klima hausel typ HAS18HQ
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Contact person: Dejan Trajkovic
klima hausel typ HAS18HQ
Zdravo prijatelji imam problem sa ovom klimom. Vlasnik je rekao da se spoljna jedinica zimus zadimila prilikom rada na toplo. Ja sam danas primetio da prilikom rada na grejanje ventilator spoljne jedinice povremeno prestane da radi ( na par minuta 1 do 2 ) klima greje i hladi normalno. Nisam video nikakve tragove od paljevine. da li neko zna sa mo\e biti u pitanju. Zasto staje ventilator?
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: klima hausel typ HAS 18 HQ
To je normalno , ventilator mora da staje u grejanju.
A to mu zimus nije zadimilo od paljevine vec je bilo samootapanje.
Koliko vidim ti si serviser , treba malo da se edukujes i da citas sto vise ovaj forum , a i da pronadjes jos malo literature negde.
A evo i zasto , kada bi spoljnji ventilator radio stalno u grejanju pritisci bi nenormalno porasli i kompresor to ne bi izdrzao. Kada ventilator stane pritisci tj.kondenzacija opada , pa kada dodje do donje granice ventilator se pali i kondenzacija raste. To meri sonda na cevi na isparivacu.Eto ukratko i dosta za danas.

A to mu zimus nije zadimilo od paljevine vec je bilo samootapanje.
Koliko vidim ti si serviser , treba malo da se edukujes i da citas sto vise ovaj forum , a i da pronadjes jos malo literature negde.
A evo i zasto , kada bi spoljnji ventilator radio stalno u grejanju pritisci bi nenormalno porasli i kompresor to ne bi izdrzao. Kada ventilator stane pritisci tj.kondenzacija opada , pa kada dodje do donje granice ventilator se pali i kondenzacija raste. To meri sonda na cevi na isparivacu.Eto ukratko i dosta za danas.

-
- _
- Contact person: Dejan Trajkovic
Re: klima hausel typ HAS 18 HQ
To sam i ja predpostavljao da mora tako da radi na pauze dok procirkulise vec poslata kolicina gasa. Nego me je pocelo buni to sto je vlasnik pricao kako je video da dim izlazi iz spoljasne jedinice, u velikoj kolicini. Ja sam ga upitao da to mozda nije bio dim, vec nesto u obliku pare, kao sto se javlja kod pojedinih klima na unutrasnjim jedinicama npr. MIDEA kod prilikom promene operacije toplo hladno pre pocetka druge operacije prvo izadje malo pare pa tek onda pocne da hladi. Na takve slucajeve sam upozoravao ljude da se ne plase da je to kondenzat pirlikom promene toplo hladno. Medjitim covek kaze da je video klasican dim, i odmah iskljucio klimu. A sta tu moze drugo da zadimi osim kondenzator za kompresor, kondenzator za ventilator, i motor ventilatora. ( Ali sam ipak hteo da cujem misljenja strucnijih od mene )
Kad smo vec kod samootopljavanja, kolega goranfri zasto se na pojedine klime na spoljasnje jedinice na izmenjivacu toplote nahvata veca kolicina leda. Sta je uzrok tome ( vanjska tem. slaba cikulacija sistema ili lose samootapanje ) znamo da se to desava zimi kada kroz izmenjivac spoljne jedinice prolazi hladan gas.
Kad smo vec kod samootopljavanja, kolega goranfri zasto se na pojedine klime na spoljasnje jedinice na izmenjivacu toplote nahvata veca kolicina leda. Sta je uzrok tome ( vanjska tem. slaba cikulacija sistema ili lose samootapanje ) znamo da se to desava zimi kada kroz izmenjivac spoljne jedinice prolazi hladan gas.
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Re: klima hausel typ HAS18HQ
Moze da bude i do kolicine gasa u sistemu ali uglavnom je problem zamrzavanje vode na dnu tacne.
Suvise su jeftini uredjaji i nije im prioritet grejanje a pogotovo kada je napolju minus.
Tu sad mozes da dodajes kabal grejac i da ga provuces malo po izmenjivacu i malo po dnu i onda to moze da radi i u minusu.
Ali to je vec budzenje i moze da bude problema . Mozda si video po oglasima da ugradjuju invertere na postojece klime
,
e to ti je kabal grejac.
Dosta bre za jedan dan ,e alo
Suvise su jeftini uredjaji i nije im prioritet grejanje a pogotovo kada je napolju minus.
Tu sad mozes da dodajes kabal grejac i da ga provuces malo po izmenjivacu i malo po dnu i onda to moze da radi i u minusu.
Ali to je vec budzenje i moze da bude problema . Mozda si video po oglasima da ugradjuju invertere na postojece klime

e to ti je kabal grejac.
Dosta bre za jedan dan ,e alo

Re: klima hausel typ HAS18HQ
nije sve u tom grijaču jer ima invertera bez grijača prijatelju al otom potom a što se tiče te klime što zadimi iz nje to je para pri otapanju vanjske jedinice"defrost"i to je ok a kad bi gazda cijeli dan bio kod te klime vidio bi on to češće pa mu tako i reci i da se ne sekira radi toga al me čudi od kolege da to nije znao.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 9 Odgovori
- 2325 Pregledano
-
Zadnji post napisao Stolle
04 Nov 2012, 18:05
-