Dreambox 500S problem

problemi , kvarovi , upload/download

Urednik: alexa_pg

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
arpix
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 21 Avg 2012, 09:33
Location: NS

Dreambox 500S problem

Post napisao arpix » 30 Okt 2012, 20:36

Postovanje svima!

Da ne otvaram novu temu..

Vec 2 dana se mucim sa mojim DB 500 s.

Naime nisam koristioresiver godinu ipo dana, lan port sam koristio za ubacivanje razne kljucieve itd... i to je radio preko rutera (Ovaj Telekomov ADSL)

I juce ja opet otpakovao posto su mi nudili CS i reko ponovo da postavim sistem itd...

I kako sam hteo da uspostavim komunikaciju preko routera nije islo. Reko kabal... proverio zamenio i nije.
Potom sam cackao IP adrese itd... nije islo.
Reko da skratim muku sa ruterom da ja to povezem direktno PC-----> DB.

I tako je podesio PC

IP:192.168.1.3
mask:255.255.255.0
GateW:192.168.1.1

PrefDNS: 208.67.220.220

DB: IP:192.168.1.4
mask:255.255.255.0
GateW:192.168.1.3

PrefDNS:208.67.220.220

al uglavnom samo je IP i gateW bitan....

Pingujem DB IP i nema nista uopste se ne odizavi...

I tako sam 2 dana probavao sve i svasta... cak sam na kraju i fleshovao uredjaj ... uglavnom sam samo u mestu tapkao nista nisam postigao.
Sto se tice lampica ima tri lampice kod mrezne kartice (SMD ledovi) 2 svetli narandjaste boje a jedna trepti narandjastu boju.

Probao sam na drugom racunaru ... taj drugi racunar uopste ne registruje kad priljucim UTP kabal sa DB om.

I sve vise mislim da mi je otisao lan modul u DB -u...
Ja vise ideja nemam...

Ima li neko nesto da me posavetuje sta jos da probam?

Bio bih zahvalan do neba!

Moram biti siguran dal je hardverska greska ili nesto oko podesavanja samo mi je to bitno!

Pozzz i unapred zahvalan!
Zadnja izmena: arpix, dana 31 Okt 2012, 08:25, ukupno menjano 1 put.

Avatar
fanzo
Site Admin
Site Admin
Postovi: 20528
Pridružen: 02 Avg 2006, 06:41
Location: Bački Petrovac, Srbija
Phone number: 0038121781575
Specialty: tv-multimedia
Lokacija: Bački Petrovac
Kontakt:

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao fanzo » 31 Okt 2012, 03:55

S obzirom da su na istom opsegu, na sve uređaje moraš podesiti isti gateway (IP adresu rutera ili modema sa kojeg dolazi net).
Rutiranje sve ide po hijerarhiji.

Mišljenja sam da je u međuvremenu dok ti je box stojao nekorišćen, a spojen utp kablom u toku nekog nevremena dobio po "nosu".

Moraš još da znaš da ako spajaš samo komp i box onda mora unakrsni utp kabel. Isto kao kada spajaš komp sa drugim kompom (utp).
Ako ide na neki ruter, pa se sve povezuje preko rutera (ruterov switch) onda ide ravni utp kabel, mada može i unakrsni ako je switch novije generacije, a verovatno da jeste.

Ako lampice svetle na utp konektoru onda je konekcija dobra, a ako blinkaju to znači da ima protoka informacija između povezanih uređaja. Ali ako nisu dobro podešene IP i rute, lampice će i dalje blinkati, ali uređaji se neće "videti" međusobno.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

arpix
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 21 Avg 2012, 09:33
Location: NS

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao arpix » 31 Okt 2012, 08:34

Hvala na odgovoru kolega!

Da, psvestan sam toga da gateW mora da bude isti ovo sam vec na kraju upisao... ako se da primetiti posto racunar povezujem direktno sa DB uredjajem
Pa sam uzeo racunarev IP pa sam to stavio u gateW kod DB-a.

Al u svakom slucaju probao sam i sa istim gatW. - ono sto ste i vi kolega napisali da moraju da budu isti.

E sad dok nisam koristio lan port kod DB a ona fizicki nije bilo nigde povezan tako da iskljucujem mogucnost (malog strujnog soka).

Jedino me to zbunjuje da lampice svetle... ne znam probacu danas odmorene glave.

Sto se tice kablova svestan sam i toga, da mora da bude crosower kabal, prilikom povezivanja.


Hvala u svakom slucaju na odgovoru. Javicu sta sam uradio ako uspem napisat cu sta je bilo, a ako ne uspem... videcemo

Unapred zahvalan!

Avatar
Mcu
___
___
Postovi: 304
Pridružen: 30 Jul 2007, 17:17
Lokacija: BOSNIA

Re: dreambox 500hd problem

Post napisao Mcu » 01 Nov 2012, 13:30

Ipak si trebao otvoriti novu temu jer je kod tebe Dreambox 500s pa ovako dolazi do zabune.
Po meni imas hardverski problem u samom riciveru 500s ,samo toliko mogu da ti kazem,Asix i njegova periferija,ako si serviser-ozbiljan tjst sa iskustvom, snacices se sam!?
Povezi riciver i ruter,udji u Meni ricivera-postavke-napredne postavke-postavke komunikacije i vidi dali ti je riciver "dobio" Ip adresu tjst dali se spojio sa ruterom(treba da je cekirano dhcp -mreza).Mozes i pokrenuti test sa zutim gumbom.Ako riciveru nije dodjeljena IP adresa najvjerovatnijje imas problem u samom riciveru 500s.
Sto se kabla tice moze i jedan i drugi u vecini slucajeva,naravno da treba jedino biti zadovoljen uslov da nije neka od zica u prekidu!
Pozdrav
Majstor je onaj, ko zna svoj trud i rad;adekvatno naplatiti!?!

Avatar
Stolle
Site Admin
Site Admin
Postovi: 24668
Pridružen: 12 Avg 2006, 23:35
Location: Srbija

Re: Dreambox 500S problem

Post napisao Stolle » 01 Nov 2012, 13:42

Podelio sam temu. Uvek treba otvarati novu temu, osim u slučajevima kada se ima šta korisno dopisati za odgovarajući problem.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

Avatar
toce
gx
gx
Postovi: 2855
Pridružen: 25 Apr 2007, 22:41
Location: Makedonija

Re: Dreambox 500S problem

Post napisao toce » 02 Nov 2012, 12:41

Kolega arpix taj Dreambox ima problem sa elektronikom i zato nece da uspostavi komunikaciju. Mogu ti pomoci da ti neko od kolega to odradi evo ti broj telefona pa se dogovori --- 0038121781575 --- Zoran. :pivopije:
TOCE

arpix
_
_
Postovi: 5
Pridružen: 21 Avg 2012, 09:33
Location: NS

Re: Dreambox 500S problem

Post napisao arpix » 02 Nov 2012, 17:33

E ja zaboravih da odgovorim!

Resio sam. Tako je, bila je greska u elektronici! Zamenio sam par el.komponenata na LAN delu i sad radi ko Atomski sat.

I hvala na pomoci!


pozzz

Avatar
rubin_miki
Preminuo
Postovi: 5297
Pridružen: 13 Avg 2006, 00:22
Location: Prilep Makedonija
Kontakt:

Re: Dreambox 500S problem

Post napisao rubin_miki » 02 Nov 2012, 18:22

par el.komponenata?? imaju li oznake te komponente, otpornici, kondenzatori, IC, vrednost njihova??
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje Eksternih uređaja (box): DVB-T,T2,C,S, Smart-Box i slično”