Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Forum za neobavezne teme.
IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan
Specialty: whitegoods

Re: Kako musterije opisuju kvarove - BISERI

Post napisao IvanBG » 27 Apr 2009, 17:05

rubin_miki je napisao:pre neki dan sam sreo na nekom engleskom forumu neki dijalog medju musterije kako joj je majstor rekao 300% vecu cenu za uslugu u nedelju i ovi prihvataju to kao nesto najnormalnije
Kod nas u BG neki vodoinstalater tako klepio mušterije (verovatno baš za Božić, s obzirom na datum objavljivalja) pa ga ovi dali u novine, još pride ispljuvali i ostale majstore samo tako... Ko nije to čitao u Blic-u od 02.03. evo linka:
http://www.blic.rs/beograd.php?id=81498

Inače, ovaj tekst (a posebno ton u kome je pisan) me je žešće iznervirao, pa sam napisao kulturan kontratekst "muke majstora sa prepametnim mušterijama" ali, naravno, njega nisu do sada objavili, niti su mi bilo šta iz redakcije odgovorili... :?

rubin_miki
Preminuo
Specialty: tv-multimedia
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 27 Apr 2009, 17:46

ivanbg nesto slicno na ES sam citao, ovo je znaci samo citat ali svaka cast coveku sto je ovako napisao znaci savrseno je opisao muke majstorske sa svakakvim budalama:
Bas je tako!
Obratite paznju kad dodje zima,,Koji se auto-servis greje?Molim??
Majstori lade bubrege po betonima ispod kombija ( Jer ne moze da ga utera na kanal) .
A vrata od radionice sirom otvorena, zbog milion-puta-ulaska-izlaska,
te mu treba gedora ,pa okasti 13, pa kraci zvezdasti ( jer ne moze da pridje) nema mesta ni za ruke!
O osvetljenju u radionici i da ne pricamo, rade u polu mraku ( kao da kradu nesto !)
Samo iznad mengela visi jedna sijalica od 100 sveca.
A kad treba da skines mali Zeger-osigurac (jos ako nemas specialna kljesta) a nista ne vidis, pa guras onu malu prenosnu fluo cev ( 220V-8W ) koja nece zimi da se upali, po-pola-sata se muci , e onda si ga tek na**bo!
A musterijina glava je " TIK " do tvoje, pod haubom, i on bi da vidi U CEMU JE TRICK??
Samo sto ne udje u motor, dok rukavom mantila "baja po prasnjavim, masnim delovima.
Nema veze, ebes rukav, nemoj da mu nesto promakne!!!
Pa kako ce zeni da objasni " sta je bio kvar"Molim?
A da se nesto nije mozda " odletovalo??? "-a?
Pa jos kad donese svoje ulje, u plasticnim PET flasama od MINAKVE, da TO nalijes!!!!------ a ne tamo NEKO iz tvog magacina.
E ,a ima i stari, polovni deo u gepecku (koji si mu zamenio prosli put kad je bio) brizno umotan u POLITIKU, i to bas one zadnje stranice gde su "MATURANTI"---kud bas u to umota?!?!?!?
A ne prestaje da Te savetuje, nema sta ne zna! Samo sto Ti ne uzme alat iz ruke, znao je on "sve-to", samo nema " Cime", i ne moze na travnjaku ispred zgrade da menja ulje, jer mu zena NE-DA lavor da podbaci-pod-auto, koji je "podsprajcovan" sa 4 cigle, koje se vec krune od mraza. EEEEeeeeee, da ga majka nije na vreme "skinula sa sise", kakav bi ON majstor postao !!!!!!
Pa kad se dobro namucis, pola srafova polomis, jer su "babino" godiste,,
i jos uspes da zalupis haubu (a da mu ne otpadne krilo) i vratis ispali FAR ( koji se drzi na Rumunskoj Izolir-traci), i smognes snage da mu kazes "koliko-taj-sex-kosta"----dok desnom rukom sa "masnom decjom majicom" brises otiske prstiju sa Haube,----on Te zabrinuto gleda ( misleci u sebi: ovaj ce mi sabere i datum?!)-konacno izustis tih famoznih 20 ojra.
A on ( musterija, samohrani-otac), te moli ,""Dodjem Ti na platu???""---moze, majstore?Molim? Ne znas sta da mu kazes, da mu se ___jebes majki sada ili da pustis da jos koji put udahne! Vec sledeceg jutra, kad se budi dan, ne znas da li da "ustanes ili da odustanes" da opet obuces masno radno odelo, dok neko vec zorom ranom vice preko kapije, eeeee-majstore,,,,ne-mogu-ga-upalim,,,,,,a treba kevu da vozim do lekara,,,,,imas "onaj sto puni" akumulator?---'os mi das?
Joj zivoteeeeeee,,,,,kad ce taj 22 Vek ?,,,,,mozda bude bolje!
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

