Tastatura je OK.
Problem se odražava tako što prilikom kucanja na tastaturi PONEKAD karakteri prestanu da se pojavljuju na ekranu za nekih par trenutaka iako tipkam po tastaturi i dalje, a zatim se odjednom velikom brzinom svi ispišu ali tačno obrnutim redosledom (unatraške).
Ovo sa lagom (pauzom u ispisivanju karaktera) tastature može da se desi da operativni sistem ne može da prihvati informaciju sa tastature jer obavlja neku drugu operaciju, ali čim se oslobode resursi svi karakteri se odjednom ispišu na ekranu, ali ne obrnutim redosledom. Prilikom ovoga može se videti u tasku da je procesor poprilično zauzet. Ovo je sve ok i ne odnosi se na moj problem.
U ovom slučaju resursa ima i procesor nije opterećen, ali se karakteri ne ispisuju, a nakon par trenutaka sve izbaci na ekran unatraške.
Kada se restartuje računar, neko vreme nema ovog problema.
Tražio sam malo po netu i nisam naišao na povratnu informaciju da je neko ovo rešio.
Ovde je problem sa nekim crvom (worm).
Ja ne koristim AV programe. Ali se pomažem sa nekim malim poznatim programčićima, ponekad. Pa tako sam probao registri cleaner, spybot .. ali nisam rešio problem.
Zatim sam na nekoliko web stranica naišao na preporuku da se skine Malwarebytes Anti-Malware >> http://www.malwarebytes.org , čak sam preporuku za njega našao i na ms sajtu-forumu.
Skinuo sam ga kao besplatnu verziju.
Intalirao i pokrenuo skeniranje.
Ubrzo je pronašao dve stavke:
Kod: Označi sve
C:\Win\lsass.exe (Worm.AutoRun)
C:\Win\names.txt (Worm.AutoIT)
Ako ne znate šta je šta, kucate u google "lsas.exe" ili već šta vam treba, pa onda čitate ...
Detaljnije o lsas.exe na >> http://www.neuber.com/taskmanager/proce ... s.exe.html
Malwarebytes je predložio da izoluje ova dva fajla (šta li su već) i da se restartuje OS.Note: The lsass.exe file is located in the folder C:\Windows\System32. In other cases, lsass.exe is a virus, spyware, trojan or worm!
Nakon ovoga nemam problema sa kucanjem nekoliko dana ... sve dok...
Sve dok nisam prikačio fotoaparat da prebacim neke slike...
Na Malwarebytes sam zaboravio da ga imam, a on je stalno podignut sa opertivnim sistemom i blokirao mi je pregled slika

Nakon par sati (Malwarebytes je ostao isključen), nisam kucao celo to vreme ... i ne pamtim da li sam kucao u međuvremenu, možda jesam, možda nisam ... no posle par sati primetim opet da imam lag sa kucanjem i naravno karaktere unatraške izbaci na ekran, ponekad .. svakih 10-15 sekundi to uradi. Period nije u tačnim intervalima.
Pretražim ručno C:\win sa "names.txt" i nađe ga. Obrišem ga ručno.... Problem i dalje imam... Potražim ručno na lsas.exe .. ima ga na puno mesta i nisam siguran koji da obrišem, pa sam uključio Malwarebytes da on to uradi umesto mene. Prijavio je lsas.exe u C:win i lsas.exe u memoriji. Pustim ga da obriše i restartuje sistem. Sada je sve opet ok.
Opet sam ručno pretražio C:\ na "lsas.exe" i razlika je da sada nemam fasciklu sa nazivom lsas.exe. Upravo tako .. bila je ikonica fascikle sa tim nazivom. To je razlika.
Šta se desilo da je svo vreme dok je Malwarebytes bio uključen sa widozom da je bilo ok, a čim sam ugasio Malwarebytes problem se reinkarnisao?
U karantinu od Malwarebytes nisam obrisao ove fajlove. tek sada sam to učinio. Možda su se vratili iz karantina? ... mada je meni logičnije da glavni problem čuči negde u sistemu i napravi lsas.exe i names.txt.
Malwarebytes pravi logove dok je uključen, ali me ne obaveštava o tome. Morao bih da ih ispregledam sve, a ima ih dosta za par dana. Uglavnom blokira delove nekih web stanica ili celu web stranicu ... itd .. jer vidim (na brzinu pregledao) blokirane IP.