amd athlon pregejava se pomoc RESENO

Kućni računari i sve moguće komponente koje se vezuju na njih. Gedžeti i sve slično.
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
enis.tz
_
_
Contact person: enis

amd athlon pregejava se pomoc RESENO

Post napisao enis.tz » 28 Feb 2010, 18:13

maticna ploca je msi
procesor je amd athlon 2100+
ram DDR1 2x 512MB
hdd 40gb maxtor
imam problem sa ovom masinom ima visoku radnu temperaturu mjerenjem pokazuje procesor izmedu 40 i 50stepeni a maticna izmedu 28 i 38stepeni ovu temperaturu komp ima dok radim na netu ili bezveze ako miruje.. a ako pokrenem neku zahtjevniju operaciju vrlo brzo pregreje i zaledi..hladenje je dobro reseno ima kuler sa pot regulacijom podesio sam max sve kulere mjenjao pastu na procesoru bez rezultata imal neko ideju sta jos da probam :pivopije: pozz
Zadnja izmena: enis.tz, dana 04 svi 2010, 16:46, ukupno menjano 1 put.
doktor za svaku bol je rock and roll

tanebosev
___
___
Contact person: Tane
Phone number: 0038932443721

Re: amd athlon pregejava se pomoc

Post napisao tanebosev » 28 Feb 2010, 18:32

ochisti dobro ladilnik namazi so pasta procesor pa proveri.
proveri u bios so koliko obrtaja se vrti kuler.
P.S proveri napajanje
Tane

enis.tz
_
_

Post napisao enis.tz » 28 Feb 2010, 19:07

sve je ocisteno u bios i u program pokazuje 3800 rpm jedino neynam dali napjna jedinica moye pravit problem ako je nestabilno napajanje.pozz

tanebosev
___
___
Contact person: Tane
Phone number: 0038932443721

Post napisao tanebosev » 28 Feb 2010, 19:27

jesi namazio procesor so pasta?
Tane

miodrag popovic
gx
gx
Phone number: 00381638773821
Specialty: tv

Post napisao miodrag popovic » 28 Feb 2010, 20:42

Nisi napisao na kojoj ti frekfenciji radi procesor,ako se ne varam ne bi smio preci 1.40 GHz
Ko izgubi dobitak, taj dobija gubitak

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 01 Mar 2010, 04:04

Kao shta je rekao miodrag mozda frekvencija ni je kao shta treba.
Ako ni si siguran za rabotni takt na processor ondak najbolje da resetujesh BIOS. Pa ondak vidi kako je temp.
Koliko ti je napon na "jadro" t.e. Vcore ??
A dali ova temperatura ti pravi probleme ili onako si zabrinut, zato shta na mnogu processora sam video da je to rabotna temp.
www.facebook.com/slavceelectronics

Kobac
bela tehnika
bela tehnika

Post napisao Kobac » 01 Mar 2010, 08:33

Ja imam Bartona na 2500 i temperatura mu je obicno oko 50C kada nista ne radi a kuciste je obicno oko 30-35 i sve radi savrseno tako da te temperature nisu nista posebno.
Nego ne rece cime si merio temperaturu, posebnim termometrom ili programcicem koji ocitava stanje senzora sa ploce?

ajduk
_
_
Contact person: milinko

Post napisao ajduk » 01 Mar 2010, 13:39

Pritisni Ctrl Alt Delete, sve 3 tipke zajedno i otvorice se Task Menager i klikni na Performance pa pogledaj koliko je procesor opterecen i koliko memorije je zauzeto, ja sam sa takvim procesorom radio video obradu i temp. je dostizala do 56 c ali nije kocio. Prepostavljam da su ukljuceni neki procesi ili da je okupiran virusom pa su zauzeti procesi jer stalno nesto radi a bez tvog znanja. Pasta na procesoru je obavezna i cist hladnjak , resetuj i bios. Ako blokira a nije opterecen procesor i memorija zakaci drugo napajanje onda probaj sa drugom memorijom i el. kondezatorima na maticnoj ploci.

enis.tz
_
_

Post napisao enis.tz » 04 Mar 2010, 19:40

temperaturu sam merio sa evrest programom bios sam resetovao windows sam ponovo instalirao gledao sam u procesima nema nista..neznam nije to tako velika temperatura ali izgleda da mu dode luda i naglo ga pregreje i zaledi.a frekvencija jest oko 1,4ghz 2100+ na deufault u biosu..probao sam sabirnik da stavim umesto 133 na 100mhz opet istu temperaturu doseze..nebi mi smetalo da je 60 stepeni da ne zaledi..

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 04 Mar 2010, 20:40

Dal li siguran da komp. zaleduje radi pregrevanja ?? Mozda to mu je radna temp. A windows ti zaleduje radi neshta drugo bilo Hardware ili Software.
Probaj menjaj RAM ili ako nemash drugi testiraj so neki program za RAM testiranje koja radi u DOS "okolina".
www.facebook.com/slavceelectronics

ajduk
_
_
Contact person: milinko

Post napisao ajduk » 05 Mar 2010, 13:00

Dali si probao napojnu jedinicu, postoji mogucnost da su elektroliti izgubili kapacitet i da kad povuce struju dodje do pada napona usled lose filtracije i zaledi sliku.
Druga mogucnost je da imas ostecenje na HD u boot sektoru i da zato blokira, maxtor DH se tako ponasaju i nebi me cudilo da imas osteceni sektora na njemu. Najcesce se ostecenja javljaju usled nasilnog i iznenadnog gasenja iskljucivanjem iz struje jer igle koje citaju sa diska udare u disk i naprave ostecenje. Potrebno je sa diskom Hirens boot analizirati HD i proveriti dali imas osteceni sektora.Ovo su 2 najcesca razloga kad zaledi sliku kod masine te starosti.

enis.tz
_
_

Post napisao enis.tz » 06 Mar 2010, 14:02

hdd je promjenjen sad je WDC i novi windows..a za ram neznam pokusat cu testirat..napojna isto nisam mjenjao ali jesam otvorio da vidim jesuli naduvani elektroliti i nisu sto ne znaci da su ispravni.moguce je da mu je temperatura ok a da nesto drugo pravi belaj..probat cu novu napojnu.pozzz :pivopije:

Vojvoda
___
___
Contact person: Mirko

Post napisao Vojvoda » 06 Mar 2010, 16:02

Promeni memoriju, nemoj je testirati softverski. Za počtak obriši kontakte na memoriji gumicom i to dobro i pazi da kad vratiš memoriju u slot na njoj ne bude opiljaka od gumice. Ako to ne upali, menjaj.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share

SaleSk
___
___
Warranty service: Siemens, Konica Minolta, Kodak, B Braun, Dade Behring, Johnson & Johnson, Drew, TerumoBCT
Kontakt:

Post napisao SaleSk » 06 Mar 2010, 19:46

Temperatura procesora ti nije velika...Ja radim na Bartonu koj je overklokovan sa 1,8 na 2,3GHz i nema nikakav problem...Temperature idu i preko 65 kada se optereti prilikom testiranja...Kada je rec o memoriji, moras da pogledas da ti je difolt napon na 2,5V, jer postoje neke ploce koje kada im resetujes bios podignu napon na 2,7 pa tako naprave frku kakvu ti imas. Druga stvar je grafika, odnosno graficka kartica...Graficke kartice kada su u idile modu ne bi trebalo da dizu velike temperature, ali kada ide neka zahtevnija 3D aplikacija znaju da nabudze i 100 stepeni...Ja bi i grafiku proverio i proverio napon u biosu. FSB vrati na 133 kako ti je ranije bio, ili cak ga podigni na 166 ili 200 ako imas mogucnosti, jer kada ti je na 100 onda ti je kao usko grlo i pravi probleme...
Hard disk moguce...treba prekontrolisati i na njemu temperaturu, a ako se cuje zvuk kao u stilu klink klink onda je mozda na putu za dovidjenja...
Ali pre nego sto sve ovo uradis proveri sledece:
Prvo prekontrolisi sve kablove...Najcesci uzrok koj mi je zadavao najvise probleme a sam prevideo su bili kablovi...Sto IDE konekcije sto molex konektori...Oni se malo razlabave i sprave strasne probleme..ako je problem u moleksu mozes malom klesticom da stegnes kontakte, a IDE kablove moras da prestekas ili da zamenis...
Pozdrav i srecno :pivopije:
Dusevni bolesnik nikada ne napada bez razloga. U tome se razlikuje od normalnih ljudi.

rrpisti
_
_

Post napisao rrpisti » 06 Mar 2010, 20:07

Ja sam imao skoro isti problem kod moje masine MB asus, CPU sempron 2500+, 512 Ram, Ati radeon grafika, Hdd Maxtor.U pocetku se restartovao retko, nedeljno jednom. Nakon nekog vremena dnevno.Kupio sam novo napajanje.Sve sam detaljno ocistio "podmazao" menjao kondenzatore na MB,menjao ram, CPU, grafiku ,cak i DVD rom jer pri kraju mi je restartovao cim sam ubacio disk u DVD.Naravno bilo je i reinstal Windowsa,nista nije pomoglo.Za par dana mi je riknula ploca.Radne temperature su bile u granicama normalnog i po biosu i po everestu i na pipanje rukom :mrgreen: .Sa istim pojavama sam se sreo kod Gigabyte socket 754,stavljena druga ploca i dan danas radi.Ranije Hewlet Packard (kapri) sa tom razlikom da pri kraju nije htela ni da krene samo jednom od 50 pokusaja,i tu je bila ploca.Na zalost ove ploce su skupe (ako uopste moze da se nadje)ili polovne ciji vek trajanja je :?:

enis.tz
_
_

Post napisao enis.tz » 07 Mar 2010, 18:19

pokusao sam cistiti kontakte na ram i grafiki naponi u biosu su ok neznam probacu sa novim elementima jedno po jedno pa cu javit dokle sam stigao..pozzz :pivopije:

rrpisti
_
_

Post napisao rrpisti » 07 Mar 2010, 18:57

jesam otvorio da vidim jesuli naduvani elektroliti i nisu sto ne znaci da su ispravni
E ovo sam propustio,pises da ti je specijalnost elektronika pa onda valjda elkose ne proveravamo naoko :?: (bez uvrede).Kad su se vec naduvali onda je obicno kasno.Meri ESR ako imas mogucnost ako ne onda ih menjaj nije to neki iznos.Merenje kapaciteta nije dovoljno jer cesto je u redu a ESR se povecao previse. :pivopije:

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 07 Mar 2010, 19:48

zbog velikog kapaciteta, a na ploci paralelnog povezivanja kondenzatora, nisam jos sreo ESR metar sto moze da kaze ko valja a ko ne te kondenzatore..cak i da ih izvadis sa ploce nikako ne bi mogao da ih meris..resenje, odma sve menjaj redom...
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

decko_od_cokolade
_
_
Specialty: computers

Post napisao decko_od_cokolade » 08 Mar 2010, 15:04

Pzi moze da se dogodi da ti i severni cip na ploci blokira , mada se ta boljka ne ispoljava bas tako ! Najbolje je da zamenis elektrolite oko procesora i obavezno skini hladnjak s severnog cipa na ploci , ocisti ga i namazi novom pastom ... Usput ako hoces da skratis sebi muke nabavi nekript kartici ili ti post karticu ubaci u PCI i videces sta ti koci komp.

enis.tz
_
_

Post napisao enis.tz » 09 Mar 2010, 15:25

znam da elkose ne proveravamo naoko ali u napojnim jedinicama od racunara 99% budu naduvani ako su losi..a da ih mjenjam sve e to mi je mrsko ubaci cu novu jedinicu komplet..a na maticnoj mozda i smenim elkose 3300/6.3V.pa cu vidit ocul uspet sta napravit..probao sam novi ram i grafiku bez rezultata.. :pivopije:

Odgovori

Natrag na “Desktop Računari”