skyline-GTR
gx
gx
Contact person: Ibrahim

Post napisao skyline-GTR » 27 Apr 2009, 18:04

@IvanBG to je tacno al sta je tu je novine su da lupaju i gluposti nekad zato sve zavisi od branse do branse kojom se covjek bavi dal da mu unapred kazes ili ne u svakom slucaju ovaj vodoinstalater moze odmah da kaze cijenu i dovidjenja.@rubin ovo je nazalost susta istina sto si kopirao medjutim,pricao sam to jednom al ajd nema veze napisat cu opet.Kod mene tacnije grad do mene covjek je isao na neki kurs u njemackoj bla bla pa je kupio i samu aparaturu kako sam upoznat ulozio je preko 50.000 maraka to je nesto kao ormar imaju pipalice iz toga a pored njega stoji Bosch KTS ;) i kad dovezes mu auto nema sa njim razgovora ovo je ili ono je cak je moj prijatelj odvezao tad forda sieru kad je imao i rekao razvodnik paljenja je rekao mi je taj i taj da bi ga ovaj upitao sto ti on nije napravio.onda je covjek rekao izvolite sjesti na one stolice i sacekajte u protivnom ako mi nevjerujete vase vozilo vozite nekom dalje ..... kad je napravio samo je isprintao racun i stvar rijesena.to je ta prica samo je problem sto nema svako danas 10 auta koji ga cekaju u dvoristu kao ovaj pa se na neki nacin moras i da krpis ali ocu da kazem sto si bolji prema musterijama vise jebu nas .... zato izvolite sjesti ako necete ja to shvatam kao da mi nevjerujete onda vozite dalje ....
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 28 Apr 2009, 00:09

bravo rubin slikovitije neje moglo da se docara...svaka cast, kao da sam odgledao film, a verujte mu na rec ziva istina
poezija :shock:
...ono gura glavu da mu ne promakne i ulje u najlon kesi, zrtvovanje mantila a skuplji od kola, dodjem ti cim naplatim dug, imas ono sto puni akomulator,lupis haubu otpadne krilo/ lolzi / .... lolzi
ne mogu da dodjem sebi :shock: :shock: :shock: :tooo:
Only thinking... :roll: Paz' te priču...poezija. :deda:

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 28 Apr 2009, 01:16

E a cujte ovu pricu kad se dokacismo auto....
Godinama mi dolazi prijatelj,ugledan biznismen .....auto mu ko tri auta...boli glava..
Kad nedavno dodje, jugic otpade mu pred mojom radnjom..deo auspuha...sva cetri krila u razlicitoj boji ,cetkom "okreceno"..
Jeeeeee sta ti ovo di' ti ladja...
/on/...ma ne staj mi na muku....
/ja/ ma 'de ti auto....
/on/....napunim gorivo na pumpi..krenem, auto poludeo startuje sa 100km/h....ja veseo ...al' stade posle 1km.
Sipali mi benzin umesto dizela :shock: ...kazu upssssssss desi se to kada ne gledas sta kupujes :shock: i rashodujem ladju al cu bolju da pazarim :mrgreen: :oklagija

IvanBG
bela tehnika
bela tehnika
Contact person: Ivan
Specialty: whitegoods

Post napisao IvanBG » 28 Apr 2009, 04:20

generacija 49 je napisao:/on/...krenem, auto poludeo startuje sa 100km/h....ja veseo ...
:shock: lolzi lolzi lolzi
Jbg, pohlepa obično nema granice... nije dosta što je lađa, još kad bi zakivala 100ku iz mesta... :roll:
skyline-GTR je napisao:@IvanBG to je tacno al sta je tu je novine su da lupaju i gluposti nekad zato sve zavisi od branse do branse kojom se covjek bavi dal da mu unapred kazes ili ne u svakom slucaju ovaj vodoinstalater moze odmah da kaze cijenu i dovidjenja.
Ja ne znam kako je vama koji radite rtv, ali verujem da može biti samo teže nego meni sa veš mašinama koje se ipak ne prodaju nove ispod 200€. Dakle, odozgo si ograničen na oko pola cene nove, a odozdo cenom delova, goriva i ostalih sranja. Od kad ja radim, ovo prvo se stalno smanjuje, a ovo drugo raste, tako da se danas prostor u okviru koga treba da "ubodeš" cenu tako smanjio da je često bolje ćutati i raditi, i naplatiti na kraju, naravno bez preterivanja. Meni se recimo dešavalo da odustaju već na 50-60€ (ukupne cene za ozbiljniju popravku veš mašine). Ako nanjušim da se lome da odustanu, samo uzmem i radim (kao ovi cigosi što peru prozore na semaforu :mrgreen: ) a oni kad vide kako je sve tip-top sređeno, bude ih sramota pa plate. yess
Inače, u tom tekstu iz Blic-a nije problem što su opleli tog vodoinstalatera (koji je izgleda ipak preterao, ako je uopšte verovati da je sve bilo baš tako) nego što su opljuvali generalno i ostale majstore koji su po njima većinom ili priučeni ili hohštapleri ili derikože, što nema veze sa životom - takvi slučajevi su ipak retki. A i šta im znači to uvredljivo "priučen" da mi je samo znati, kad se danas ukidaju mnogi serviserski smerovi po novim sistemima obrazovanja (a ni oni stari nisu produkovali naročito sposobne majstore). S druge strane, kad komšije ili prijatelji hrabro prčkaju po raspalim (i opasnim) aparatima koje skoro uopšte ne poznaju, ne pita se niko da li su i koliko stručni. Ja na svakoj trećoj mašini koju otvorim zateknem kupus par ekselans, bar sat vremena mi treba pre nego uopšte mogu da je uključim i uradim pregled i procenu...
:m:
Zadnja izmena: IvanBG, dana 28 Apr 2009, 14:43, ukupno menjano 2 puta.

