ima li ko raspolozen da prokomentarise samnom oko ovog problemcica?
naime, u firmi imam problem sa jednom Kineskom masinom za filmovanje tableta (bas cudno da se nesto kinesko pokvari, ali...) tj. problem je sa stampom, masina bi trebala da odstampa povremeno trenutne parametre. Stampac je LQ-300K (trebalo bi da vidite kako izgleda help strana sa ovog stampaca), masina 'prica' sa Siemensovom PLC Simatic S7-200 koja se nalazi u switch kabinetu, sasvim normalno ali je problem sto S7 ne stampa na LQ.
Ovde se koristi interfejs RS232 na PPI (ne centroniks vec paralelni port 25 pins) i ja trenutno sumnjam na njega.
Kako najlakse da opravdam ovu dijagnozu?
valjalo bi da napravim adapter za COM port na racunaru (posto je muskarac na interfejsu) da ga 'zabodem' u COM i dam iz DOS-a neki txt fajl iz editora na stampu, tj. da ga preusmerim na COM, ali....
da li ce sta da odstampa?
je li neko malo vise radio oko interfejsa pa da mi malo pomogne?
Zaboravite na teh. dokumentaciju od vendora s'obzirom da to kinezi i ne daju a ono malo sto ima je na kineskom. oko ovoga BAS nema nista makar i na kineskom.
Eh da, da dodam da je interfejs o kojem pricah u stvari kabl na jednoj strani DB9 muski a na drugoj DB25 muskarac za stampac(ne centroniks) i u njemu je nekakva elektronika-interfejs sa nekim DIL8 kolom a li je totalno zalivena u kampaund.
Daklem, 'ocu reci...kako da testiram interfejs-vatra ga spalila!
pozdrav,
cubica