Rashladna komora (REŠENO)

Forum za frižidere i zamrzivače.

Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac

Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
dule
_
_

Rashladna komora (REŠENO)

Post napisao dule » 07 Avg 2009, 22:48

U dilemi a bome i u tudjini , bavim se proizvodnjom cevapcica sto nije toliko bitno ali eto kao neki uvod. U prostiri gdje gdje se desava proizvodnja napravio sam komoru od deset kubnih metara 2.4 X 1,7 x 2,5 metara. debljina zidova komore je 20 cm sto je vjerovatno i previse,vrata su oko 15 cm debela. U sve to je ugradjen dobar izolacijoni materijal. E sad sam u dilemi , sve cu morati sam da radim . Znaci trebam pomoc oko izbora agregata i vjerovatno dosta savjeta. Gledao sam na ebay_u ima veliki izbor za moju kvadraturu ali dosta raznih sistema . Ja kao laik mislim da bi mi odgovarao takozvani SPLIT sistem gdje sam vidio da su fizicki odvojeni agregat i valjda se tako zove rasprsivac . Interesuje me dali ce u mom slucaju moci da funkcijonise gore navedeno.Znaci kompresor bi bio na vanjskom zidu komore a rasprsivac unutra koji su spojeni odgovarjucom instalacijom. i jos jedno ,postoji li granica koliko moze biti udaljen agregat od rasprsivaca. Hvala !!!!!!!

JaroslavBires
___
___
Specialty: whitegoods

Re: Rashladna komora (pomoc)

Post napisao JaroslavBires » 08 Avg 2009, 06:50

Imaš komoru od deset kubika, što bi reklo da ti treba oko 1000W rashladne moći sistem, za manji unos robe (i ređe otvaranje)! Ukoliko je unos robe veći i češće otvaranje poduplaš rashladnu moć.
Nisam primetio da si napisao za koji režim spremaš komoru, no pretpostavljam da je za +3 do 5 stepeni!
Bitno ti je da odabereš, pošto imaš odličnu ponudu na E-bay-u, firmiran agregat a ne neki ručni rad!
ako pročitaš malo pažljivije postove na temu split klima, bilo je dosta reči o udaljenosti i izvođenju split instalacija!
Daj malko više podataka, izboru opreme između kojeg se misliš, pa da konkretnije možemo pomoći!
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

dule
_
_

Post napisao dule » 08 Avg 2009, 10:25

Split-Kühlaggregat für Normalkühlung

Temperaturbereich: -5ºC bis +12ºC
Kälteleistung: 860W
(ausreichend für 11 m³ Kühlzelle)
Spannung: 230V
Leistungsaufnahme: 610W

Sve su prilike da prvi izbor nije bas zadovoljavajuci. Snaga 860 W ! U komori mora biti +2 do +3 , cijena ovog agegata je oko 1600 euro,provjeren proizvodjac. U komori nebi trebalo biti cestih unosa robe niti otvaranja. Dali je moguce da ovaj agregat moze da postigne ove parametre od -5 na 11 m3.

Helly.J.B.
_
_

Post napisao Helly.J.B. » 08 Avg 2009, 13:18

Taj agregat koji se nudi trebao bi bez problema da zadovolji trazenu temperaturu, s obzirom da je dobra debljina izolacije (20cm),samo nisi nam naveo koji je radni medij (gas) agregata i dali uz agregat prodaju i odgovarajuci isparivac.Uz sve to bi dobro dosao jedan dobar termostat koji ce lijepo regulisati tu temperaturu, ja obicno koristim neke od elektronskih termostata koji imaju opciju automatskog otpanja isparivaca(osim ako ne zelis da otapas rucno),zatim jedna el. magnetna sklopka preko koje ces da upustas kompresorski agregat i na kraju nebi lose bilo da ima neka ormarica u koju bi se sve to upakovalo .......

dule
_
_

Post napisao dule » 09 Avg 2009, 09:03

To je set (znaci sve je tu,na agregatu ima termostat zatim automatsko otapanje,nista narucujem to pa sta bude.Nadam se da nece biti problema sa montazom . hvala vam Najbitnije je meni kao laiku da sistem split moze da funkcijonise na mojoj komori. Dali ce agregat koji se nalazi na komori zagrijavati prostoriju ?

JaroslavBires
___
___
Specialty: whitegoods

Post napisao JaroslavBires » 09 Avg 2009, 11:46

Naravno da ce ti grejati prostoriju, postavi na neki spoljnji zid a povezivanje i vakuumiranje prepusti nekom profesionalcu!
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 01ziveli

dule
_
_

Post napisao dule » 09 Avg 2009, 23:12

NEU & OVP

Split-Kühlaggregat für Normalkühlung

Temperaturbereich: -5ºC bis +12ºC
Kälteleistung: 1180W
(ausreichend für 18 m³ Kühlzelle)
Spannung: 230V
Leistungsaufnahme: 885W

ova verzija je narucena ,skuplje je za nekih 200 euro . 18 m3 Kada bih mogao kompresor udaljiti neki 4 metra od komore to je dovoljno da bude u drugoj prostori koja mi nije bitna sto se tice temperature (nebi bas bilo ugodno da mi se radna prostorija zagrijeva.

Helly.J.B.
_
_

Post napisao Helly.J.B. » 10 Avg 2009, 00:09

Kompresor se moze udaljiti za tih nekoliko metara bez problema,mada,za izvodjenje tih radnji potrebni su specijalni alati koji se koriste u frigomehanici(masina za pertlovanje cijevi,vakuum-pumpa ,aparat za zavarivanje i jos milion drugih stvari
). I ja takodje mislim da bi strucni dio posla ipak trebao prepustiti nekom profesionalcu jer na taj nacin mozes sebi naciniti vise stete nego koristi. :tooo:

dule
_
_

Post napisao dule » 10 Avg 2009, 08:50

Nisam planirao ustediti , niti znao za te vakume i specijalne alate (hvala u potrazi sam za strucnjakom.

dule
_
_

Post napisao dule » 23 Avg 2009, 08:39

Masinerija je stigla ,profesionalac stize u ponedeljak da to montira i sa onim sto je vidio (odlican izbor Hvala svima

Odgovori
  • Slične teme
    Odgovori
    Pregledano
    Zadnji post

Natrag na “FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI”