Samsung RL33SBMS No Frost problem stalan rad!
Urednici: goranfri,nike,sim,Honorarac
Pravila foruma
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
BT-expert info - BTexpert forumi
U naslov teme prvo pisati ime proizvođača, zatim oznake modela bez crtica i razmaka i kratak opis kvara. U post obavezno upisati ID ili EAN oznake sa poleđine aparata u suprotnom tema će biti obrisana.
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
PRILIKOM POSTAVLJANJA PITANJA U VEZI ELEKTRONSKOG MODULA OBAVEZNO POPIŠITE SVE OZNAKE sa ploče i sa nalepnica, dobro bi došla i po koja fotografija.
-
- _
- Warranty service: Electrolux,Candy,Koncar;IndesitAriston,LEov...
- Specialty: whitegoods
Samsung RL33SBMS No Frost problem stalan rad!
Pozdrav forumasi
Danas sam bio na jednom No frost Samsungovom kombiniranom hladnjaku gdje mi stranka prijavljuje da previse hladi (odnosno ledi namirnice) u friziderskom dijelu (mrzne mlijeko,pucaju jaja....)
Mjerio sam temperaturu i bila je u trenutku mog dolaska cak -4 C....
Kako god premjerim sve su mi vrijednosti sondi na isparivacu OK! (cca 10 kilooma) osim sonde koja se nalazi na desnom zidu u frizideru i ona mi je u prekidu i ne pokazuje mi nikakav otpor,ja koliko znam radi se o friziderskoj sondi koja je zaduzena za ocitavanje temperature i gasenje kompresora..i sve to nebi bio problem da ona ne prolazi kroz pur pjenu i kroz sami zid frizidera.....NE vidim nacin na koji je mogu bezbolno izvuci i provuci novu? JE li se neko susretao sa slicnim problemom i ako jeste kako je rjesio problem.... Pozdrav
Danas sam bio na jednom No frost Samsungovom kombiniranom hladnjaku gdje mi stranka prijavljuje da previse hladi (odnosno ledi namirnice) u friziderskom dijelu (mrzne mlijeko,pucaju jaja....)
Mjerio sam temperaturu i bila je u trenutku mog dolaska cak -4 C....
Kako god premjerim sve su mi vrijednosti sondi na isparivacu OK! (cca 10 kilooma) osim sonde koja se nalazi na desnom zidu u frizideru i ona mi je u prekidu i ne pokazuje mi nikakav otpor,ja koliko znam radi se o friziderskoj sondi koja je zaduzena za ocitavanje temperature i gasenje kompresora..i sve to nebi bio problem da ona ne prolazi kroz pur pjenu i kroz sami zid frizidera.....NE vidim nacin na koji je mogu bezbolno izvuci i provuci novu? JE li se neko susretao sa slicnim problemom i ako jeste kako je rjesio problem.... Pozdrav
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
Re: Samsung RL33SBMS No Frost problem stalan rad!
moj predlog:malo ce da lici na budz,ali iseci kabal,novu zalemi ,svaki kraj izoliraj toploskupljajucim buzirom,pa sve komplet u toploskupoljajuci buzir??????Da me nebi dopunjavali,predhodno iskljuci mrezni kabal!!!!
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
-
- _
- Warranty service: Electrolux,Candy,Koncar;IndesitAriston,LEov...
problem je sto mi samo vrh sonde viri,da je kako moguce izvuci bar 5 cm pa da je "nabudjamo" tako ali...tesko..jednostavno ne mogu da shvatim da proizvodjac nije predvidio da ce ta sonda nekada stradati.....
- goranfri
- bela tehnika
- Warranty service: Icematic Simag Scotsman LaSanMarco Brema LaCimbali Joly
Manitowoc - Specialty: whitegoods
Garantni rok uglavnom izdrži a posle toga baš ih briga , kažu ti da zameniš kutiju i ćao. Naravno to nije isplativo i ide se na nov uređaj.
Moraćeš da malo nabudžiš to.
