VOX J2133 senke oko prikaza slike > REŠENO
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
HOME -- SERVISERI -- DALJINSKI -- RAZNA UPUTSTVA
VOX J2133 senke oko prikaza slike > REŠENO
FIRMA:Vox
MODEL:J2133
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):SDA5553A019
EEPROM:
VERTIKALA:AN5522
AUDIO:AN7523N
VIDEO:
SMPS (mreža):STRG5653
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:
OPIS KVARA:Stanje aparata,model,ploca sa obelezenim,zamenjenim i
testiranim komponentama dato slikama koje s prilozene rar fajlu.
Po do sada pronadjenim podacim tip greske ukazuje na ekran.
Edit by tom
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim otvorimo svoj prvi post (UREDI) i dopišemo u naslov REŠENO/ NEREŠENO/ INFO
MODEL:J2133
CHASSIS(oznaka šasije):
PCB(oznake na štampanoj ploči):
MCU(procesor):SDA5553A019
EEPROM:
VERTIKALA:AN5522
AUDIO:AN7523N
VIDEO:
SMPS (mreža):STRG5653
FBT (vn trafo):
TUNER:
KVAR:
OPIS KVARA:Stanje aparata,model,ploca sa obelezenim,zamenjenim i
testiranim komponentama dato slikama koje s prilozene rar fajlu.
Po do sada pronadjenim podacim tip greske ukazuje na ekran.
Edit by tom
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim otvorimo svoj prvi post (UREDI) i dopišemo u naslov REŠENO/ NEREŠENO/ INFO
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Specialty: tv-multimedia
Re: vox j2133 senke oko prikaza slike
Prilog sa slikama od 9Mb u RAR-u sam obrisao jer se slike postavljanju tako da ih svi odmah vide u jpg formatu i u odredjenoj velicini (dovoljno je i 800x600). Potpuno je nepotrebno pakovati sliku od 2Mb na kojoj je etiketa televizora kada sve to moze da se napise da bi pretrazivac mogao da nadje te podatke.
Slika sasije je opet nepotrebna jer svaka sasija ima svoj naziv a i zato se popisuju osnovni elementi na istoj. Ako si nesto menjao, napisi oznake elemenata i njihove vrednosti ili navedi kom stepenu pripadaju, kao na primer: zamenjeni blokovi u HIS-u....
U svakom slucaju procitaj pravila foruma, pogledaj kako su ostali postavljali teme i sve ce biti ok.

Slika sasije je opet nepotrebna jer svaka sasija ima svoj naziv a i zato se popisuju osnovni elementi na istoj. Ako si nesto menjao, napisi oznake elemenata i njihove vrednosti ili navedi kom stepenu pripadaju, kao na primer: zamenjeni blokovi u HIS-u....
U svakom slucaju procitaj pravila foruma, pogledaj kako su ostali postavljali teme i sve ce biti ok.

Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- miodrag popovic
- gx
- Phone number: 00381638773821
- Specialty: tv
Slike su bile blagi ocaj.Od onoga sto sam vidio cini mi se da je konvergencija razdesena.Da li je pao TV?Da li je neko dirao prstenove na ekranu?Ekran je skoro sigurno,koliko dugo je problem prisutan,pojavilo se je odjednom ili postepeno?
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak
Na tv aparatu nema tragova fizickog ostecenja.Na koji nacin je nastala greska je nepoznato,tv je kupljen kao neispravan,proradio je nakon zamene mreznog elektrolita.
Takodje je pronadjen jos jedan istrosen 1mf/250V.Magnetni prstenovi na ekranu nisu dirani,obelezeni s belom bojom prilikom proizvodje ekrana.Probao sam i podesavanje
prstenova,iako je ta procedra krajnje zamorna,nisam mogao podesti preklapanje slika.
Interesje me da li je neko na bilo kom aparatu,nebitan proizvodjac resio slican nedostatak?
Detaljniji opis kvara je bio dat prilozenim slikama u rar fajl,no taj dodatak je uklonjen.
Moje misljenje je da je mogao da ostane iz razloga sto je prilozena dokumentacija opisivala kvar koji ume da bude prilicno neugodan.
Tokom resavanja ovo problema skinuto je i testirano preko 50 komponenata.Zamenjeno sa novima ili iz ispravnih aparata preko 20 sa vrlo malim boljitkom ka popravci aparata.
Takodje je pronadjen jos jedan istrosen 1mf/250V.Magnetni prstenovi na ekranu nisu dirani,obelezeni s belom bojom prilikom proizvodje ekrana.Probao sam i podesavanje
prstenova,iako je ta procedra krajnje zamorna,nisam mogao podesti preklapanje slika.
Interesje me da li je neko na bilo kom aparatu,nebitan proizvodjac resio slican nedostatak?
Detaljniji opis kvara je bio dat prilozenim slikama u rar fajl,no taj dodatak je uklonjen.
Moje misljenje je da je mogao da ostane iz razloga sto je prilozena dokumentacija opisivala kvar koji ume da bude prilicno neugodan.
Tokom resavanja ovo problema skinuto je i testirano preko 50 komponenata.Zamenjeno sa novima ili iz ispravnih aparata preko 20 sa vrlo malim boljitkom ka popravci aparata.
