Kupovina lemne stanice
Urednik: alexa_pg
Re: Kupovina lemne stanice
Ima li ko iskustva s tim Antex lemilicama?
-
- _
- Warranty service: ne
- Contact person: Djoko
- Specialty: tv
pozdrav svima na forumu.tema mi se jako svidja.hteo sam da kazem rec dve o lemnoj stanici.za one koji nemaju dovoljno za kupovinu lemne stanice hteo sam da predlozim gradnju .ja sam prijatelju ,koji se bavi elektronikom iz hobija sklopio kuciste za lemilicu od gotovog zidnog podesivog prekidaca .kuciste sam uzeo od mreznog stepena iz kompa.sluzi se tom lemilicom godinama.
Jel to znači da u suštini trafo od bilo koje lemne stanice je ok, dok je najbitnija stvar stvar u ručki? Ispravite me ako sam pogrešio. To znači da ja na ovo postolje od CT-936CL kad bih stavio dobru ručku, imao bih skroz ok uređaj?
- dzafer
- gx
- Specialty: tv-multimedia
Taj trafo ti je najmanji problem tebi je bitno da nabavis dobru rucku uglavnom da rade na 24v i da je snage od 40-60w
evo pogledaj
evo pogledaj
džale
Bez alata nema zanata, a bez znanja ni najbolji alat neće pomoći.
Da ne bude zabune osim trafoa i rucke ti treba i elektronika koja sve to regulise.
Sto se tice Antex onu srednju sliku sto je postavio kolega dzafer radi odlicno ona nije na 24V nego na 220V .Kosovic je napisao:Ima li ko iskustva s tim Antex lemilicama?
TOCE
- dzafer
- gx
- Specialty: tv-multimedia
sve su na 24v 

džale
Gde kod nas ima Antex od 24V? Jako mi se svidela ona na 220V, jako je lagana za rad, imam utisak kao da je olovka.
Zaboravio sam da napišem. Stigla je opet CT-936CL, samo ovog puta sa štapom CT-984
. Za sada radi pristojno, nemam nekih zamerki.

Izvinjavam se üto ovako upadam, al da ne otvaram novu temu kad već postoji. U prilici sam da vtlo povoljno nabavim lemnu stanicu ERSA RDS 80 pa me interesuje da li neko ima konkretna iskustva sa dotiönom iz prakse. Koristio bih je u mo#da malo intenzivnije hobi svrhe, ali daleko od profi rada.
Nemam iskustva sa tom konkretno ali u globalu sam sa erisinim lemilicama prezadovoljan a imam i jednu kojoj se snaga menja tako sto biras 5.5 , 6 ili 6.5V.
Matora kao biblija ali jos radi savrseno.
Na poslu koristimo analognu ersinu i onu za 220V i rade bez zamerke.
Matora kao biblija ali jos radi savrseno.

Na poslu koristimo analognu ersinu i onu za 220V i rade bez zamerke.
-
- ___
- Contact person: Darko
- Specialty: whitegoods
Ja na poslu koristim ERSU analog60 i prezadovoljan a ima da se nadju razni vrhovi za nju,ako vec nisi kupio kupuj neces se pokajati jos ako je ok cena
.

TA JE NAJBOLJAdarko080372 je napisao:Ja na poslu koristim ERSU analog60 i prezadovoljan a ima da se nadju razni vrhovi za nju,ako vec nisi kupio kupuj neces se pokajati jos ako je ok cena.

- vladan80
- _
Weller je nezamenjiv, imao sam prilike da koristim i ersu ali nisam bas zadovoljan!
Kupljena za 70 EUR. 

-
- ___
Pa svaka cast,cena vise nego povoljna,nek te sa srecom sluzi
.

-
- ___
Da-da slazem se i sa tobom osim erse imam na poslu i den-on SS8200 mogu reci da je i ona ekstra a pre mesec dana sam se podnovio sa dva nova vrha za kapilarno lemljenje smd-a imam osecaj da bi i pocetnik znao da radi sa njom(jedina zamerka sto su vrhovi skupi oko 2700din ali vrede svaki dinar).Ova druga mi nije poznata ali ti verujem da je odlicna.Imao sam u ponudi jednu stanicu na kojoj vrh menjas za par sekundi(mislim na zagrejan vrh bez sanse da izgoris prste) ali je cena bila paprena.Sledece u nizu sto sam narucio je SC7000Z razlemljivac.
- tvmikro
- gx
- Contact person: Vlada
- Phone number: 00381642517307
- Kontakt:
SC7000 gledam i ja da kupim ali mi je trenutno skupo,ali doci ce i to na red.Ova goot ima tu opciju menjanja grejaca za par sekundi i postize radnu temperaturu za svega 3-4sec,a ne prenosi ni 1% temperature na drsku sto je naj bitnije.I pravljena je po novom standardu za bez olovni kalaj.darko080372 je napisao:Da-da slazem se i sa tobom osim erse imam na poslu i den-on SS8200 mogu reci da je i ona ekstra a pre mesec dana sam se podnovio sa dva nova vrha za kapilarno lemljenje smd-a imam osecaj da bi i pocetnik znao da radi sa njom(jedina zamerka sto su vrhovi skupi oko 2700din ali vrede svaki dinar).Ova druga mi nije poznata ali ti verujem da je odlicna.Imao sam u ponudi jednu stanicu na kojoj vrh menjas za par sekundi(mislim na zagrejan vrh bez sanse da izgoris prste) ali je cena bila paprena.Sledece u nizu sto sam narucio je SC7000Z razlemljivac.
ps A gde kupujes te vrhove kad te toliko deru.ja sam ih kupovao za gotovo duplo manju cifru.

Da dodam da obicni standard i longlife vrhovi na den-on-u traju od 6 meseci do 2 godine.Ako se krive otpori traje najmanje 6 meseci ako se letuje normalno i preko 2 godine.
A sama lemilica nije skupa oko 90e i radi direkt na 220v,a ne sprzi nijedan tv jer je vrh 100% odvojen od elektronike.Spas za tv servisere,a i naj pogodnija za teren.
Ako je neko zainteresovan neka me kontaktira na mail u vezi lemilica i u vezi vrhova za den-on.
Kakva REKLAMA,nemoj da mi ZAMERITE ne favorizujem NIKOG.Samo SVAKO ima PRAVO na svoje FAVORITE,a moj je DEN-ON

- srleboj
- gx
- Contact person: spasoje
- Phone number: 003810112515373
svaki ozbiljan majstor bi trebalo da ima weler
- Prilog
-
- weler.jpg (17.39 KiB) Pregledano 4432 puta.
Спасоје
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post