Moraćeš da malo nabudžiš to.
- bimba1958
- bela tehnika
- Contact person: Mića
probaj da objasnis gazdi da moras malo da zaseces plastiku,pa nekako dodji do kabla,uradi budzevinu ,pa nadji neku adekvatnu plastiku koju ces zalepiti preko reza........
Teorija bez eksperimenta ne vodi nicemu.
-
- bela tehnika
Ostavi tu neispravnu sondu tu gde jeste. Sta ti smeta da ostane ulivena u oplatu.
Ubaci novu, ispravnu tako da meri temperaturu unutra a da ne narusavas mnogo estetiku. Probusi neku rupicu koju ces posle da popunis belim silikonom, spoji kraj te nove sonde tamo gde je bila stara i posteno naplati
Ubaci novu, ispravnu tako da meri temperaturu unutra a da ne narusavas mnogo estetiku. Probusi neku rupicu koju ces posle da popunis belim silikonom, spoji kraj te nove sonde tamo gde je bila stara i posteno naplati
- nike
- gxu
- Warranty service: Atosa Arisco Ozti Fimar Roller-Grill Systemair Fiocchetti Prismafood Cappone Hendi Omniwash Icetech ItalI-Ice
- Contact person: NIKE
Treba dobro razmisliti gdje bušiti a ne probiti cijevi ako su zalivene u izolaciju.
"Blago budalama, njima je lako jer ne misle tako!" PV
- frigoservisbata
- bela tehnika
Cokoladni je napisao:problem je sto mi samo vrh sonde viri,da je kako moguce izvuci bar 5 cm pa da je "nabudjamo" tako ali...tesko..jednostavno ne mogu da shvatim da proizvodjac nije predvidio da ce ta sonda nekada stradati.....
A sto je problem da postavis neku sliku i vidimo o cemu se radi?Mozda naidje neko ko je radio to na neki nacin,te ti moze pomoci.Ako je sonda u prekidu trebalo bi da ima nekakvu signalizaciju u vidu dijagnostike.Pisem napamet,jer iz mog iskustva na tim uredjajima je obicno tako reseno....
Bolje je biti malo lud, nego malo pametan.
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 1 Odgovori
- 1364 Pregledano
-
Zadnji post napisao dudo40
03 Okt 2009, 23:28
-
-
Ariston no frost uredjaj - bez oznake Reseno
napisao ledo » 08 Jul 2011, 17:16 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 19 Odgovori
- 3311 Pregledano
-
Zadnji post napisao ledo
10 Avg 2011, 00:07
-
-
-
LG 389SQF NO FROST kombinovani frizider RESENO
napisao zoks.80 » 09 Jul 2011, 14:03 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 8 Odgovori
- 5204 Pregledano
-
Zadnji post napisao KRKI
11 Feb 2016, 00:10
-
-
-
Indesit Ban 13 total no frost pločica REŠENO
napisao zoomtronic » 08 Jul 2014, 21:37 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 8 Odgovori
- 3547 Pregledano
-
Zadnji post napisao zoomtronic
27 Okt 2021, 11:25
-
-
- 19 Odgovori
- 5407 Pregledano
-
Zadnji post napisao Frigomajstor
18 Okt 2015, 23:45
-
-
Liebherr GSN2936 NO Frost - Grejač otapanja
napisao sbatke » 29 Jul 2017, 08:50 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 22 Odgovori
- 9157 Pregledano
-
Zadnji post napisao sbatke
04 Dec 2022, 14:51
-
-
- 23 Odgovori
- 8805 Pregledano
-
Zadnji post napisao Bato
18 Jul 2020, 01:05
-
-
ZAMRZIVACKONCAR 310L PROBLEM COMPRESOR(RESENO)
napisao milkovski08 » 02 Okt 2008, 03:26 » u FRIŽIDERI I ZAMRZIVAČI - 5 Odgovori
- 1898 Pregledano
-
Zadnji post napisao milkovski08
03 Okt 2008, 22:23
-