Da,nisam prekuglavao jer mi nisu stigli limovi,samo reflov sa fluksom i dok se nije razljuljao cip,malo ga ja ispomerao,nezno,levo-desno,gore-dole i da,kartica je inace moja i radi sad u mojoj masini,testiracu je duze vreme.Kad mi dune,pustacu 3d mark nek vrti ali na takvu grafiku sam vec par puta ugradjivao i ventilator posto pasivno hladjanje prokuva i zato se razlemi cip.Mislim da sa reflow i dodatkom kulera,mora raditi duze..
Posto u toj firmi imaju i grejace 122x60mm snage od 125-500w,odlucio sam pored onog sto imam 120x120 i 450w dodati po jedan taj manji sa svake strane ovom postojecem i da budu od 500w,palice se po potrebi ako se radi veca ploca pa da oni greju plocu sa krajeva.Opet bih ukupno imao 240x120mm neke ukupne snage 1450w.To bi bilo sigurno ok.
Za vece ploce je ovo stvarno neophodno i definitivno je problem kod vecih ploca krivljenje,jednostavno mala povrsina se ispod greje,krajevi hladni i kad krene grejanje odozgo,prevelika razlika u temperaturi na krajevima i tu gde je cip,mora se kriviti,logicno.Naj bolje bi bilo za gornji grejac da nadjem bas takav kao sa slike,original od jovija,to jest,Elstein,Svabe su vrh

posto opet za vece cipove postaje problem ova

jer dosta vise greje sredinu i mora se lagano pomerati ploca da hvata i coskove.Veci su problem donji grejaci i od njih krecem u budzenje Kineza u SRBO-Kineza
Naravno da posle 1000 kuglanja mora biti ok,pitaj ga kako mu je bilo na pocetku,mada svi znamo odgovor..Svi preporucuju direkt hit i tecni kalaj,kao prvu jeftinije je,a ako kazu ti znalci,puno je teze raditi sa kuglicama,mada meni na filmicima deluje jednostavnije,ali mozda posle 1154 prekuglavanja
Probacemo,ucicemo,mladi smo