LG ESH126LLA0 (RIJEŠENO)

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
bakša
_
_

LG ESH126LLA0 (RIJEŠENO)

Post napisao bakša » 14 Jul 2012, 22:29

Potreban servisni priručnik. Klima radila bez ulja i plina, kompresor još živ :mrgreen:
Hvala

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Re: LG ESH126LLA0

Post napisao nike » 14 Jul 2012, 23:24

Daj mi objasni kako je to radila bez ulja.
Gdje je ulje nestalo?

A i što če ti servisni priručnik za nedostatak ulja i plina?
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

bakša
_
_

Post napisao bakša » 14 Jul 2012, 23:36

Klima je demontirana. u cijevima ni kapi ulja, logički je da je icurilo ulje i plin. Icurilo je zbog puknuća cijevi. Pošto sam je otkupio jer su imali rezervnu klimu sada imam neispravnu klimu. Da je osposobim treba mi podatak koliko ulja ide u nju pošto je ostavljam sebi volio bi imati i servisni priručnik za nedaj bože :fanzo:

goranfri
bela tehnika
bela tehnika
Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc

Post napisao goranfri » 14 Jul 2012, 23:39

Nadji na netu podatke o kompresoru i videćeš koliko ide ulja. Isprazni svo ulje iz kompresora i napuni novo ulje onoliko koliko piše.

Kada to završiš isperi ceo sistem i napuni freonom i to je to.

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice

Post napisao nike » 15 Jul 2012, 07:25

Iz rotacionog kompresora, kakav je u klimi, se ne može izliti svo ulje bez probijanja dna kompresora. Konstrukcijski nije predviđeno da se ikad mijenja ulje. Zbog toga ne možeš ni znati koliko je ulja ostalo u kompresoru osim ako imaš točan podatak o njegovoj težini kad je nov i napunjen uljem na mjeru.
Dakle, treba ti isti takav nov da ga izvažeš i onda, uspoređujući težine, odrediš koliko ulja u starom imaš.
Ako je to kompresor sa POE uljem, a bio je otvoren prema atmosferi, ulje u njemu je upilo vlagu u sebe i sve je to zajedno vrlo vjerojatno neupotrebljivo.

Savjet:

Zaboravi na ulje, instaliraj klimu i na deblju cijev instaliraj filtar sušač.
Vakumiraj, napuni plin na vagu i pusti da radi. Nakon par sati rada, vrati plin u klimu i promijeni filtar, vakumiraj i pusti ponovo neka radi par dana. Na kraju, vrati plin u vanjsku, ukloni skroz filtar, vakuumiraj i otvori plin i nadaj se da je sve OK.
Eventualno možeš dodati 0,5-1 dcl novog ulja jer je toliko maksimalno iscurilo kad je klima pustila plin ali tek nakon provedenog gore opisanog postupka.

Ili bolje, kupi novu klimu zvučnog imena poput "Sinclair" za 1500 Kn u nekom centru.

bakša
_
_

Post napisao bakša » 15 Jul 2012, 09:40

Da želim novu kupio bi je, par montaža i evo neke za 3000kn. Da se ja vratim na temu pošto su je tzv majstori montirali ( ne kažem ni da sam ja majstor) montirali su je s prežabitim cijevima i puknitim. klima je dopunjavanja 2 puta u zadnje dvije sezone i opet su bili majstori koji nisu uklonili uzrok curenja plina ( vjerovatno su bili preljeni malo pregledati cijevi ili je bilo bitno da drži vodu dok majstori odu pa da se para uzme). Kako god klima je kod mene i pokušati ču je osposobiti i nešto naučiti.

Hvala na pomoći

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 15 Jul 2012, 10:54

bakša je napisao: montirali su je s prežabitim cijevima i puknitim.
Čuj, ja sam iz HR ali ove izraze ne razumijem. Prevedi. lolzi

klima je dopunjavanja 2 puta u zadnje dvije sezone i opet su bili majstori koji nisu uklonili uzrok curenja plina ( vjerovatno su bili preljeni malo pregledati cijevi ili je bilo bitno da drži vodu dok majstori odu pa da se para uzme). Kako god klima je kod mene i pokušati ču je osposobiti i nešto naučiti.
Ako je tako kako si sad napisao, onda lijepo natlači klimu dušikom, nađi propuštanja, zavari, vakumiraj, napuni na vagu novi plin i vozi. Na ulje i vlagu zaboravi.

sfar
_
_
Warranty service: u mirovini
Specialty: consumer

Post napisao sfar » 15 Jul 2012, 11:49

ako je klima duže vrijeme bila otvorena , bez kompletne izmjene ulja nema pomoći, možeš je vakumirat pet dana i ako je ulje tamno smeđe boje zaboravi da će bit dobro. odvarit kompresor isprat sa etanolom i uliti drugo ulje .

bakša
_
_

Post napisao bakša » 16 Jul 2012, 20:54

Problem s uljem riješen je. Bilo pol dcl u kompresoru. Dodano 3,5 dcl ulja napunita s plinom i testira se na stolu :tooo:
ostao još problem servisnog priručnika.

sfar
_
_
Warranty service: u mirovini
Specialty: consumer

Post napisao sfar » 16 Jul 2012, 21:59

daj SER. NO : pa ćemo pokušat pronać .

bakša
_
_

Post napisao bakša » 16 Jul 2012, 22:31

sfar je napisao:daj SER. NO : pa ćemo pokušat pronać .
5400402348 jedini tar broj sam našao na poklopcu elektronike

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”