Poštovani majstori!
Nisam frigo majstor ali sam davno bio Tv serviser pa se malo razumem u tehniku.Imam problem sa ovom klimom,nisam još zvao majstora pa me zanima vaše mišljenje.
Klima je stara oko 8 godina i radila je perfektno sve ove godine.Nalazi se u dnevnom boravku i baš dugo radi leti i zimi.
Od pre nekoliko meseci je počeo prvi problem - klima radi normalno ali u nekom trenutku počne da treperi temperatura na displeju i da pišti u ritmu displeja.Prestane da duva ali se čuje kompresor da radi. Moram da je isključim i ponovo uključim da bi radila normalno.To se dešava nekim danima jednom ,nekim više puta a nekada po desetak dana se ne dešava.
Poslednjih par nedelja drugi problem - klima radi normalno dok je ne isključim na daljinski.Ugasi se displej,vrati se usmerivač vazduha ali ventilator i dalje polako okreće i čuje se kompresor da radi.Ponovo uključim i isključim i opet se ponavlja.I to se ne dešava svakodnevno ,nego ponekad.Kada se desi jedini lek je isključivanje iz zida i uključivanje posle nekoliko minuta.
Ni u jednom slučaju ne pokazuje nikakve greške na displeju.
Čudni kvarovi pa mi je potreban savet.
Hvala!
Klima VOX VS2A 12BE
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Re: Klima VOX VS2A 12BE
Ja bih skinuo elektroniku i izmenjao kondenzatore za pocetak.dracoli je napisao: ↑Juče, 22:08Od pre nekoliko meseci je počeo prvi problem - klima radi normalno ali u nekom trenutku počne da treperi temperatura na displeju i da pišti u ritmu displeja.Prestane da duva ali se čuje kompresor da radi. Moram da je isključim i ponovo uključim da bi radila normalno.To se dešava nekim danima jednom ,nekim više puta a nekada po desetak dana se ne dešava.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 11 Odgovori
- 7527 Pregledano
-
Zadnji post napisao nike
23 Jun 2017, 08:22
-