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 28 Apr 2009, 10:01

IvanBG je napisao:...
Jbg, pohlepa obično nema granice... nije dosta što je lađa, još kad bi zakivala 100ku iz mesta... :roll:
A to ladja je u parama a ne na zivu vagu. :pivopije:Otrov se cuva u malim flasama :mrgreen:
a ono sto kazes ..ovo prvo se smanjuje a ono drugo povecava,bas tako....jos ce nama da traze pare sto smo se zabavljali popravljajuci... :tooo:

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 04 svi 2009, 23:04

Kako vlasnici sami popravljaju svoje aparate ..nije ni čudo da se posle takve intervencije i zapali tv.
Prilog
tivi-licna.jpg
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

rubin_miki
Preminuo
Kontakt:

Post napisao rubin_miki » 04 svi 2009, 23:06

a sta, ponestalo eksera? :mrgreen: lolzi :lala:
ce da izadjem na televizor,a????
http://www.macedonium.org/makedonija.swf

Stolle
Preminuo

Post napisao Stolle » 04 svi 2009, 23:06

Otanjio je malo.... :lala:
"29 poslednjih dana u mesecu je najteže"

nec
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038978425778
Kontakt:

Post napisao nec » 04 svi 2009, 23:09

bolje da je ugradio AUTOMATSKI OSIGURAC (sigurno bi pao) :pivopije:
Kad zamenimo ideje svi imamo duplo vise ideja

bursac
gx
gx

Post napisao bursac » 04 svi 2009, 23:11

Jeli stavio lak-žicu kad nije upalio ... lolzi

vlatkocopa
gx
gx
Contact person: Vlado
Phone number: 0038931420808
Specialty: tv

Post napisao vlatkocopa » 04 svi 2009, 23:11

lolzi lolzi lolzi .... :pivopije:
Za sjaj u očima, rumenilo u licu i lepršav hod - koristite kozmetiku -Šljivovica a moze i domaca jabukovaca ..:))

cacko85
gx
gx
Contact person: Slavche
Kontakt:

Post napisao cacko85 » 04 svi 2009, 23:15

bursac je napisao:Jeli stavio lak-žicu kad nije upalio ... lolzi
Ta je vise sijala lolzi
www.facebook.com/slavceelectronics

fanzo
Site Admin
Site Admin
Phone number: 0038121781575

Post napisao fanzo » 04 svi 2009, 23:15

bursac je napisao:Jeli stavio lak-žicu kad nije upalio ... lolzi
:mrgreen: lolzi :lala: :tooo:
Svakodnevno usavršavanje je bolje od zakasnelog savršenstva

spagagz
gx
gx
Contact person: Nedeljko

Post napisao spagagz » 04 svi 2009, 23:32

Genijalci,nema sta.Neki dan dodje tv kod mene,a osigurac umotan u alu foliju.Sreca da zastitni otpor nije 100w. lolzi

skyline-GTR
gx
gx
Contact person: Ibrahim

Post napisao skyline-GTR » 05 svi 2009, 00:04

kod mene umotaju osigurac u foliju od cigara i to kad ga umota trafo stanica pored kuce moze da se zapali al osigurac mora ostat ispravan :uca:
Danas je tesko biti budala,jebiga prevelika konkurencija

kibsa
_
_

Post napisao kibsa » 05 svi 2009, 00:23

Pa je li osigurac ili nije, osiguro covjek da ne izgori, a ne ko fabrika sto stavi, pa cim neka mala sitnica a ono izbaci osigurac, ebo fabriku i njihov osigurac pojma oni nemaju, zato su tu inovatori. Da nije njih mi bi manje zaradivali.

andro79
_
_

Post napisao andro79 » 05 svi 2009, 21:24

E, i ovo je ništa.Pazite kad sam jednom prilikom video u nekom pojačalu stoji zavrtanj (sa dvostrukim navojem-bez glave) debljine 5 mm, e stvaro kad sam to video :shock: :shock: :shock:
a posle lolzi lolzi lolzi lolzi lolzi
=@=@=

generacija 49
Preminuo

Post napisao generacija 49 » 26 svi 2009, 20:16

Paz' te ovoga al kuka dojadili mu majstori, kako nakupi tolko gneva pitaj Boga , mozda mu mnogo naplatili...ili.... :roll: :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=VG_97f89p6M
Zadnja izmena: generacija 49, dana 18 Dec 2010, 00:20, ukupno menjano 1 put.

Odgovori

Natrag na “Kafana - Pab - Bircuz”