Pozdrav svima,
Imam frizider Sharp; model SH-BA10IHXL1-EU (Basic type code GT/SN373E, Part Code: 22076293, S/N:1172026974018679550001)
Zbog pozicije u kuhinji želim zamijeniti smjer otvaranja vrata na frizideru. Radio sam ovo uspješno na dva Samsunga, ali prije nego se upustim ovdje (pomazem prijatelju), samo da pitam da li netko ima iskustva sa Sharpom i da li je stvar ista kao i kod većine drugih? Pregledao sam na brzaka hladnjak izvana i predviđen je da se vrata stave na drugu stranu, no buni me što u korisničkim uputama od tog modela piše "it is possible to reverse the doors, but this needs to be completed by authorised personnel. Please call Sharp service". Čini mi se sve prilično jasno što kud ide, jedino što bi moglo biti potencijalno zeznuto, ovaj model ima display na prednjim vratima - što znači da treba prebaciti i kabel na drugu stranu - kakva su iskustva kod Sharpa, nije mi baš bilo najjasnije na brzinu kako je kabel proveden odn/koja plastika se skida da se prebaci na drugu stranu?
Ako je netko radio na Sharpu ili sličnom modelu, ili ima service manual (da je ovo u njemu opisano) bilo bi super da podjeli taj dio. Hvala puno!
Sharp SJ-BA10IHXL1-EU zamjena smjera otvaranja vrata
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
Re: Sharp SJ-BA10IHXL1-EU zamjena smjera otvaranja vrata
Pazi samo da nije kao kod Indesita da postoji leva i desna sarka i da ako hoces da menjas smer moras poruciti odgovarajuci set za okretanje smera.
Re: Sharp SJ-BA10IHXL1-EU zamjena smjera otvaranja vrata
Hvala Ti za info! Ići će u rastavljanje jedan dan kroz iduća dva tjedna pa ću javiti rezultat. Osobno mislim da su panti simetrični, ali sve je pod plastikom kao i kabel sa konektorom pa će se najbolje vidjeti kada se krene rastavljati.
Ako još netko ima kakav komentar, doborošlo je.
Ako još netko ima kakav komentar, doborošlo je.
Re: Sharp SJ-BA10IHXL1-EU zamjena smjera otvaranja vrata *RIJEŠENO*
Evo samo da zaključimo temu - najlakše prebacivanje ikad. Svi panti su simetrični. Na strani frižidera je ispod plastike koja pokriva gornji pant i suprotnu poziciju gdje treba prebaciti vrata je konektor za kabel. Na vratima kabel ulazi u vrata kroz pant - opet, kad se pant skine ispod njega je mali konektor gdje je mali konektor.
Sve se prebaci na drugu stranu na isti način.
Srednji i donji panti su simetrični, samo se srednji okrene za 180. Najveći "problem" je da se frižider malo nagne (i prije toga isprazni) jer je donji pant ušarafljen sa donje strane.
Hvala boratu na komentaru!
Sve se prebaci na drugu stranu na isti način.
Srednji i donji panti su simetrični, samo se srednji okrene za 180. Najveći "problem" je da se frižider malo nagne (i prije toga isprazni) jer je donji pant ušarafljen sa donje strane.
Hvala boratu na komentaru!
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
-
Whirpool ARC4020IX otvorena vrata ukluci-iskluci.....(reseno
napisao gelevski » 07 Dec 2012, 21:55 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1012 Pregledano
-
Zadnji post napisao gelevski
11 Dec 2012, 18:23
-
-
-
Gorenje, ne može samo guma, već cela vrata!?!
napisao ajet0 » 22 Avg 2014, 10:13 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 12 Odgovori
- 2770 Pregledano
-
Zadnji post napisao goranfri
28 Avg 2014, 22:46
-
-
-
Frizider zamrzivac dvoja vrata,voda smrdi
napisao ledinci » 16 Jan 2018, 08:33 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 3633 Pregledano
-