LG2234S kako otvoriti bez stete
Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
LG2234S kako otvoriti bez stete
Monitor LG2234S,kako ga otvoriti a da se ne osteti
- Stolle
- Preminuo
- Specialty: tv-multimedia
Re: LG2234S kako otvoriti bez stete
Evo kako:
- Prilog
-
W2234s.pdf
- (144.5 KiB) Preuzeto 387 puta.
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"
Hvala na pomoci,nekako sam ga rasturio,sa belim rukavicama
e sta sada raditi posto imam malo iskustva sa njima a desava se sledece:
nakon ukljucenja monitora,kada je hladan,isti radi nekih 30-tak minuta bez problema,zatim nestane slike na njemu,ekran je crn a lampica treperi.Posle jednog minuta slika se pojavi i sve je ok nekih pet minuta pa opet ne radi minut i tako sve u krug,pet radi jedan ne radi.Menjao sam kabl od napajanja i VGA,kacio na druge racunare i opet isto.
Hvala na svakom odgovoru.

nakon ukljucenja monitora,kada je hladan,isti radi nekih 30-tak minuta bez problema,zatim nestane slike na njemu,ekran je crn a lampica treperi.Posle jednog minuta slika se pojavi i sve je ok nekih pet minuta pa opet ne radi minut i tako sve u krug,pet radi jedan ne radi.Menjao sam kabl od napajanja i VGA,kacio na druge racunare i opet isto.

treba prvo da utvrdis dal se gubi slika ili pozadisnko osvjetljenje
kad se javi problem otkaci kabal vga, i posmtaraj po displeju dal mozes uociti onaj prozorcic koji se javlja koji ti govori da nema signala, no signal ili slicno
ako on postoji onda problem je sa osvjetljenjem
kad se javi problem otkaci kabal vga, i posmtaraj po displeju dal mozes uociti onaj prozorcic koji se javlja koji ti govori da nema signala, no signal ili slicno
ako on postoji onda problem je sa osvjetljenjem
- alexa_pg
- Site Admin
Ovo mi lici da se nesto puno grije u uredjaju i da neka elektronika gasi sistem dok ne padne temp.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- Vojvoda
- ___
- Contact person: Mirko
I meni tako izgleda. Pregledaj elkose u napajanju invertora za početak.
Budženje je majka zanata.
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
Ko dobro budži, bolje pare uzima.
http://www.youtube.com/watch?v=WBao61sI ... ture=share
- chellawy
- gx
- Contact person: SIX
- Specialty: tv
prvo otkaci ccfl lampe i vidi da li ce nakon tog nekog xx vremena da treperi LED
upravo kako je receno... nesto ti pravi ili kratak spoj usled pregrevanja ili preopterecenje ...
otkacinjes ono sto mozes .. ne moze sve ....
upravo kako je receno... nesto ti pravi ili kratak spoj usled pregrevanja ili preopterecenje ...
otkacinjes ono sto mozes .. ne moze sve ....

Kompletna ponuda rezervnih delova koja će biti veoma ažurirana u narednih dve ,dve i po godine :)
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
https://www.kupindo.com/Clan/chellawy/SpisakPredmeta
- alexa_pg
- Site Admin
Moguce svasta. Licno nikad nisam imao ni cuo do sada za ovako nesto....kada je hladan,isti radi nekih 30-tak minuta bez problema,zatim nestane slike na njemu,ekran je crn a lampica treperi.Posle jednog minuta slika se pojavi i sve je ok nekih pet minuta pa opet ne radi minut i tako sve u krug,pet radi jedan ne radi...
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
Ja jesam i bilo je do firmware-a...postoji LGjig software za to...ali nije jednostavno.alexa_pg je napisao:Moguce svasta. Licno nikad nisam imao ni cuo do sada za ovako nesto....kada je hladan,isti radi nekih 30-tak minuta bez problema,zatim nestane slike na njemu,ekran je crn a lampica treperi.Posle jednog minuta slika se pojavi i sve je ok nekih pet minuta pa opet ne radi minut i tako sve u krug,pet radi jedan ne radi...
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
- ajduk
- _
- Contact person: milinko
Promeni diode(jedna ili 2 u paraleli) za 12 v posle trasformatora i elko koji filtrira 12 v. Bez obzira sto izmeris da su diode dobre na omskom ispitivanju X10 kilooma umeju da cure i da imas neizmenicnu komponentu.(moras pogledati sa osciloskopom) ali moras da budes brz da cekas da se ugreje jedna ili mozda ima 2 diode(paralelno 2 diode).Imao sam slican kvar , Razvalio me monitor otvarao 5 puta zbog dioda koje ispravljaju 12 v , monitor se ponasao da je na sobnu temperaturu reagovao i gasio se.
Dodatak tekstu, posto si pocetnik moras da prelemis kontakte jer sam trasformator osciluje na nekoliko desetina KHZ i postoji mogucnost da imas hladan lem los kontakt a da pri potrazi sa lupom nevidis isti postoji kogucnost da usred oscilacija dodje do losi konatkata u samom kalaju a da pri odokativnom pregledu nista se ne uoci, saplja sve deluje normalno a postije supljine koje ne vidimo, prelemi i kontakte elemenata sa vecom dimenzijom i kontakte dioda jer one se greju i postoji mogucnost loseg kontakta, bez obzira sto invertor(mreza) deluje jednostavno itekako ume da pravi probleme.
Dodatak tekstu, posto si pocetnik moras da prelemis kontakte jer sam trasformator osciluje na nekoliko desetina KHZ i postoji mogucnost da imas hladan lem los kontakt a da pri potrazi sa lupom nevidis isti postoji kogucnost da usred oscilacija dodje do losi konatkata u samom kalaju a da pri odokativnom pregledu nista se ne uoci, saplja sve deluje normalno a postije supljine koje ne vidimo, prelemi i kontakte elemenata sa vecom dimenzijom i kontakte dioda jer one se greju i postoji mogucnost loseg kontakta, bez obzira sto invertor(mreza) deluje jednostavno itekako ume da pravi probleme.