Zamjenske baterije za Makitu

Ovde postujte diskusije o korisnim alatkama instrumentima i ostalom.

Urednik: alexa_pg

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
Contact person: NIKE
Specialty: whitegoods

Re: Zamjenske baterije za Makitu

Post napisao nike » 27 Jul 2013, 12:44

fanzo je napisao: NiCd baterije nemoj ni da kupuješ jer sigurno neće valjati. Jedino NiMh, a i to je pitanje kvaliteta upitno. Originalne su ti verovatno bile NiCd ali sadašnje nisu tako dobre kao stare ..
Jok, bile su upravo NiMH! I s jednom bi radio skoro cijeli dan, tj. preko 600-700 samoureznih vijaka 3,2mm u lim 0,5mm debljine (izrada ventilacijskih kanala).
U 21 veku da kupiš NiCd ti je isto kao da sada kupiš audio kasetu ili VHS ... ili jeftini CD ...
Naravno da mi ne pada na pamet.

Kupiš jednu pa vidiš da li traje koliko i nekada originalna .. pa tek onda kupiš još 3.
Jedna nije povoljna kao 4. kad kupujem 4 dobijem ih skoro kao za cijenu 2 posebno. U tome i je caka i nedoumica.
Huču li popušit 1 ili duplo!
Samo ne znam šta će ti 4 komada? ... sa dve takve možeš da šrafiš gipsane ploče po kućama u izgradnji .. naravno ako je baterija kvalitetna.
Ja sam u prošlom životu bio hrčak! :mrgreen: Volim zalihu.
Na sebe sam uspio nabaciti i do 70 kg zalihe! Što je još 2 baterije. :mrgreen:
Jedino što mi zalihe piva nikad ne postanu zalihe! lolzi

.. ali ako kupiš novu jeftinu bušilicu, ona sigurno neće odraditi posao kao stara.. budi ubeđen u to..
nemam namjeru kupovati jeftinu. U stvari već sam zapikirao novu:

Kod: Označi sve

http://www.makita.hr/tool/23126/BHP458RFJ.html
4500Kn

Da, još ču malo pogledat!
Od kad imam ovu moju staru, nisam koristio običnu bušilicu na 220V osim za miješanje žbuke i knauf ljepila a i to sam nekoliko puta sa njom. Sva bušenja u metalu i drvu radim sa njom. I nema te rupe koju ne može izbušiti. Posebno je dobra na većim rupama gdje se svrdlo, zbog manje brzine, ne grije uopće. Buši kao stupna bušilica. Čudo od stroja.
Ova gore nova šta sam je pikirao, ima 3 puta veći radni kapacitet od te i skoro dvostruki okretni moment. Orgazam čisti. :fanzo:
Zadnja izmena: nike, dana 27 Jul 2013, 13:13, ukupno menjano 2 puta.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV

tvmikro
gx
gx
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Kontakt:

Post napisao tvmikro » 27 Jul 2013, 12:54

@NIKE
A zasto nebi pazario samo jednu kako kaze @fanzo,pa utvrdio da li uopste vredi kupovati ostale.
Ponudio sam ti italiju kao ideju jer sam tu trenutno.
Ako bi recimo ovih dana pazario jednu kao recimo ovu

Kod: Označi sve

http://www.ebay.it/itm/BATTERIA-14-4V-3000mAh-per-MAKITA-1051DWF-1051DWFE-1051DZ-4033D-/190866837684?pt=Utensili_elettrici&hash=item2c708cd0b4&_uhb=1
Ja ti mogu organizovati ovih dana da ti stigne 14.avgusta u Varazdin,znaci da stigne do mene bar do 10 u mesecu da ne bude komplikacija.
Iz Varazdina je vec lakze :lala:

ps.normalno bez postarine IT-HR

nike
gxu
gxu
Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice

Post napisao nike » 27 Jul 2013, 13:11

Zato što bi ja i da stisnem i da prnem. :mrgreen:
Jedna mi je malo. Treba mi par. Osim toga ova garancija od 3 godine mi uljeva povjerenje iako ne mora da bude ništa bolja nego ta tu bez ikakve garancije.
Par je svugdje negdje oko 100€.
Ove 4 su isto toliko. Znači mogučnost za duplo koristi. Kažu, tko kocka ne profitira.
Ja kockao sa Fordom, pa popušio! lolzi
Možda sad dobijem.
Ionako ne znam šta ču od para sad kad ne pijem pivu ima 2 mjeseca lolzi lolzi .

tvmikro
gx
gx
Contact person: Vlada
Phone number: 00381642517307
Specialty: tv
Kontakt:

Post napisao tvmikro » 27 Jul 2013, 13:23

nike je napisao: bez ikakve garancije.
Nisam ni obratio paznju da nepise da nema garanciju,mada sam siguram da ako posaljes poruku da imaju garanciju.Bar je ovde obavezna sa fiskalnim racunom minimum godinu dana ako nije drugacije naznaceno,moze biti samo duza.

