problem je sljedeci:
mašina kod pranja (vrtnja ljevo desno) dok vrti u ljevo sve je ok. no kad krene vrtet u desno ponekad zna motor naglo trznuti (kao da se na sekundu uključuje centrifuga) i onda opet sve radi normalno
dali bi to bio programator ili taho na motoru, ili možda čak i motor?
četkice na motoru su u redu,
kad stavim program na centrifugu ručno pojačavam i smanjujem br. okretaja, centrifuga radi potpuno normalno
koliko sam uspio primjetiti to se dogadja uvijek na istim pozicijama programatora izmedju GiH na šarenom te na bijelom isto (neznam na kojem položaju) i zato sumnjam na programator
broj programatora je 538573
Dali je ko od vas imao več takav slučaj?
Gorenje WA911 problem sa okretajima (rješeno)
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Gorenje WA911 problem sa okretajima (rješeno)
Zadnja izmena: Ivek, dana 14 Okt 2011, 11:54, ukupno menjano 2 puta.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
- Specialty: whitegoods
Re: Gorenje WA911 problem sa okretajima
Imao sam i ja nekoliko puta takvu situaciju, ali nisam ustanovljavao uzrok. Te masine rade tako i dalje... Licno mislim da je kod mene bio problem u mehanickom delu programatora, ali nisam imao vremena ni volje da to utvrdjujem.
- milkovski08
- _
- Contact person: Milkovski
- Specialty: tv-multimedia
Ja sam imao takav problem samo kod mene je trzanje trajalo malo duze(na desno variranje obrtaja) ,pa sam morao da promenim motor,jer po mojem razmisljanju je povremeno dolazio u kratak spoj i ujedno skracivao namotaj i menjao brzinu u zavisnosti koliko puta dodje u KS,nije imalo vremensku razliku.Nemora da znaci da je i kod tebe isti slucaj,nemoj dirati programator,dok "traje nek laje" u svakom slucaju na kraju ce pokazati u cemu je problem,jer taj problem zna da dodje i jednostavno da nestane...
Milkovski08
@ IvanBG: Nemogu ostaviti mašinu da radi tako jer to je toliko jaki trzaj (a osobito dok je puna) da bi mogla nešto potrgati
@ milkovski08: mislim da ču ipak krenuti menjat programator, od negdje moram počet, tako nemože, a i nesmije radit
pričekat ču ako ima ovdje još koga za neki savjet, a onda u petak mjenjam programator pa ču znat nešto više reči
@ milkovski08: mislim da ču ipak krenuti menjat programator, od negdje moram počet, tako nemože, a i nesmije radit
pričekat ču ako ima ovdje još koga za neki savjet, a onda u petak mjenjam programator pa ču znat nešto više reči
-
- bela tehnika
Skini motor i probaj direkno na 220V da vidis kako se tada ponasa.Nemoj motor da radi "dugo pod punim brojem obrtaja" moze da izgori.
-
- bela tehnika
- Contact person: Ivan
Kod mene nije baš tako jak trzaj bio jer mu trajanje beše jako kratko. Ako već hoćeš da nađeš uzrok kači instrument ili neki indikator na elektroniku koja kontroliše motor da vidiš da li dobija kratki signal za cent. od programatora ili ona sama nešto brljavi. Taj programator je po meni ipak skup da se menja tek tako radi probe...
Re: Gorenje WA911 problem sa okretajima (rješeno)
ipak je bio programator u pitanju
stavljen novi programator i mašina radi sasvim normalno
stavljen novi programator i mašina radi sasvim normalno
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 17 Odgovori
- 2933 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
20 Feb 2013, 19:58
-
- 2 Odgovori
- 1416 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
03 Mar 2012, 16:10
-
-
Kako skinuti ležaj sa motora gorenje WA982? (rješeno)
napisao Ivek » 09 Jul 2012, 12:46 » u VEŠ MAŠINE - 8 Odgovori
- 4037 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
10 Jul 2012, 13:11
-
-
- 43 Odgovori
- 13077 Pregledano
-
Zadnji post napisao jaro
27 Okt 2012, 07:06
-
-
Gorenje WA1131S potreban raspored žica na motoru (rješeno)
napisao Ivek » 06 Jun 2014, 17:00 » u VEŠ MAŠINE - 2 Odgovori
- 992 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
11 Jun 2014, 19:03
-
-
-
Gorenje WA121 potrebna oznaka mrežnog čip-a (rješeno)
napisao Ivek » 19 Jan 2016, 20:12 » u VEŠ MAŠINE - 4 Odgovori
- 1914 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
20 Jan 2016, 16:20
-
-
- 14 Odgovori
- 3166 Pregledano
-
Zadnji post napisao Ivek
28 Sep 2012, 13:36