomoc!
napisao Miselin19 » 03 Sep 2013, 21:33 » u KLIMA UREĐAJI - 15 Odgovori
- 5846 Pregledano
-
Zadnji post napisao Damiru
06 Sep 2013, 19:23
-
-
- 3 Odgovori
- 5709 Pregledano
-
Zadnji post napisao ja-djile
10 Feb 2009, 18:04