- Stolle
- Preminuo
Pa napiši to na šta misliš.banertd je napisao:sto je prilozena dokumentacija opisivala kvar
Nisam siguran za ovo na slici, ne vidi se dobro, probao bih i sledeće: Što ga ne povežeš preko skarta (AV) na drugi TV, ovaj da bude izvor signala, da vidiš da li će signal sa ovog TV-a biti dobar?
I pogledaj dobro oznake po ploči da vidiš koja je šasija.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Bane, procitaj jos jednom moj post ispod tvoj prvog posta. To je jedina ispravna procedura. To sto ti mislis da forum treba da funkcionise drugacije, u ovo slucaju je potpuno nebitno. To sto si izmenio 50 komponenti a nisi popravio uredjaj ili locirao kvar je jos gore...banertd je napisao:...
...
Usput, prilozena dokumentacija je bila par zamrljanih slika i gomila zelenih tackica na jednoj od njih sto ce reci da to i nije neka "dokumentacija".
Konto svega ovoga, odgovorno tvrdim da Vox u svojim TV uredjajima nikad nije ugradjivao komponentu vrednosti 1mf/250V , vec se verovatno radi o 1uF/250V.
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
Sugestije koje su mi predstavljene prihvatam kao pravilo ucesca na ovom forumu.Ispunicu trazene kriterijume i prezentovati dokumentaciju tekstualnoj formi.Za potpunije informacije o uradjenome na aparatu moracu da ponovo otvorim aparat i popisem po proizvodjackim oznakama na ploci.Za to ce biti potrebno nesto vremena,dan ili dva,takodje nameravam da promenim i diodu B+ napona oko koje je ploca znacajno potamnila,kao i diode greca za svaki slucaj jer je stradao mrezni elko.Iako su pomenute komponente prosle test kao ispravne.
Takodje mi je stavljena primedba na oznacavanje kapaciteta 1mF/250V,stavljena je ispravka vidu 1uF/250V.jeste zbunjujuce mF ispada kao mili a ne mikrofarada.
Zamolio bih ovom prilikom da mi predstavite kojim sve slovima latinice menjamo oznake koje su pisane grckim slovima,da bih ubuduce izbegao ovakve nenamerne greske.
Takodje mi je stavljena primedba na oznacavanje kapaciteta 1mF/250V,stavljena je ispravka vidu 1uF/250V.jeste zbunjujuce mF ispada kao mili a ne mikrofarada.
Zamolio bih ovom prilikom da mi predstavite kojim sve slovima latinice menjamo oznake koje su pisane grckim slovima,da bih ubuduce izbegao ovakve nenamerne greske.
TV nije vredan tolike muke, iz mog iskustva ovakav kvar nastaje kada se visoki jako podigne i napravi stetu u samom topu, i na EI televizorima je to bilo, na Goldstar, tako da to nije nista novo i ne moze se popraviti.
- Stolle
- Preminuo
Ja koristim levi Alt i zadržim dok kucam 230, za µ (µF). Ako ne ne može kod tebe, onda kucaj u (uF). Merne jedinice se uvek pišu velikim slovima.banertd je napisao:kojim sve slovima latinice menjamo oznake koje su pisane grckim slovima
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
U medjuvremenu sam pribavio jos jedan slican tv aparat,nije iste marke ali su ekrani istog tipa tako da je bilo moguce prikaciti sasiju na taj ekran bez ikakve prepravke na konektorima.Sa drugim ekranom tv radi korektno,bez senki oko prikaza slike.Ovim se tema zakljucuje jer nema daljeg smisla raditi na aparatu.
Hvala svima na korisnim komentarima i sugestijama.
Edit by tom
Hvala svima na korisnim komentarima i sugestijama.
Edit by tom
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Vox J2133 potrebna shema (RESENO)
napisao majstordaca » 05 Apr 2012, 16:59 » u Servisiranje CRT Televizora - 10 Odgovori
- 4690 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexa_pg
14 Jan 2021, 13:20
-
-
-
TV VOX model J2133 ne startuje- RESENO
napisao djole-79 » 27 Jan 2014, 20:52 » u Servisiranje CRT Televizora - 8 Odgovori
- 6647 Pregledano
-
Zadnji post napisao djole-79
28 Jan 2014, 20:52
-
-
-
TV VOX J2133-uvecani naponi iz mreze
napisao sky_hawk » 31 Avg 2009, 13:42 » u Servisiranje CRT Televizora - 17 Odgovori
- 2236 Pregledano
-
Zadnji post napisao micki
17 Sep 2009, 18:26
-
-
-
VOX J2133 tesko startuje ODUSTAO
napisao Ribery » 02 svi 2016, 11:11 » u Servisiranje CRT Televizora - 12 Odgovori
- 3194 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ribery
06 svi 2016, 08:11
-
-
- 2 Odgovori
- 1740 Pregledano
-
Zadnji post napisao emem
27 Nov 2017, 04:32
-
- 8 Odgovori
- 3735 Pregledano
-
Zadnji post napisao alexa_pg
26 Jan 2015, 00:31
-
-
TV BEKO NR28B4 Chassis 141 - Nema slike (RESENO)
napisao ado_89 » 15 Okt 2007, 12:18 » u Servisiranje CRT Televizora - 24 Odgovori
- 5888 Pregledano
-
Zadnji post napisao skull
22 Okt 2007, 20:14
-
-
-
TV BIRA 2991 - Nema slike (RESENO)
napisao staka » 07 Nov 2007, 20:45 » u Servisiranje CRT Televizora - 15 Odgovori
- 2766 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
09 Nov 2007, 23:40
-