Hotel mod Philips 17HT3253/01

problemi , kvarovi , sheme upload/download popravka CRT televizora
HOME -- SERVISERI -- EXPERT-TEAM -- DALJINSKI

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.

HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
BanePristina
_
_

Hotel mod Philips 17HT3253/01

Post napisao BanePristina » 28 Avg 2012, 15:29

Sasija L9.2 L9H.2( L92 L9H2 )

Posto se radi o prepravci dampa mislim da nema potrebe da navodim spisak delova. Moze li mi neko pomoci da dozvolim ulazak u MENI kod ovog tipa tv-a (pritiskom tastera na daljincu MENI samo izbaci listu kanala). Ne bih da musteriji dozvolim ulazak u meni (kombinacijom brojeva na daljincu) samo zbog trazenja kanala, a i verovatno ce ga zanimati sta znaci ono SECURITI pa ce verovatno i to za zakljuca.
Kod nekih slicnih tipova tv-a sam uspevao da prepravkom dampa omogucim direktan ulazak u MENI pritiskom tastera na daljincu ali sam iz menija izbacio sve kriticne podmenie (uporedjivanjem otvorenog dampa i dampa sa svim ogranicenjima). Kod ovog ne mogu da to lepo odradim. Saljem razne dampove do kojih sam dosao, iako na njima pise da su deblokirani (neki jesu previse, ali gasenjem na daljinski vise nisu, a neki su zatvoreni) i originalan (17HT3253/01). Hvala unapred. Pozdrav.
Prilog
philips_l9.2hotel.zip
(6.68 KiB) Preuzeto 132 puta.

toce
gx
gx

Re: Hotel mod Philips 17HT3253/01

Post napisao toce » 29 Avg 2012, 01:41

Probaj sa ova dva skinuti sa neta. :pivopije:
Prilog
PHILIPS_20PT1554_58_(1v.)_bin.zip
(632 bajtova) Preuzeto 130 puta.
philipsL9.rar
(824 bajtova) Preuzeto 122 puta.
TOCE

BanePristina
_
_

Post napisao BanePristina » 29 Avg 2012, 10:05

Fajl PHILIPS_20PT1554_58_(1v.)_bin je otprilike ono sto trazim (MENI ima samo osnovne komande medju kojima je trazenje kanala i posle gasenja tv-a ponovo mogu da udjem u njega) ali bih morao da mu doteram geometriju (VA) i tip tjunera za sta bih morao da udjem u potpuno otvoren servis meni kao sto je ovaj drugi fajl koji ste poslali. Da ponovim ovaj drugi fajl mi odmah dozvoljava sve to (institucional tv) ja sam ga nazvao potpuno otvoren damp, medjutim gasenjem televizora vise ne mogu da udjem ni u osnovni meni da bi mogli da se traze kanali.
Eeprom je 24W16 (nisam u predhodnom postu naznacio).
Problem bih resio vrlo lako sa servisnim daljincem za philips (mislim da je RC8611). Neznam da li da u ovoj temi temi postavim ovo pitanje ali mislim da nile lose zato sto je blisko vezana sa ovim i slicnim problemima a to je ovaj daljinac. Odavno ga trazim mislim da vise nije ni skup (kako sam cuo oko 10tak evra).
Pitanje je da li moze philips-ov servisni daljinski da zameni daljinac MAC MAXI i koji kod da ukucam, jer sam iz tog razloga odavno kupio "MAC" daljinac ali nisam uspeo nijednim kodom za philips da udjem u servis meni.

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Majstor Duja » 29 Avg 2012, 11:33

...drzite se pravilnika...nema objavljivanja postupka sa ulazak u SM u javnom delu...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

BanePristina
_
_

Post napisao BanePristina » 29 Avg 2012, 12:22

Drzim se pravilnika, napisao sam da znam ulazak u SM kombinacijom tastera na daljincu ali kombinaciju nisam objavio. Samo sam trazio kod za daljinski MAC da ne bih gubio vreme probajuci na hiljade kodova, ako ga vec neko zna jer mi je receno da daljinac MAC moze da zameni serviserski daljinac. Ako nista drugo molio bih da mi kod za daljinac posaljete na PP.

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic
Specialty: tv-multimedia

Post napisao Majstor Duja » 29 Avg 2012, 12:55

Znam da se drzis ali samo kazem...da se zna ;)
:pivopije:
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

nessha
Neaktivan

Post napisao nessha » 29 Avg 2012, 21:54

Ako sam ja dobro obavesten, RC8611 nije nikakav servisni daljinac vec hotelska verzija Philipsovih daljinaca, sa kojom ne mozes ni ono sto mozes sa standardnim daljincem, recimo P-4052 ; Koliko sam ih ja do sada radio, kod tih hotelskih Philips-a, uopste nije fora u potrebi za "specijalnim" daljincem vec u "otkljucavanju" TV-a, a kad ga imas "otkljucanog" onda ti radi standardni Philips daljinac... P-1696 ili P-4052 (ako su potrbni kurzori) !
Razlika je jos samo u tome sto neki hotelski Philipsi imaju i dodatni "hotel modul" koji preuzima "master control" funkciju nad standardnim procesorom, pa je u tim slucajevima potrebno eliminisati "hotelski modul" sto ponekad i nije jednostavno i ne ostavlja bez posledica funkcionalnost TV-a (recimo izostanak teleteksta) !
To je bitna razlika u odnosu na standardni TV koji ima "hotel mod" koji se cisto softverski aktivira i deaktivira !
Mozda je suvisno ovo sto sam rekao, ali to je zbog cinjenice da se cesto brkaju pojmovi "hotel moda" i "hotel TV-a" !
Neznanje je veliki izvor hrabrosti!

BanePristina
_
_

Post napisao BanePristina » 29 Avg 2012, 22:16

U svakom slucaju hvala. Ako neko ima delimicno otkljucan damp neka posalje, ako ne ja cu ponovo da se mucim sa uporedjivanjem otkljucanog i zakljucanog dampa i da iskljucujem deo po deo menija.

BanePristina
_
_

Post napisao BanePristina » 01 Sep 2012, 10:32

Ja sam napravio gresku, nije daljinac RC8611 nego RC7150. Ponovio bih pitanje: dali neko zna da li daljinski MAC MAXI moze da zameni serviserski daljinac RC7150 i kako.
Ako je potrebno otvorio bih novu temu samo neznam u kojem delu ovog foruma. Daljinac MAC MAXI je lako dostupan svima nama, a resio bi nam razne probleme. Na stotine puta mi je trebao, a i lakse je otvarati servis meni i vrsiti prepravke nego skidati eeprom i menjati damp ili eventualno otvarati tv i prespajati nozice na procesoru da bi se uslo u servis meni. Ponavljam odgovor na ovo pitanje svima nama bi olaksao resavanje mnogih problema.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje CRT Televizora”