Philips RR 242 radiokasetofon - dimenzije audio gumice?

problemi i kvarovi na audio i Hi-Fi kućnim aparatima

Urednici: alexa_pg,KASA1

Pravila foruma
Naslov teme treba da bude u formatu: PROIZVOĐAČ, MODEL, KRATAK OPIS KVARA
Nakon rešenog kvara zatvoriti temu >> >UPUTSTVO< u suprotnom ništa ne činiti.
RAZNA UPUTSTVA
Kole
_
_

Philips RR 242 radiokasetofon - dimenzije audio gumice?

Post napisao Kole » 30 svi 2024, 10:28

AUDIO
FIRMA: Philips
MODEL: RR 242

Dobio sam radiokasetofon Philips RR 242. Ono što znam o njemu je da je negde sa početka 70-ih godina. Iako je holandska firma tranzistor je sklopljen u fašističkoj Španiji, jer je tamo za vreme Franka vladala beda, pa su tamo montirali zbog jeftine radne snage. Tranzistor radi savršeno na oba opsega AM/FM, čak ni potenciometar ne krči, iako ima 50 godina. Jedino kasetni dek ne radi jer se gumica istopila u crnu lepljivu masu. Elektromotor radi, a i zvučnik pucka kad prinesem vrh šrafcigera audio glavi, pa sam mislio da očistim mehanizam od propale gumice benzinom, operem glavu alkoholom i da kupim audiogumicu i zamenim.

Kako nemam dokumentaciju za njega, a Philips ne proizvodi rezervne delove za stare aparate, da li neko zna gde se mogu naći dimenzije gumice za ovaj kasetni dek da probam da kupim negde?

Hvala i pozdrav.
Prilog
radio-philips-rr-242.jpg

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Re: Philips RR 242 radiokasetofon - dimenzije audio gumice?

Post napisao Ribery » 30 svi 2024, 11:34

Gumice svih dimenzija imaš u Beogradu u Balkanskoj 35 kod Gaje
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Kole
_
_

Post napisao Kole » 30 svi 2024, 11:59

Misliš Silken electronic? Znam za to, kupovao sam kod njih remenove za gramofone. Ali ova gumica se potpuno istopila u bezobličnu masu pa ne znam kojih je dimenzija.

Da li negde ima pregled dimenzija po modelima da znam koju da kupim? Ili da odnesem tranzistor u radnju, pa da tamo isprobamo koja pasuje?

alexa_pg
Site Admin
Site Admin

Post napisao alexa_pg » 30 svi 2024, 16:15

Ako ne mogu da se nađu podaci u teh. dokumentaciji, snalaziš se pomoću štapa i kanapa.
Izmi kanapče, postavi umjesto gumice a zatim izmjeri dužinu kanapa. Dobio si obim. Ako prodavac traži prečnik, lako je izračunati. Gumicu traži da je par milimetara manja.
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

KASA1
Site Admin
Site Admin

Post napisao KASA1 » 30 svi 2024, 18:35

Provjeri i pinch roller,... na tako starom uređaju teško da mu guma nije otvrdnula i (ili) ispucala.
"Čovječe, pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!"

Ribery
gx
gx
Contact person: Darko
Kontakt:

Post napisao Ribery » 31 svi 2024, 10:34

Kole je napisao:
30 svi 2024, 11:59
Misliš Silken electronic? Znam za to, kupovao sam kod njih remenove za gramofone. Ali ova gumica se potpuno istopila u bezobličnu masu pa ne znam kojih je dimenzija.

Da li negde ima pregled dimenzija po modelima da znam koju da kupim? Ili da odnesem tranzistor u radnju, pa da tamo isprobamo koja pasuje?
Da, to je čuveni Gaja silken. On ima sve živo i najbolje je da odneseš tamo uređaj pa će ti on dati gumivu koja ti treba.Čovek je inženjer i dugo je držao TV servis u Svilajncu a ne znam da li i sada drži servis ili je i tamo prešao samo prodaju. Odnesi kod Gaje u Balkansku i rešiće ti problem.
Posao TV servisera moras da volis da bi radio takav posao. Ovaj posao niko ne uci samo zbog novca.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Servisiranje AUDIO Tehnike”