Ako sta odlucis ja sam tu. :pivopije:

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 27 Jul 2013, 13:31

Važi! Hvala u svakom slučaju. :pivopije: :pivopije:

alexa_pg
Site Admin
Site Admin
Specialty: tv-multimedia

Post napisao alexa_pg » 27 Jul 2013, 14:27

Jeste da kosta 600 eura ali je dobra.
Da mi treba, bacao bih "Stolletov novcic" sve dok ne bude da je kupim :)
"I ja volim ljude ali ih sve manje podnosim"

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 27 Jul 2013, 14:59

lolzi lolzi :pivopije:

Vjeruj mi, barem za ovu moju "staru", pozlatila se svaka kuna koju sam dao za nju.

pepeljara
_
_

Post napisao pepeljara » 06 Okt 2013, 00:04

za 20$ napravi svoju i jaču bateriju uzmi lit-ion članke (4 kom 3,6V x 4 =14,4V)
Prerada je jednostavna, ako treba staviti ču linkove za sada neću da ne reklamiram.

nike
gxu
gxu

Post napisao nike » 06 Avg 2014, 18:49

Ovdje sam ostao dužan rezime!

Rezime je da su baterije stigle uredno, i već godinu dana uredno rade sa punim kapacitetom kao da su originalne. Nikakve razlike nema, Čak ni u boji! Preporučujem svima koji traže isto da urade kako sam i ja uradio, neće se pokajati.

Majstor Duja
Neaktivan
Warranty service: http://www.elektrocentar.com
Contact person: Goran Duic

Post napisao Majstor Duja » 06 Avg 2014, 19:22

pepeljara je napisao:za 20$ napravi svoju i jaču bateriju uzmi lit-ion članke (4 kom 3,6V x 4 =14,4V)
Prerada je jednostavna, ako treba staviti ču linkove za sada neću da ne reklamiram.
I cime ces da punis te tvoje lit-ion clanke? Kojim punjacem?
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 07 Avg 2014, 08:40

Napraviće punjač.
Ako kupi Li-ion bez čipa onda treba samo tačan napon i struja punjenja.
Napon punjenja je konstantan, a karakteristike pogleda u datašit od baterija. Sve lepo piše i sve je jednostavno.

Ako kupi malko skuplje i sa čipom, onda samo da struja punjača zadovoljava i napon preko potrebnog i ne brine o punjenju.

Za ručne alate potrebno je kupiti Li-ion baterije koje omogućavaju momentalnu struju pražnjenja 10c (10 puta od nazivnog kapaciteta). Ne mogu to sve Li-ion baterije da zadovolje, pa treba obratiti pažnju na tu mogućnost jer ako ne, baterije će se brzo oštetiti. Razlog je što alati povlače poprilično veliku struju dok rade.
"Obične" Li-ion imaju standardno struju pražnjenja 2c (2 puta).

U alate idu dve Li-ion paralelno, pa onda 4 na red, za 14,4V. Računa se srednja vrednost napona baterije, a to je uvek (za sve) 3,6V.
Minimalni napon pražnjenja jedne ćelije Li-ion je 3V, a kod novijih čak 2,4V.
Maksimalni napon napunjenosti je uvek 4,2V (+/-0,05V) :!: Punjač takođe ne sme da daje veći napon od ovoga. Može malo veći napon punjača da bi struja brže tekla, ali on po ćeliji može da bude samo oko +0,1V :!: i ovo je dovoljno da ubrza punjenje. Pritom treba paziti kada struja punjenja padne ispod 100mA punjenje treba da se prekine :!: Ovime "+0,1V" dobija se brže vreme do završetka punjenja.
Standardno brzo punjenje za sve Li-ion je 2h, za one "10C" može se puniti 1h, :!: ali mora se voditi računa o temperaturi baterija (piše u datašit koja temp.).
Ovo "+0,1V" ne preporučujem ako nećete da pravite brdo elektronike u punjaču.

Ako bateriju punite 2 sata, prvih sat vremena puniće se (baterije će povlačiti) maksimalnom strujom punjenja, da bi za sledećih 10-15 minuta struja punjenja počela da pada lagano.
Ako bateriju naprimer kapaciteta 2Ah punite strujom 1A, biće potrebno da je punite 2,5 sata dok ne dostigne struju punjenja oko 100mA na kraju punjenja.
Ako istu bateriju želite da punite 2 sata ukupno onda bi struja punjenja trebala biti negde oko 1,3A.
Ovaj zadnji pasus je samo kao neka gruba referenca. Za detalje pogledate datsheet baterije.
Uglavnom tu su negde.

Ja Li-ion punim sa svojim servisnim napajanjem, koje ima tajmer i sve ostalo neophodno.
Takođe ponekad budžim te baterije pa onda nemam vremena da napravim i adekvatan samostalni punjač :lala:

Ako se ne pridržavate zadatih i tačnih parametara, dobićete prilikom jednog punjenja to da će se baterije pregrejati, a punjenje se neće završiti u određeno vreme. Saznaćete tek kada se setite da ste zaboravili baterije na punjaču :lala: Te baterije možete da bacite na reciklažu.
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

lenas_bk
_
_
Warranty service: VIVAX,BEKO,BLOMBERG,
TCL,LG,
Specialty: consumer

Post napisao lenas_bk » 07 Avg 2014, 17:13

I ja sam imao isti problem.Makita BDF 452,crkla mi je jedna od dvije baterije litujumske 3.0Ah.
Koristim je vec 4 godine i super me sluzi.Juce sam pitao Nikea za ove zamjenske kaze da su ok.
Skoro da sam ih i bio narucio kad sam vidio ovo:
http://v2.pik.ba/artikal/13346774/aku-busilica/
Danas bio kod tipa i kupio jos bolju nego na ovom oglasu.Uz malo cjenkanja dao mi je
DDF 480 za ove pare.Nova tehnologija bez cetkica,4.0Ah baterije koje su kompaktibilne sa
ovom koju vec imam.
Narucio sam da mi donese i udarni odvijac i onda sam miran duzi vremenski period.

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “Alati”