Inverter 24 dc/24ac
Urednik: alexa_pg
Pravila foruma
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
Praktikujemo da na kraju opišemo kako smo rešili problem. Zatim zatvorimo temu >UPUTSTVO<
-
- _
Inverter 24 dc/24ac
Problem je u sledecem:ja radim rashladu pa sam tako dosao da kamionskog frizidera kojeg sa popravio i napunio gasom.Ali sada ga treba povezati .Kada ga vezem direktno preko trafoa 220 AC/ 24 AC (bez GRECA ) kompresor radi i sve hladi odlicno.Medjutim od elektro stvari imam stampanu plocu sa konektorom, trafo 220/24 ,termostat.Sada kako to vezati.Evo i par slika ploce.Na trafou primar je 220,a na sekundaru ima namotaj sa 24 V,i jos jedan sa 2x24 V. Jos nesto na ploci nedostaje kondenzator 50 V/47 nF, a zice na konektoru su otprilike:13-12-7 (sa 24 v DC-nisu obelezeni polovi),7-6-8 sa sekundara trafoa a 11 sa termostata.Ove podatke uzmite sa rezervom.Veliki pozdrav
Kolega, prepravio sam ti attachment (priloge) tako kako ih svi postavljaju. pakovanje ZIP od 1.7Mb niko nece da skida pa raspakiva i gubi vreme!- Duja
Kolega, prepravio sam ti attachment (priloge) tako kako ih svi postavljaju. pakovanje ZIP od 1.7Mb niko nece da skida pa raspakiva i gubi vreme!- Duja
- Majstor Duja
- Neaktivan
- Warranty service: http://www.elektrocentar.com
- Contact person: Goran Duic
- Specialty: tv-multimedia
Re: Inverter 24 dc/24ac
Od podataka koje si napisao moze se samo zakljuciti da ta plocica jeste inverter 24/50Hz a za povezivanje je, po mom misljenju, najbolje da se obratish nekom elektroservisu u tvojoj okolini da bi se sve to lepo ispitalo i povezalo kako treba a ne da nakon instalacije bude jedno veliko "booom!"
Poz
Poz
Rule #1 "Always stand for what you believe, even if it means standing alone."
-
- _
Hvala na savetu.POZDRAV
- JaroslavBires
- ___
- Specialty: whitegoods
Ako se ne varam, Master frigo, iz Borče, potraži, imaju sajt, kolega je kupovao kompletnu elektroniku za Danfossa na kamionski frižider!
Možda ne znam, al' znam, ko zna! 

idibre, sale na kolko foruma si ovo okacio?
pitanje je (posto na drugom forumu nisi okacio ovu sliku odozdo) jel ti imas ovu plocicu i tranzistore kao i onaj opisani trafo ili ne?
pitanje je (posto na drugom forumu nisi okacio ovu sliku odozdo) jel ti imas ovu plocicu i tranzistore kao i onaj opisani trafo ili ne?
-
- _
Moram brate znas kakve su kamiondzije zato sam i okacio na forumima za elektroniku.Dobio sam semu vezivanja i krecem u pakovanje cim stigne frizider sa farbanja.Javljam vam sta sam uradio .POZDRAV SVIMA I HVALA NA SAVETIMA
Inace imam i plocu i trafo samo mi je bitna sema vezivanja posto frizider ima mogucnost napajanja i 220 V AC i 24 V DC.A kada je stiglo kod mene sve je bilo" raskupusano".
Inace imam i plocu i trafo samo mi je bitna sema vezivanja posto frizider ima mogucnost napajanja i 220 V AC i 24 V DC.A kada je stiglo kod mene sve je bilo" raskupusano".
ne zaboravi da je tranzistorima jako nezdravo kada sprava radi na 220 a oni vezani na onaj sekundar (jasno ti je da je to ustvari primar al za 24v primenu) znači trebalo bi da ima neko preklapanje. šta ima još u kupusu od delova?
-
- Slične teme
- Odgovori
- Pregledano
- Zadnji post
-
- 12 Odgovori
- 7463 Pregledano
-
Zadnji post napisao m-tech
29 Dec 2009, 23:23
-