Excello 12H53C ne reagira

Forum za klime.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Soprano
_
_

Excello 12H53C ne reagira

Post napisao Soprano » 18 Jun 2012, 13:51

U jednoj prostoriji imam navedenu klimu koja nije koristena 3-4 god. Sada po prikljucenju na 220V svijetle sve tri LED-ice... zelena (RUN), crvena (SLEEP) i zuta (TIME). Na display-u ne pokazuje nista i ne reagira na daljinski. Imate li nekakav savjet? Osim tipa: pozovi servis... :yeah:

frigoservisbata
bela tehnika
bela tehnika

Re: Excello 12H53C ne reagira

Post napisao frigoservisbata » 18 Jun 2012, 22:26

Koliko sam ja video na googlu to je klima (Galanz).Prema spoljnoj jedinici ima jedan dzek i verovatno je problem do njega ili senzora na spoljnjoj jedinici.Na klimi imas kabal petozilni i to je napajanje kompresora mag.ventila i ventilatora.drugi dvozilni kabal ti je za taj senzor.Trebalo bi da bude oko 5kilo ohma.Na ploci imas jos dva senzora(ntc sonde)koje treba da imaju isti taj otpor.Ili je crkla sonda ili nema kontakt u dzeku izmadju spoljne i unutrasnje jedinice...Cesto crkava sonda isparivaca na tim klimama...
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.

Soprano
_
_

Re: Excello 12H53C ne reagira

Post napisao Soprano » 18 Jun 2012, 23:29

@frigoservisbata

Zahvaljujem na savjetu! Sutra cu otvoriti klimu i pregledati senzore. Javim se nakon toga!
:pivopije:

Odgovori

Natrag na “KLIMA UREĐAJI”