Ovlasceni serviser

Forum za neobavezne teme.
Stefan7
_
_
Specialty: consumer

Re: Ovlasceni serviser

Post napisao Stefan7 » 02 Nov 2025, 23:44

Imam jedno pitanje za kolege koji rade klima uredjaje, da li je za samu montazu i overu garantnog lista potrebno pored registrovane firme i sertifikat i ugovor sa uvoznikom kao ovlasceni ili uvoznici priznaju i dovoljno im je ako je montazu odradila registrovana firma i overila svojim pecatom garantni list?

sim
gxu
gxu
Warranty service: Bela tehnika
Contact person: Ivan
Phone number: 0038162303936
Specialty: whitegoods

Post napisao sim » 03 Nov 2025, 00:11

Montažu da izvrši servis registrovan za tu vrstu delatnosti. Izda fiskalni račun i to je to.
Kod nekoliko brendova nije ni predviđeno da se garancija overava od strane montažera.
Ne mora ovlašćeni servis.
SIMkom

Stefan7
_
_
Specialty: consumer

Post napisao Stefan7 » 03 Nov 2025, 16:08

Ja konkretno imam u planu da registrujem firmu sa sifrom delatnosti 4321 - postavljanje elektricnih instalacija e sad da li ce sa pravi to problem posto sam video da odradjuju montaze serviseri firmi sa ovom sifrom i po prici ne daju fisaklni racun vec overavaju pecatom.
Kolega serviser kaze da on saradjuje sa uvoznicima tipa midea, union i da sa pecatom svoje firme overava i popunjava garantni list bez da ima sertifikat.
Kontaktirao sam hisens & gorenje sa ovim pitanjem gde su mi odgovorili da je sama montaza dodatna usluga i ne utice na garanciju ali je pozeljno da servis koji montira izda potvreu o ispravnosti ugradnje po uputstvu proizvodjaca.
Sto se tice garancije, ima zakonska saobraznost u trajanju od 2 godine ali ima i ova produzena gde se trazi koliko sam ja procitao da ovlasceni serviser montira i sa se odradjuju servisi godisnje u zavisnosti koliko je propisao uvoznik.
Jesam ga malo vise zapetljao i izvinjavam se ali ne kapiram kad ispada da svako prica neku svoju pricu kako i sta i ne poklapa se jedno sa drugim.

Jel moze neko ko poznaje dobro ovu tematiku i ima volje/vremena da mi pojasni?

bhgsmservis
_
_
Warranty service: GRUNDIG
Specialty: tv

Post napisao bhgsmservis » 04 Nov 2025, 14:51

Ova tema je bas za diskusiju, vise je pitanje ovlasteni servis DA ili NE, nego kao doci do ugovora.
Moje iskustvo je slicno kao kod kolega, tesko se ostvari saradnja sa uvoznikom, cijena rada je mala, mnogo administracije,...
Trenutno imam ugovor samo za Grundig TV, nema mnogo uređaja u toku mjeseca tako da nije smaranje, zaradi se za kafe.
Smart Servis @Vitez

Odgovori

Natrag na “Kafana - Pab - Bircuz”